miercuri, 20 martie 2013

Glumiță a lui Florea: să vină Poanta și Antonescu la Târgu-Mureș și să îi dea capitală de regiune, pentru Mureș, Harghita și Covasna. Individul din orașul Stalin vrea regiunea neautonomă Mureș!



Glumiță a lui Florea: să vină Poanta și Antonescu la Târgu-Mureș și să îi dea capitală de regiune, pentru Mureș, Harghita și Covasna. Individul din orașul Stalin vrea regiunea neautonomă Mureș!
De pe siteul înregistrat pe Chioreanu, individ care zice că e consilier al lui Maior, adică din gașca PDL Mureș: Ponta și Antonescu să vină la Târgu-Mureș și să îi facă lui Florea capitală de regiune! Vorbim de orașul în care până și în campania electorală Florea a atacat prin scrisori deschise în plic închis contracandidatul maghiar, în care bandiții din primărie și PDL au inventat atacul vandalilor (în limba română, minți de sereiști, așa cum a recunoscut Florea, care afirma că Bretfelean știe ce vorbește pentru că e fost seriest!), cu autocolante pe firme cu magazin FCM, de orașul în care pungașii PDL Mureș dau titluri de cetățean de onoare etnic și după interese, în care intermediarii la publicitatea primăriei lui Florea merg cu presa românească la notar, ac niște cătane cuminți, pentru a aranja apele și a nu deranja nimeni la licitațiile preparate de porcii PDL. Așteptă ca porcii lui Florea să copieze mâine anunțul pe care l-au postat trepădușii PDL pe siteul înregistrat pe Chioreanu, omul de propagandă a șmecherașilor și întreținuților PDL Mureș

Vă aştept la Tîrgu-Mureş...... "

Primarul municipiului Tîrgu-Mureș, dr. Dorin Florea a scris la mijlocul acestei săptămâni o scrisoare adresată primului-ministru Victor Ponta dar și președintelui Senatului Crin Antonescu, în care este atins atât subiectul evenimentelor sângeroase din martie 1990, cât și subiectul regionalizării. ”Ca primar îmi susţin oraşul, ca mureşean îmi susţin judeţul. Cu toţii ne batem pentru avantajele regionalizării şi nu ascund faptul că dacă veţi da curs acestei scrisori Tîrgu Mureş va avea de câştigat. (...) În 20 martie 1990 oraşul nostru a fost folosit, sub masca naţionalismului pe de o parte şi a separatismului pe de altă parte, de către cei care îşi câştigă traiul politic din ură pentru a-şi genera bazine de vot. Dumneavoastră aţi trăit mineriadele din Bucureşti, noi, aici, am trăit evenimentele din Tîrgu-Mureş. Din fericire pentru Dumneavoastră, efectul de pericol fizic al mineriadelor s-a stins rapid de fiecare dată, în sensul că după câteva zile focarele de violenţă au dispărut. Pentru noi, aici în Tîrgu Mureş, stresul şi pericolul fizic au durat ani de zile iar efectele încă se resimt. Au fost necesari ani de refacere a mentalităţii, de luptă permanentă cu pericolul inflamării situaţiei. Orice scânteie, orice provocare de orice parte, ar fi putut oricând să genereze violenţa. Violenţa interetnică este cea mai periculoasă şi contagioasă formă de instabilitate. (…)” În cuprinsul scrisorii, edilul-șef dr. Dorin Florea amintește faptul că în cursul mandatului său care se întinde de 16 ani, a reușit împreună cu târgumureșenii să restabilească armonia interetnică, amintind totdată de manifestările secuilor din zilele trecute de la Tîrgu-Mureș, care s-au desfășurat fără niciun incident. ”Scopul scrisorii mele este să vă rog să luaţi în calcul şi în analiza Domniilor Voastre, deasupra oricărei argumentaţii, interesul naţional neperceput bine încă în restul ţării, de propunere a municipiului Tîrgu Mureş ca şi capitală regională pentru regiunea care va cuprinde (şi) judeţele Mureş, Harghita şi Covasna.(…)” În finalul scrisorii, primarul municipiului lansează o invitație primului-ministru Victor Ponta dar și președintelui Senatului Crin Antonescu de a veni la Tîrgu-Mureș. ”Vă aştept la Tîrgu-Mureş, în inima Transilvaniei, aici unde exact acum 23 ani românii se luptau cu maghiarii pe străzi şi unde ani de zile. (…) Vă asigur Domnilor că pentru a înţelege şi conduce o comunitate mixtă română-maghiară este nevoie de cel puţin 20 ani de experienţă şi interacţiune cu aceasta, înainte de a o prelua şi din acest motiv, singura soluţie verificată de capitală pentru regiunea care va cuprinde judeţele Mureş, Harghita şi Covasna este Tîrgu Mureş.”, se arată în scrisoarea semnată de către primarul municipiului Tîrgu-Mureș, dr. Dorin Florea.
Categoria: Eveniment | 20 martie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.