sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Sfântul pedelist, sărbătorit la 30 noiembrie!



Sfântul pedelist, sărbătorit la 30 noiembrie!  
 În fiecare an, data de 30 noiembrie ne aduce sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, sărbătoare de suflet a tuturor românilor. Aste pe hârtie, pentru că bandiții PDL sărbătoresc, în realitate, victoria lor în alegeri!
În caz că ați uitat, cine a propus 30 noiembie:
7 noiembrie 2011: Un numar de 43 parlamentari ai PDL (inclusiv Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor) au initiat un proiect de lege privind declararea zilei de 30 noiembrie, ziua Sfantului Andrei, ca zi libera.

In expunerea de motive se arata: “Legalizarea sarbatorii nationale religioase a romanilor – Sfantul Andrei – este o recunoastere a importantei legaturii spirituale puternice intre poporul roman si patronul spiritual al acestuia. Sfantul Apostol Andrei a fost cel care i-a crestinat pe romani, ramanand in constiinta nationala un puternic simbol in devenirea noastra nationala.”

Pe 31 octombrie 2011, presedintele Traian Basescu s-a intalnit cu patriarhul Biseriici Ortodoxe, atingandu-se si acest aspect intrucat Biserica Ortodoxa Romana a trimis in data de 30 mai 2011 Camerei Deputatilor o scrisoare semnata de patriarhul Daniel prin care se solicita ca ziua Sfantului Andrei, sarbatorita la 30 noiembrie, sa fie declarata sarbatoare legala. http://www.juridice.ro/173467/initiativa-legislativa-privind-declararea-zilei-sfantului-andrei-ca-sarbatoare-legala-update.html
30 noiembrie

Alegerile legislative din 2008 în România s-au desfășurat în data de 30 noiembrie 2008. În premieră, la aceste alegeri s-a renunțat la votul pe liste, reprezentanții politici ai cetățenilor fiind aleși printr-un sistem mixt, în care candidaturile și votul sunt uninominale, iar acordarea mandatelor se face proporțional. Guvernul României a adoptat în acest sens HG nr. 802 din 8 august 2008[1] privind delimitarea colegiilor uninominale.

În urma acestor alegeri, Partidul Democrat-Liberal a obținut cele mai multe mandate, 115 în Camera Deputaților și 51 în Senat, fiind urmat de alianța dintre PSD și PC (114 în Cameră și 49 în Senat), PNL (65 în Cameră și 28 în Senat) și UDMR (22 în Cameră și 8 în Senat). De asemenea, 18 mandate de deputat au fost obținute de reprezentanți ai altor minorități naționale.[2]
Sursa:wikipedia


În urma acestor alegeri, Partidul Democrat-Liberal a obținut cele mai multe mandate, 115 în Camera Deputaților și 51 în Senat, fiind urmat de alianța dintre PSD și PC (114 în Cameră și 49 în Senat), PNL (65 în Cameră și 28 în Senat) și UDMR (22 în Cameră și 8 în Senat). De asemenea, 18 mandate de deputat au fost obținute de reprezentanți ai altor minorități naționale.[2

Și în caz că ați uitat ce pot face porcii PDL pentru ai lor, reaminti-vă mita electorală dată de porcii PDL Mureș din primărie în campania lui Băsescu, din banii proștilor de târgumureșeni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.