joi, 21 noiembrie 2013

UMF Târgu-Mureș aruncă banii pe manuale cu drepturi de autor în exclusivitate! După afaceri dubioase și peste limita ANI și a bunului simț!



UMF Târgu-Mureș aruncă banii pe manuale cu drepturi de autor în exclusivitate! După afaceri dubioase și peste limita ANI și a bunului simț!
Universitatea care a avut cel mai mare venit anual încasat de un un rector, cel puțin în Târgu-Mureș, dacă nu în întreaga Transilvanie (beneficiar eternul Copotoiu!) s-a trezit că are nevoie de maniale cu exclusivitate în România. Pentru cine s-a inventat afacerea din banii publici și ai fraierilor care plătesc 8000 de lei pentru un an universitar?
În caz că ați uitat, afacerile dubioase și puturoase de la UMF Târgu-Mureș:
1)    Alexandru Șerban Pop, angajat al UMF Târgu-Mureș și  sute de mii de euro pe Alfa Plastul pe care o deținea/o deține, din afacerile pe UMF Târgu-Mureș!

După un pont anonim, pentru care mulțumesc, pot organele de anchetă să verifice dacă Pop Șerban Alexandru, de la UMF Târgu-Mureș, nu a făcut afaceri la UMF în calitate și de angajat al UMF și de acționar la firma Alfa Plast, înființată împreună cu fiul lui Someșan?! ANI, verifici dacă ăștia nu au pus de afaceri de sute de mii de euro din banii publici la UMF-ul la care până și Copotoiu a umflat singur bani prin firma la care era acționar și mai și făcea cumul de funcții contrar normelor de integritate?!

Judetul in care candideaza: Mureș, Colegiul 1: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/mures.pdf


2009 – ALFA PLAST SRL – Autoritate contractanta: Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures – Obiectul contractului: Reabilitare Cladirea nr.1-Executie si montaj mobilier – Procedura: Cerere de oferta – Valoare contract: 691.729,68 RON

2010 – ALFA PLAST SRL – Autoritate contractanta: Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures – Obiectul contractului: Executie si montaj mobilier “SPATII DE CAZARE SI MICROCANTINA DE INCINTA” – Procedura: Cerere de oferta – Valoare contract: 470.761,16 RON

2010 – ALFA PLAST SRL – Autoritate contractanta: Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures – Obiectul contractului: Spatii de cazare si microcantina de incinta la UMF Tg.Mures-Dotari specifice – Procedura: Cerere de oferta – Valoare contract: 198.884,80 RON

2010 – ALFA PLAST SRL – Autoritate contractanta: Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures – Obiectul contractului: Executie si montaj mobilier-Spatii de cazare si microcantina de incinta-lucrari neprevazute – Procedura: Negociere fara anunt de participare – Valoare contract: 168.763,42 RON

2010 – ALFA PLAST SRL – Autoritate contractanta: Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures – Obiectul contractului: Reabilitare cladirea nr.1-Executie si montaj mobilier-lucrari suplimentare – Procedura: Negociere fara anunt de participare – Valoare contract: 137.038,18 RON

2011 – ALFA PLAST SRL – Autoritate contractanta: Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures – Obiectul contractului: Reabilitare camine nr.1,2,3 si 5 – Procedura: Cerere de oferta – Valoare contract: 153.983 RON



