duminică, 24 noiembrie 2013

Bandiții PDL Mureș au aruncat 1,7 milioane de euro pe clubul unui pedelist anost. Ca idee, cu mai puțin bani, se poate construi un ștrand de 5600 mp!



Bandiții PDL Mureș au aruncat 1,7 milioane de euro pe clubul unui pedelist anost. Ca idee, cu mai puțin bani, se poate construi un ștrand de 5600 mp!

Poate ați uitat, târgumureșeni, cum banditul PDL Mureș a dedicat la gășcarul lui, Maior, 1,7 milioane de euro din banii publici, pe povești de sport. Ce se putea face cu suma dedicată de porcii PDL Mureș pentru ai lor? Un ștrand de 5600 mp! Înțelegeți acum de ce apar autocolante pe magazin FCM(1900 de euro, 3000 de exemplare, pe licitatiapublica.ro) și vandali de la sereiștii ratați în campania banditului PDL Mureș, de ce românii trebuie să voteze bandiții români pentru a nu veni maghiarii să fure ce fură porcii PDL Mureș?!
P.S. 1,55 milioane de euro pentru ștrand înseamnă două pomeni ale porcului pedelist pentru găinarul lui, Țerbea! Din fericire, Țerbea s-a dus în iad fără să apuce să se bucure de dedicația de la găinarul pedelist! Curtea de conturi și DNA, verificați afacerile porcilor de partid și primărie pe dedicațiile găinarilor de partid i primărie și pe pungașii de amici din copilărie și orașul Stalin?!

Dedicație de 700.000 de euro pe un fost pușcăriaș de-al lui Florea, scos de la răcoare de Constantinescu pe vremea când Florea era PNȚCD-ist!
Bandiții lui Florea au recidivat anul acesta, când au cerut cu obrăznicie românească tipică încă 700.000 de euro pe prietenarul Țerbea. Uite că nu a ajuns să se bucure de banii nemunciți și luați de bandiți din bugetul local!
În conformitate cu Dispoziţia Primarului nr. 1.835 din data de 3 iulie 2013, se convoacă şedinţa ordinară a Consiliului local municipal Tîrgu Mureş, care va avea loc joi, 11 iulie 2013, orele 14ºº, la sediul Municipiului Tîrgu Mureş din Piaţa Victoriei, nr. 3, sala 45, cu următoarea,
O R D I N E   D E   Z I :
20.Proiect de hotărâre privind aprobarea alocării de la bugetul local a sumei de 3.000.000 lei pentru sezonul competiţional 2013 – 2014, în vederea continuării asocierii dintre Municipiul Tîrgu Mureş şi C.S. City’Us din Tîrgu Mureş.
Afacerea 850.000 de euro pentru brașovean, prin expunerea de motive a brașoveanului. Ca între amici!
Textul original este la adresa: www.tirgumures.ro/hot/2010/191.pdf

Citeste mai mult: Sorin Țerbea urma să fie cadorisit de pungașii din primărie și consiliul local cu echivalentul profitului pe 2-3 ani de pe urma hotelului!

