duminică, 17 martie 2013

Începutul sfârșitului pentru gunoaiele de televiziune sau o dovadă că telespectatorului poți să îi dai orice mizerie fără să reacționeze?



Începutul sfârșitului pentru gunoaiele de televiziune sau o dovadă că telespectatorului poți să îi dai orice mizerie fără să reacționeze?

Consiliul Naţional al Audiovizualului lansează numărul de TelVerde: 0.800.888.555, la care pot suna atât copii lăsaţi singuri în faţa televizorului, cât şi adulţii care vor să ia atitudine faţă de conţinutul programelor audiovizuale prin susţinerea petiţiei online a instituţiei noastre. Prin intermediul Telverde, cu numărul 0.800.888.555, CNA oferă un serviciu telefonic gratuit, destinat semnalării cazurilor de încălcare a protecţiei copilului în domeniul audiovizualului. „Bona” CNA iniţiază „educaţia media” prin invitarea minorilor de a-şi încredinţa mesajele şi întrebările despre „televizor” la telverde. Cu sprijinul părinţilor şi al profesorilor, „Bona” CNA îşi propune ca fiecare copil să facă diferenţa dintre bine şi rău în audiovizual, să îşi cunoască drepturile şi libertăţile. La TelVerde pot apela şi persoanele care nu au acces la internet şi vor să se implice în susţinerea petiţiei online lansată cu scopul de a evalua necesitatea îmbunătăţirii unora dintre prevederile legislaţiei actuale ale audiovizualului.

Biroul Comunicare şi Relaţii cu Publicul
Anunțul de mai sus este publicat pe siteul CNA și face un lucru deosebit: dă posibilitate copiilor și adulților să ia atitudine față de conținutul programelor difuzate. Dacă o sesizare pe adresa CNA este un lucru mai dificil de făcut de către un copil, un număr de telefon, la care se poate suna gratuit și la care copiii pot condamna violența, pornografia, limbajul inadecvat al gunoaielor promovate de presă pe considerente de…rating reprezintă o alternativă bună. Acum se va vedea, însă, dacă copiii sunt deja în spiritul adulților care se uită la diverse jeguri TV, pornind de la Acces direct și terminând cu Un show păcătos, dacă ei acceptă astfel de producții axate pe bălăcăreli, circ, scandal, înjurături, amenințări, nuditate la ore accesibile copiilor. O părere personală: copiii nu vor suna niciodată pentru emisiunile cu nebuni în libertate, pentru pseudo-reality showuri de gen Mamă contra fiică, tată contra văr, nepoată contra verișoară, Ochii din umbră, ochii din oglindă, Banciu, Badea și alții care împroașcă venin la adresa trustului sau partidului cu care trustul lor are probleme, pentru că astfel de producții fac deliciul părinților lor și dacă copiii nu sunt educați ei vor copia toate gusturile proaste ale rudelor lor, motivate de nivelul de intelect scăzut sau de nevoia de scandal care să îi facă să pară ei mai buni, mai normali. Oricum, e interesantă oferta CNA și suntem siguri că nici bălăcărelile politice între bandiții din PDL și USL nu vor fi taxate de copii, cum nici promovarea a diverse țoape ca asistente prostănace sau ca vedete de carton. Pesimismul e motivat și de nivelul scăzut la care a ajuns învățământul românesc, cu diverse gunoaie care au scos examenele de admitere, notele și cu miniștri ai învățământului unul mai prost ca altul, ca să nu îi mai numim pe copiatori și pe alte jeguri de partid, astfel că o școală are nu mai are valori nu mai poate produce valori și nici măcar o clasă mijlocie, intelectual vorbind. Și ajungem la o vorbă românească: cum îți crești copiii așa îi ai. Țara îi vrea… proști.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.