miercuri, 27 noiembrie 2013

Bandiții PDL Mureș cu interese de 325.000 de euro pentru gășcarul Urdă (Adru Solutions)



Bandiții PDL Mureș cu interese de 325.000 de euro pentru gășcarul Urdă (Adru Solutions)
Cum bandiții din PDL Mureș au mereu afaceri dedicate, nici nu e de mirare că porcii de partid ai lui Florea au făcut lobby jegos și șantaj la șefii de asociație de proprietari care joacă fotbal cu retardatul și plasează și abonamentele la FCM, pentru a cere containere îngropate. Desigur, afacerea putorilor din PDL Mureș, prin javrele din primărie, este pe firma Adru, adică pe Urdă! Cineva investighează lobbyul jegos al porcilor din PDL Mureș pentru firmele lor dedicate și pentru cretinii de subordonați din PDL Mureș cu afaceri exclusive la trogloditul din primărie?!
P.S. Un container la bandiții PDL Mureș face cam cât 12 parcări acoperite pe Senin-ul abonat la porcii PDL Mureș și la care putorile PDL Mureș fac lobby jegos! Îi pune cineva cu botul pe labe pe ratații lui Florea și gunoaiele de familie promovate de porcii PDL Mureș?!


Peste 325.000 de euro pentru 35 de containere. Este suma de bani pe care Primăria Târgu Mureş vrea să o cheltuiască din taxa de salubritate în vederea achiziţionării containerelor subterane pentru depozitarea gunoiului menajer şi reciclabil. adică 9.300 de euro bucata. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus spre aprobare în şedinţa de Consiliu Local programată pe 28 noiembrie. Acelaşi proiect a mai fost supus în atenţia consilierilor locali în luna iulie, însă a fost respins.



Conducerea executivă a municipiului a propus achiziţionarea containerelor subterane pe motiv că 33 de  asociaţii de proprietari din oraş au depus cereri în acest sens şi că ar aduce avantaje la sistemul de colectare a deşeurilor menajere. Însă viceprimarul Ionela Ciotlăuş a anunţat că aleşii PNL se vor opune acestui proiect, considerând că nu municipalitatea ar trebui să achiziţioneze containerele, ci firma de salubrizare.

 „Acum vine şi ne propune acest Consiliu Local să le achiziţionăm noi, din bani publici. Păi atunci de ce am dat operatorului delegarea serviciul (n.r. de salubrizare)? De ce i-am dat domeniul public să îl exploateze şi să facă bani pe domeniul public?”, a menţionat Ionela Ciotlăuş, viceprimar Tîrgu- Mureş.

Pentru serviciul de salubritate, municipalitatea achită operatorului 12 milioane de lei anual. Pe lângă această sumă de bani, târgumureşenii plătesc separat o taxă.

“Pe proiectul de manangement integrat (n.r al deşeurilor) în proporţie de 80%, containerele de colectare selectivă a deşeurilor, aşa cum prevăd noile norme europene, sunt deja în depozitele municipiului achiziţionate din bani europeni dar nu pot fi instalate în cartiere pentru că proiectul de management al deşeurior este compromis”, a mai afirmat Ionela Ciotlăuş, viceprimar Tîrgu- Mureş.

Este compromis din cauză că Primăria Târgu Mureş nu a reuşit să construiască drumul de acces şi să asigure utilităţile necesare la staţia de transfer de la Vălureni, Crişteşti, obligaţie pe care municipalitatea o are prin proiectul “Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Mureş”. Un astfel de container a fost amplasat de municipalitate pe strada Cutezanţei, în Parcul Diamant, în luna aprilie a acestui an. Dacă proiectul va trece sau nu, vom afla în şedinţa de CL de joi, 28 noiembrie. Consilierul local Claudiu Maior, iniţiatorul acestui proiect, nu a putut fi contactat până la difuzarea acestui material nici telefonic nici personal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.