Întreținutul club FCM, pe familionul Maior, nu își plătește datoriile la stat pentru ca porcii din PDL să îi facă cadou 1,8 milioane de euro?! Curtea de conturi, îi lași pe borfași să ia banii publici pe carnet de partid?!
DNA, Curtea de conturi, alte instituții de control, atenție! Clubul familionului Maior, FCM Târgu-Mureș, nu își plătește obligațiile la stat și este în executare silită cu anumite bunuri dintre care și acelea cumpărate de porcii PDL Mureș din banii publici (instalație de nocturnă de 200.000 de euro!) și cerșește 1,8 milioane de euro de la ședința de consiliu local de astăzi! Porcii lui Florea vor să îi plătim noi subordonatului datoriile către stat?! Până când maestrul Tolontan va scrie și de acest subiect, atenție, târgumureșeni, leprele PDL Mureș plătesc datorii al stat din taxele și impozitele voastre! Atenție, nimeni nu e bărbat ca să sesizeze conflictele de interese sau e mafia și pupincurismul românesc - întreținut  de băieții cu ochi albaștri și  de ratații cu carnet de partid comunist și cu Ștefan Gheorghiu performanța vieții lor - prea mare ?!
Așadar:
1.     Club cu loc cumpărat prin primar PDL de Sânnicolau Mare, așa cum recunoștea Maior, în campania porcului portocaliu. După ce leprele lui Florea au eșuat cu Minerul și Forex.
2.     Club care nu avea voie să promoveze, dar pentru care porcii PDL Mureș au scos de la V.Duru, șeful de la licențiere, hârtie cum că ei continuă… secția de fotbal a lui AS Sânnicolau Mare! De verificat dacă porcii nu au jucat pe licența cu care a jucat, concomitent, AS Sânnicolau Mare!
3.     Club care nu prezintă acte contribuabililor cărora le toacă banii, nu oferă bani bugetului local din vânzarea de jucători, asocierea fiind doar de la porcii PDL Mureș pentru întreținuții porcilor PDL Mureș!
4.     Club care are conexiunea împuțită Maior-Țerbea, Țerbea fiind pentru dezafilierea Craiovei și raportând lui Maior (Clodu, pentru  iubiții săi prieteni) că aranjează ca Subotici să ajungă la FCM! Desigur, procurorii nu au văzut premeditarea.
5.     Club prins în afacerea mită pentru fotbal, în elicopter, cu procurorii care fac recurs la achitarea lui Țerbea.
6.     Club pe familionul Maior. Desigur, individul pus ilegal de porcii lui Florea ca viceprimar etnic are afacerile pe alte persoane din familie și anturaj, el nici cu Siletina nu știe ce face, doar se pozează ca un bezmetic în fața autobuzelor cu care Siletina cară pensionarii cu  bani publici și cere bani pentru afacerea pe care nu o are oficial.
7.     Club pentru care porcii PDL Mureș au cumpărat din bani publici instalația de nocturnă, de 200.000 de euro (850.000 de lei!).
8.     Club cu culorile porcilor PDL! Albastru-portocaliu, ca să știe maghiarii că aici e patria gangsterilor PDL!
9.     Club cu afaceri la școli, așa-zise Cupă a liceelor, cu conexiunile necesare.
10. Club care așteaptă banii publici pentru a plăti impozitele la stat! DNA, Curcă, nu vă jenați? SRI Mureș, lasă pixul jos și verifică  afacerile derbedeilor care au clamat și atacuri imaginare în campania electorală, cu bandiți din SRI!
Zi de zi dixit:
Administraţia Finanţelor Publice Târgu-Mureş a anunţat, pe site-ul propriu, organizarea unei licitaţii publice pentru vânzarea mai multor bunuri aparţinând Asociaţiei Fotbal Club Municipal Târgu-Mureş, în cadrul Dosarului de executare A3812, în scopul recuperării creanţelor bugetare restante.

Astfel, sunt scoase la licitaţie bunuri precum: o instalaţie de iluminat nocturn pentru teren de fotbal formată din patru stâlpi cu înălţime de 40 de metri, 144 de proiectoare, opt corpuri de iluminat de siguranţă şi opt corpuri iluminat balizaj (preţ de strigare: 1.182.375 lei), trei bănci pentru antrenori de 9 metri lungime (preţ de strigare: 58.950 lei), complex container „masa presei”, trei bucăţi (preţ de strigare: 4.457 lei/bucată) şi o centrală termică cu accesorii (preţ de strigare: 20.925 lei).

De asemenea, pe „lista neagră” a Administraţiei Finanţelor Publice Târgu-Mureş mai figurează: o maşină de spălat (preţ de strigare: 2.120 lei), un autovehicul Mercedes model 611D, an de fabricaţie 1995 (preţ de strigare: 20.919 lei), un dispozitiv de irigat Rollcart (preţ de strigare: 3.512 lei), dar şi „mărunţişuri” cum ar fi două unităţi centrale PC, şapte monitoare PC, 16 camere de supraveghere, patru amplificatoare şi 14 boxe.

Licitaţia va avea loc marţi, 30 iulie, de la ora 11.00, la sediul Administraţiei Finanţelor Publice Târgu-Mureş, strada Gheorghe Doja nr. 1-3, iar taxa de participare este de 10% din preţul de pornire, care nu include TVA.
Gândul dixit ce spuneam: bandiții nu își plătesc impozitele și așteaptă bani publici.
Vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al FCM Târgu Mureş, Claudiu Maior, a declarat, miercuri, că s-a ajuns în situaţia de executare silită deoarece clubul nu a plătit impozitele pe salariile jucătorilor şi administratorilor şi alte taxe.

"Salariile jucătorilor le-am plătit, dar n-am plătit impozitele pe salarii pe trei luni. Să meargă să ia instalaţia de nocturnă, dacă găsesc pe cineva dispus să o cumpere. Eu sincer m-aş bucura să scăpăm de datorii. Să dea Dumnezeu să îşi permită cineva să o ia, la fel şi băncile antrenorilor. Să ia şi să le ducă", a spus Maior.



Cel mai mare ştrand cu apă sărată din Transilvania, cu o suprafaţă de aproximativ 5.600 de metri pătraţi, se construieşte la Praid, investiţia de 1,55 milioane de euro, realizată din fondurile salinei din staţiune, urmând să fie predată la cheie la sfârşitul lunii aprilie 2014.


