luni, 25 noiembrie 2013

Vier Pfoten cere Guvernului stoparea exportului de vaci în China, la 15.000 km distanță!




Vier Pfoten cere Guvernului stoparea exportului de vaci în China, la 15.000 km distanță!
Cei de la Vier Pfoten revin cu un mail despre proiectul de a se căra 500.000 de vaci vii în China, la 15.000 km distanță. România este prima țară din Europa care ar face asta!

Vaca Bălțată: născută în România, torturată în drumul spre China

VIER PFOTEN cere Guvernului României stoparea exportului de animale vii către China

 

VIER PFOTEN se opune categoric mega proiectului de a exporta a 500.000 de vaci Bălțate din România în China. “O călătorie de peste 15.000 km pe durata a câteva luni înseamnă o tortură inimaginabilă și inacceptabilă pentru animale”, a spus Gabriel Păun, Director de Campanii al VIER PFOTEN Internațional.

 

Guvernul a aprobat în ședința din 20 noiembrie memorandumul pentru exportul a peste 500.000 de vaci vii din rasa Bălțată românească în China. Primul transport ar urma să înceapă deja în ianuarie 2014. Acest memorandum a fost semnat în contextul în care săptămâna viitoare va avea loc la București întâlnirea prim-miniștrilor din China - Europa Centrală și de Est și Forumul Economic China-Europa Centrală și de Est.

 

Transportul animalelor vii pe distanțe lungi este un subiect controversat în Europa și la nivel mondial. Nu întâmplător nicio altă țară din Europa nu exportă vaci vii tocmai în China, țară situată la peste 8.400 de mile marine (peste 15.000 km), reprezentând o durată de câteva luni de călătorie pe mare.

 

“Transportul pe distanțe lungi presupune un disconfort teribil pentru vaci, care adesea se soldează cu accidente și mortalitate ridicată. Vorbim despre un număr de peste 500.000 de vaci, deci despre o mega suferință. Guvernul României are datoria de a preveni suferința animalelor prin stoparea acestui memorandum total aberant. China trebuie să își aleagă vacile de lapte din țările învecinate”, a adăugat Păun.

 

Pe lângă transportul de lungă durată, care reprezintă principala problemă de bunăstare a animalelor, bălțatele românești care vor supraviețui călătoriei vor fi trecute cel mai probabil la un sistem de creștere intensiv, în spații închise. În China, producția de lapte este forțată până la 32 de litri de lapte pe zi per vacă, în vreme ce în România media este de 10 litri pe zi.

 

“După o tortură de durată, pe vapor, bălțatele românești vor face pușcărie în China. Cu ce au greșit bietele animale?” a încheiat Păun.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.