miercuri, 6 noiembrie 2013

Bandiții PDL Mureș cară elevii pentru a deconta milioane de euro pe Siletina lui Maior, dar nu plătesc burse!



Bandiții PDL Mureș cară elevii pentru a deconta milioane de euro pe Siletina lui Maior, dar nu plătesc burse!
Cum pentru porcul portocaliu dedicația sfântă e de partid și cum el nu poate câștiga un leu dând burse, banii se duc pe transportul dedicat pe Siletina și pe subordonatul de partid al lui Florea, adică Maior. Mafia PDL Mureș se face că nu știe de bursele elevilor, pentru că de acolo nu poate fura?! Târgumureșeni, ați votat să nu cumva să iasă maghiarul și să fure ce poate fura și fură românul/rromul/sasul, apărați-vă interesele acum, cerând controale ANI, DNA, Curtea de conturi la porcii de partid portocaliu!
P.S. Bandiții lui Florea fac, însă, cupe ale liceelor, cu 15.000 de lei locul 1, pe dedicatul magazin FCM, dau mită electorală pe magazin Real, pentru cadrele didactice, în campania porcilor PDL Mureș pentru Băsescu și au furat banii publici până și în campania pentru locale, inventând cu nesimțire, cu sereiști ratați și cu alți bețivani de nivel, atacul…vandalilor(1900 de euro pe 3000 de autocolante pe același magazin FCM!, conform licitatiapublica.ro)!
P.S. Bandiții din primărie au anunțat acum câteva zile că așteaptă să dea bani pentru proiectele școlilor. Pe când pentru burse, leprelor, că vine Crăciunul și iar încolonați elevii să îl sorcovească pe primul bișnițar, pentru a primi pachețele cu zaharicale de la magazinul FCM, din banii fraierilor de târgumureșeni care plătesc impozitele și afacerile dedicate ale leprelor PDL Mureș!
P.S.2 Haideți să ne gândim: Someșan are fiu cu afaceri de sute de mii de euro pe primăria lui Florea și cu servicii de curățenie în școli, cu afaceri la Week-end. Cum ar putea un Someșan cu afacerile în familie cu borfașul PDL Mureș să ceară bani găinarului de partid?!

Citynews zicere:
Aproximativ 2.300 de elevi din Târgu Mureş nu au primit bursele şcolare pe anul trecut şcolar iar de anul acesta nici nu se pune problema. Primăria Târgu Mureş nu a virat cuantumul burselor către unităţile de invăţământ din municipiu, deşi banii au fost prevăzuţi în buget. Consiliul Local Târgu Mureş a aprobat suma de bani pentru bursele elevilor, însă nimeni nu ştie ce s-a întâmplat.

Colegiul Al. Papiu Ilaria din Târgu Mureş este una din unităţile de învăţământ care nu a primit banii pentru burse. Anul trecut, peste 520 de elevi cu medii peste 9 au sperat să primească bursa de merit, 19 ar fi trebuit să beneficieze de burse de studiu, 17 elevi burse de performanţă şi şase ar fi trebuit să primească burse sociale. Problema este că aceste dosare nici măcar nu au fost aprobate de Primăria Târgu Mureş.

“Bursele în Colegiul Papiu s-au primit acum doi ani.  Bursele de performanţă, bursele de studiu şi bursele sociale au rămas neplătite. Pentru acum doi ani au rămas neplătite bursele de merit. Pentru anul trecut nu am primit nici măcar aprobările din partea Primăriei pentru numărul de burse şcolare”, a declarat Daniela Pop, secretarul şef al Colegiului Papiu.

Andrei Berbecaru, elev olimpic, în clasa a X-a B, la Colegiul Naţional  “Al. Papiu Ilarian” din Târgu Mureş, şi-a depus dosarul pentru a obţine o bursă de studiu în cuantum de 100 de lei lunar. Aceşti bani i-ar fi prins bine, mai ales că nu provine dintr-o familie cu situaţie financiară bună. Elevul a participat anul trecut la olimpiada naţională de chimie şi de ştiinţe pentru juniori. Spune că i-ar fi prins bine aceşti bani pentru că îi merită.

Consilierul local Ionela Ciotlăuş, viceprimar al municipiului Târgu Mureş, susţine că execuţia bugetară arată că banii pentru bursele şcolare există. Aceasta a precizat că a fost alocată suma de 5 milioane de lei pentru bursele şcolare ale elevilor. Ciotlăuş a precizat că cel care se ocupă cu ordinanţarea sumelor este Claudiu Maior, care nu a putut fi contactat.

La Târgu Mureş, bursele de performanţă sunt în cuantum de 200 de lei lunar, de merit 150 de lei pe lună, de studiu 100 de lei iar bursa socială este calculată de Primărie. Anul trecut, bursa socială a fost de 40 de lei lunar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.