http://www.kurtyan.org/MOF/MOF4/2008/mof4_2008_1964.pdf

HOTĂRÂRE
A ADUNĂRII GENERALE A ASOCIAȚILOR
DIN DATA DE 01.11.2007
Adunarea Generală a Asociaților întrunită la sediul
firmei formată din asociații: POP SERBAN-ALEXANDRU,
cetățean român, domiciliat în Tg. Mureș, str. Călărașilor,
nr. 77/A, jud. Mureș, identificat cu C.I. seria MS nr.
156567 având CNP 1781121264385 și SOMESAN
MIRCEA- BOGDAN, cetățean roman, domiciliat în Tg.
Mureș, B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 76, ap. 11, jud.
Mureș, identificat cu C.I. seria MS nr. 144836 având CNP
1811104260042, a hotărât cu unanimitate de voturi
următoarele:
1. Se completează obiectul secundar de activitate al
societății cu următoarea activitate: 6312 - Depozitări și
7485 Activități de secretariat și traducere.
2. Se schimbă denumirea societății din S.C.
TEXPLAST GROUP S.R.L.. în S.C. ALFA PLAST S.R.L.
3. Se deschid două sedii secundare situate în Tg.
Mureș, str. Depozitelor, nr. 20, Magazin nr. 28, jud. Mureș
- Birou și în Tg. Mureș, str. Aeroportului, nr. 1, C 9, jud.
Mureș - Depozit
Prezenta hotărâre, însoțită de noul Act Constitutiv, vor
fi depuse de asociați la Oficiul Registrului Comerțului de
pe lângă Tribunalul Mureș, în termen de 15 zile de la data
incheierii actului, pentru indeplinirea cuvenitelor condiții
de formă și publicitate.
Prezentul înscris a fost redactat astăzi 01.11.2007,
într-un număr de 5 exemplare, din care 4 exemplare
pentru părți și un exemplar pentru Compartimentul de
Asistență din cadrul Oficiului Registrului Comerțului de pe
lângă Tribunalul Mureș.
(57/307820)
2)    Afacerile pe Copotoiu, care încasa peste 200.000 de lei venit anual din poziția de bugetar!
Copotoiu ia alta peste nas de la ANI! Sfânta nesimțire românească! Ca la Târgu-Mureș, locul în care e OK să furi câtă vreme ești român sau borfaș al lui Florea!
Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul lui COPOTOIU CONSTANTIN, Șef secție în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, Jud. Mureș, întrucât, în perioada exercitării funcțiilor de Șef secție în cadrul unității sanitare menționate și membru al Consiliul de Administrație al aceluiași spital clinic public, acesta a deținut și deține acțiuni și interese la o societate comercială care a încheiat cu spitalul două contracte de prestări servicii, un contract de furnizare de servicii medicale și două acte adiționale la două dintre aceste contracte.
Astfel, COPOTOIU CONSTANTIN a încălcat dispozițiile art. 180, alin. (2) din Legea nr. 95/2006, potrivit cărora „Constituie conflict de interese deţinerea [...] de [...] acţiuni sau interese la societăţi comerciale [...] care stabilesc relaţii comerciale cu spitalul [...]”, art. 184, alin. (12) din Legea nr. 95/2006, potrivit cărora „Dispoziţiile [...] art. 180, alin. (2) [...] se aplică şi şefilor de secţie [...] din spitalele publice” și art. 186, alin. (12) din Legea nr. 95/2006, potrivit cărora „Dispoziţiile art. 180, alin. (2) [...] se aplică şi membrilor consiliului de administraţie”.
COPOTOIU CONSTANTIN a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese […] constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.
„Persoana […] față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese […] este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.
AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 5 septembrie 2013

Citeste mai mult: Copotoiu ia alta peste nas de la ANI! Sfânta nesimțire românească! Ca la Târgu-Mureș, locul în care e OK să furi câtă vreme ești român sau borfaș al lui Florea!
3)    Afacerea dublarea prețului pentru români și aproape triplarea pentru străini. Cu Copotoiu cel cu bube la ANI gășcarii UMF Târgu-Mureș au votat în unanimitate costul unui an de facultate 8000 de lei(de la 4500 lei), respectiv 5000 de euro (de la 8500 de lei). Orice găinar de bugetar poate să-și stabilească banii pentru buzunar sau aici e doar demența unora care s-au crezut cu universitatea proprie și privată?! Desigur, ministerul s-a făcut că plouă, iar studenții scoși la manifestații doar împotriva limbii maghiare au înghițit rahatul servit de Copotoiu și compania! Poftă bună, fraierilor!







Citynews zicere:
Absolvenţii care vor da admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş vor fi nevoiţi să înveţe din altă carte. Asta pentru că UMF Târgu Mureş va schimba modalitatea de admitere. Conducerea universităţii a anunţat că cei care vor opta pentru biologie vor învăţa din cartea de Anatomie şi Fiziologie a editurii Barron’s, pentru care instituţia a cumpărat drepturile de autor şi a obţinut exclusivitate în România.
"Vom păstra cele 25% întrebări făcute la prima citire, iar celelalte întrebări care înainte proveneau dintr-o culegere de teste vechi de 15-20 de ani şi pe care candidaţii le învăţau mecanic, doar întrebările şi răspunsurile, acea bază de întrebări va fi înlocuită cu aceste întrebări din cartea de Anatomie şi Fiziologie a editurii Barron’s, pentru care instituţia a cumpărat drepturile de autor şi a obţinut exclusivitate în România", a declarat Azamfirei.

Cartea are 23 de capitole de anatomie şi fiziologie, iar la sfârşitul fiecărui capitol există un număr important de întrebări din materia respectivă, potrivit sursei. Rectorul UMF consideră că prin noua modalitate de admitere va avea loc o selecţie mai r

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.