duminică, 24 noiembrie 2013

Pe când pesedeii vor cere retrage decorația condamnatului Năstase? Pentru Bombonel nu funcționează regulamentul?!

Pe când pesedeii vor cere retrage decorația condamnatului Năstase? Pentru Bombonel nu funcționează regulamentul?!
Normal, toată presa a făcut valuri despre faptul că o mână de inși, majoritatea USL, vor să îi retragă lui Tokes decorația, fără să îi retragă ordinul și lui Năstase, condamnat de statul român pentru infracțiuni care conduc la pierderea calității de membru al ordinului!
Există un precedent - cazul Catalin Voicu. Dupa ce, in data de 22 aprilie 2013, fostul senator PSD a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru corupție, în data de 9 mai, președintele a emis decretul prin care i-a retras acestuia Ordinul "Virtutea Militara" - in grad de Cavaler, invocându-se decizia penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție.
În comitetul de onoare care a stabilit retragerea, printre niscaiva jurnaliști de la televiziunile PC, medici ai sinucigașilor ratați din PSD, sunt și câțiva pesediști care au uitat că încă unul de-al lor a primit Steaua României și a dezonorat-o după ce a stat la pușcărie 2 ani! Ce spune legea?
Legea nr. 29/2000

M. Of. nr. 146 din 7 aprilie 2000

Art. 52. − Calitatea de membru al unui ordin se poate pierde în următoarele situaţii:

a) condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la pedeapsa privativă de libertate;

b) pentru fapte dezonorante, altele decât cele prevăzute la lit. a), care aduc prejudicii morale membrilor ordinului.

Art. 53. − Pentru judecarea faptelor dezonorante care aduc prejudicii morale membrilor ordinului, altele decât cele prevăzute la art. 52 lit. a), se constituie un consiliu de onoare pentru fiecare ordin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.