luni, 18 noiembrie 2013

Abuz în serviciu la Termocentrala Iernut, cu trimiterea în judecată a doi angajați!



Abuz în serviciu la Termocentrala Iernut, cu trimiterea în judecată a doi angajați!
DNA zicere:
Dacă DNA Mureș refuză să ancheteze cheltuirea banilor publici în campania electorală a borfașului PDL Mureș, măcar fraierii care au făcut abuz în serviciu acum 6 ani să plătească la Termocentrală. Pentru ceilalți există vandalii imaginari,  pe 1900 de euro și prin 3000 de autocolante pe magazin FCM, pe lângă dedicațiile porcului portocaliu pe gășcari din PDL, pe motiv de publicitate prin idiotul care merge cu presa bovină la notar, în cartelul leprelor de români, prin sondaje de opinie, autocolante de campanie pentru hoțul de partid și așa mai departe, sub nasul SRI  care se face că doarme atunci când nu scrie cu pseudonim în presa locală.
P.S. Pe ce pariem că cei doi nu sunt membri PDL Mureș și astfel numai buni de săltat?!
COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Târgu-Mureș au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

HARKO ȘTEFAN, director executiv al Sucursalei Electrocentrale Mureș – Centrala Termoelectrică Iernut (la data faptelor), pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, în formă continuată,

HAȚEGAN CRISTINA, inginer principal pe probleme de achiziții în Compartimentul Achiziții – Contracte Vânzări din cadrul Sucursalei Electrocentrale Mureș – Centrala Termoelectrica Iernut, (șef al Compartimentului Achiziții Publice până la data de 01.04.2011), pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

Inculpatul Harko Ștefan, în calitate de director tehnic al Sucursalei Electrocentrale Mureș, în perioada aprilie 2006 – aprilie 2007, nu a adus la îndeplinire dispozițiile exprese ale șefului său ierarhic de a se asigura contorizarea apei potabile furnizate către o societate comercială, zădărnicindu-se astfel orice posibilitate de măsurare a cantităților și încasare, a contravalorii acestora.
Mai mult, pentru a ajuta societatea comercială, în sensul de a-i crea un avantaj patrimonial prin neplata cantităților de apă potabilă furnizate, inculpatul a înmânat contractul de furnizare a apei inculpatei Hațegan Cristina care, deși avea obligația, nu a făcut demersuri pentru înregistrarea lui în contabilitate.
Ulterior, în cursul anului 2007, când a devenit director executiv al Sucursalei Electrocentrale Mureș - Centrala Termoelectrică Iernut, inculpatul Harko Ștefan a omis să facă orice demers necesar pentru a stopa furnizarea de apă potabilă, fără nici un titlu, către firma pe care o favorizase anterior ori să legalizeze prestarea acestui serviciu. De asemenea, inculpatul a permis executarea clandestină a racordului de apă către beneficiar și a trecut sub tăcere prestarea acestui serviciu. Ulterior, în calitate de director executiv, știind că societatea pe care o conduce furnizează fără nici un titlu și absolut gratuit și nelimitat apă potabilă către aceeași societate comercială pe care o favorizase anterior, inculpatul nu a efectuat nici un demers pentru legalizarea prestării serviciului.
În modalitățile descrise mai sus a fost creat un prejudiciu în sumă de 10.699,34 lei în dauna Centralei Termoelectrice Iernut.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecătoria Luduș.

Facem precizarea că această o etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.