Ştrandul cu apă sărată din Praid, investiţie de 1,55 milioane euro, va fi funcţional în aprilie 2014 (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Studiul de fezabilitate al proiectului privind construirea ştrandului din staţiunea Praid, judeţul Harghita, a fost aprobat în 2012, iar anul acesta, în aprilie, au început lucrările în valoare de 1,55 milioane de euro, realizate din fondurile proprii ale Salinei Praid.

"Este cea mai mare investiţie la niveul societăţii şi chiar la nivelul ministerului. La sfârşitul anului va fi realizată în proporţie de 80 la sută şi termenul de predare la cheie a ştrandului este 30 aprilie 2014. După previziunile mele, se şi realizează până atunci", a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, directorul Salinei Praid, Seprodi Zoltan.

Reprezentantul constructorului, Ioan Petrea de la compania Izorep Târgu Mureş, a afirmat că la ştrandul din Praid se lucrează cu program prelungit, cu aproximativ 50 de muncitori şi că lucrarea este "destul de pretenţioasă" din cauza "agresivităţii" sării.

Potrivit acestuia, cea mai dificilă fază a construcţiei, betonarea bazinelor - "cele mai mari realizate până în prezent" -, a fost finalizată.

El a spus că, din punct de vedere arhitectural, ansamblul de la Praid "depăşeşte orice construcţie de gen" ridicată până în prezent în România.

Ştrandul are o suprafaţă de 5.616 metri pătraţi şi două bazine, unul pentru adulţi, cu o suprafaţă de 1.092 de metri pătraţi, şi unul pentru copii, de 253 de metri pătraţi, care comunică între ele, având adâncimi de la 1,20 la 1,60 de metri.

"Aici va fi cel mai mare ansamblu de acest gen din toată Transilvania şi până la această dată nu am văzut în România - şi am umblat destul - un ştrand la fel de frumos. Vom avea două bazine, pentru adulţi şi pentru copii, cu bar inclus în bazin, în apă, lumini ambientale, un sistem modern de filtrare şi de barbotare a apei, vom avea restaurant, zonă de plajă sus, la etaj, cât şi jos, în zona piscinelor", a afirmat Ilie Colorian, şeful Serviciului Turism al Salinei Praid.

Zona de plajă acoperă o suprafaţă de 2.478 de metri pătraţi şi se întinde de-a lungul bazinelor, dar şi pe o terasă amplasată pe acoperişul unei clădiri care face parte din ansamblu. Pentru cei care nu vor să se întindă pe nisip, sunt asigurate 540 de locuri pe şezlonguri.

În clădirea cu etaj vor funcţiona o linie de autoservire, bucătăria, depozitele pentru alimente şi băuturi, un bar, o terasă-restaurant descoperită şi una acoperită, un magazin, vestiarele, duşurile şi o zonă de masaj. Apa caldă menajeră şi pentru duşuri va fi produsă de instalaţii solare.

Conform calculelor făcute de specialiştii Salinei Praid, investiţia va fi recuperată în şapte ani şi reprezintă primul punct al unui studiu amplu de dezvoltare turistică iniţiat de conducerea minei de sare din Harghita.

"Avem un studiu de fezabilitate pentru dezvoltarea Salinei Praid care cuprinde mai multe puncte: dezvoltarea bazei de tratament din salină cu un nivel mai jos, la orizontul 375, chiar sub încăperile actualei baze, construirea unui hotel de 4 stele împreună cu parteneri privaţi, realizarea unui camping cu căsuţe şi restaurant şi acest ştrand. Primul punct, ştrandul, l-am început şi anul viitor turiştii se vor putea bucura de efectele lui binefăcătoare", a spus directorul Salinei Praid.

Seprodi Zoltan a menţionat, totodată, că realizarea acestor obiective depinde de sursele de finanţare. El a explicat că numai hotelul de patru stele, de exemplu, are un buget prevăzut în studiul de fezabilitate de aproximativ 15 milioane de euro, sumă care ar putea fi asigurată printr-un proiect european combinat cu parteneriate private şi "bineînţeles, cu voinţă politică".

Studiul integral de dezvoltare turistică a Salinei Praid ar avea nevoie de aproximativ 22 de milioane de euro pentru a se putea materializa, bani care ar putea fi atraşi prin proiecte cu finanţare europeană şi guvernamentală şi din parteneriate private.

Salina Praid, aflată în subordinea Companiei Naţionale a Sării - Salrom, a înregistrat în primele zece luni un profit de 3,6 milioane lei, de la un câştig de 1,5 milioane lei în aceeaşi perioadă din 2002 şi mizează pe un avans de 30% pe ansamblul întregului an, ca urmare a majorării livrărilor de sare la niveluri record.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.