luni, 25 noiembrie 2013

Ziua în care justiția și-a mai dat una în bot! Incompatibil ANI, scos basma curată, deși rectorii nu pot avea funcții politice



Ziua în care justiția și-a mai dat una în bot! Incompatibil ANI, scos basma curată, deși rectorii nu pot avea funcții politice
După ce diverși bezmetici au jucat rol dublul, la stat, ca politicieni și ca rectori sau afaceriști, adică tot felul de găinari din București, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, doar o sentință halucinantă mai lipsea! Incompatibilul a fost scos basma curată! Felicitări, justiție română, ești halucinantă și temătoare la gășcarii politici. Felicitări și idioților care lucrează la universitățile de stat și acceptă ca toți ilegalii să îi conducă și să pună mâna pe instituțiile de învățământ în folosul lor, al familiei lor sau al pungașilor din propriul partid.
Hotnews zicere:

Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, nu s-a aflat in stare de incompatibilitate prin exercitarea simultana, in anul 2011, a functiilor de senator si rector al Universitatii Politehnica din Timisoara, a decis definitiv Inalta Curte de Casatie si Justitie, informeaza Agerpres.

Curtea suprema a admis luni recursul lui Nicolae Robu si a desfiintat decizia Curtii de Apel Timisoara din 27 februarie 2012, prin care Robu a fost declarat incompatibil.

In iunie 2011, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a stabilit ca Nicolae Robu, pe atunci senator PNL, s-a aflat in stare de incompatibilitate, deoarece exercita simultan functia de rector al Universitatii Politehnica din Timisoara si demnitatea de senator, respectiv functia de presedinte al Partidului National Liberal filiala Timis.

Nicolae Robu a atacat in instanta raportul de evaluare intocmit de ANI, insa, pe 27 februarie 2012, contestatia sa a fost respinsa de Curtea de Apel Timisoara.

El a facut apoi recurs, admis luni de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

La alegerile locale din iunie 2012, Nicolae Robu a fost ales primar al municipiului Timisoara.

Conform art. 215 alin. (3) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011: ''persoanele care ocupa o demnitate publica nu pot exercita functia de rector pe perioada indeplinirii mandatului'', iar potrivit art. 215 alin. (4) din acelasi act normativ: ''functia de rector este incompatibila cu detinerea de functii de conducere in cadrul unui partid politic pe perioada exercitarii mandatului''.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.