vineri, 22 martie 2013

Mălai mult pentru Mălaimare! Prin cumul de funcții.

Mălai mult pentru Mălaimare! Prin cumul de funcții.

Mălaimare poate să își schimbe numele în Mălai mult după ce ANI a constat incompatibilitatea individului care a supt de la mai multe țâțe ale banului public. Mălaimare a luat-o pe urmele lui Diaconu și probabil că și alți actori se vor mai face de cacao prin cumul nesimțit de funcții și de bani din poziția de bugetari. Logic ar fi ca cineva să recupere sumele obținute prin șmecherie de actorii cu carnet politic.
Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate, în cazul lui MĂLAIMARE MIHAI - ADRIAN

Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către MĂLAIMARE MIHAI - ADRIAN, fost membru al Consiliului Național al Audiovizualului.

Sub aspect procedural, au fost îndeplinite cerințele Legii nr. 176/2010, referitoare la înștiințarea persoanelor evaluate, MĂLAIMARE MIHAI - ADRIAN fiind informat, la data de 05.12.2012 (confirmare de primire la data de 10.12.2012), respectiv la data de 08.01.2013 (confirmare de primire la data de 10.01.2013), despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. La data de 24.01.2013, MĂLAIMARE MIHAI - ADRIAN a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că MĂLAIMARE MIHAI - ADRIAN s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15.12.2008 – 11.01.2013, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de membru titular în cadrul Consiliului Național al Audiovizualului (funcție de demnitate publică asimilată funcției de secretar de stat), cât și funcția de Manager, respectiv Director al Teatrului „Masca”, București (funcție de conducere specifică instituțiilor publice), încălcând, astfel, dispoziţiile art. 12, alin. (5) din Legea  nr. 504/2002 - Legea Audiovizualului, art. 84, alin. (1), lit. c) și art. 84, alin. (2) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Prin Hotărârea Parlamentului României, MĂLAIMARE MIHAI - ADRIAN a fost numit membru titular în cadrul Consiliului Național al Audiovizualului pentru un mandat de 6 ani începând cu data de 04.11.2008, mandat pe care a început să-l exercite începând cu data de 15.12.2008, conform Deciziei C.N.A. nr. 1119/2008. Mandatul de membru în cadrul Consiliului Național al Audiovizualului a încetat la data de 11.01.2013, în urma demisiei acestuia.

În baza unor contracte de management încheiate cu Primăria Municipiului București, MĂLAIMARE MIHAI - ADRIAN a deținut în perioada 18.02.2008-05.03.2009 funcția de Director al Teatrului „Masca”, București, respectiv funcția de Manager începând cu data de 05.03.2009.

În perioada 18.01.2011 - 13.03.2012, MĂLAIMARE MIHAI - ADRIAN a asigurat conducerea interimară a Teatrului „Masca”, București.

Începând cu data de 19.04.2012, MĂLAIMARE MIHAI - ADRIAN deține și funcția de Manager al Teatrului „Masca” în baza Contractului de management nr. 20/19.04.2012, încheiat cu Primăria Municipiului București. Teatrul „Masca” este o instituție publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București.

Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, deoarece, potrivit dispozițiilor art. 84, alin. (1), lit. c) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, „Funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu (…) funcția de (…) director. Funcţia de secretar de stat (…) sunt incompatibile cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate (…)”, iar, potrivit dispozițiilor art. 12, alin. (5) din Legea nr. 504/11.07.2002 - Legea Audiovizualului, „Membrii Consiliului care, în momentul numirii, se află în una dintre situațiile prevăzute la alin. (2) – (4) au la dispoziție un termen de cel mult 3 luni pentru renunțarea la calitatea sau la acțiunile respective, perioadă în care nu au drept de vot în Cadrul Consiliului”.

Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcție sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicția de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești de confirmare a existenței unei stări de incompatibilitate.

Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilității, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanța de contencios administrativ.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 7 martie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.