marți, 26 noiembrie 2013

Bandiții PDL Mureș golesc bugetul strâns de la 150.000 de fraieri în viață și au pus ochii pe banii de pe urma morților!Bandiții PDL Mureș golesc bugetul strâns de la 150.000 de fraieri în viață și au pus ochii pe banii de pe urma morților!
Cum bandiții PDL Mureș și bandiții din primărie declară că ei nu măriri de taxe, dar chiar asta fac, nu ar trebui să mire că pungașii au găsit o cale de umflat banii de pe urma morților! Doar afacerile lepădăturilor pe pomeni electorale, pe reabilitări patinoare și ștranduri trebuie să fie suportate și de morți, pentru că pungașul de partid nu are sponsori decât la concertul dubios cu abonații banului public numit concert cu Iglesias!
P.S. Întrebați gunoaiele de subordonai ai lui Florea unde sunt autorizațiile pentru șantajiștii cu patinoare  și ce firmă abonată a porcului portocaliu le-a făcut protestatarilor bannere și stegulețe! Desigur, porcii de partid nu dau socoteală nici după mizeria securistică numită atacul imaginar al vandalilor din campania porcului pedelist, pe banii  a 150.000 de proști de târgumureșeni!

http://www.realitatea.net/taxa-pe-moarte-primaria-targu-mures-vrea-sa-introduca-taxa-de-inmormantare_1324828.html
Primăria Târgu Mureş ar putea introduce o nouă taxă, cea de înmormântare, în valoare de 30 de lei, şi ia în calcul majorarea altor tarife legate de funeralii, precum taxa de păstrare a sicriului sau cea pentru utilizarea apei la executarea de lucrări funerare.
Viceprimarul PNL din Târgu Mureş, Ionela Ciotlăuş, a prezentat, luni, într-o conferinţă de presă, propunerile de taxe şi impozite pe anul 2014, susţinând că Primăria propune introducerea unei taxe noi, de înmormântare, în valoare de 30 de lei, potrivit MEDIAFAX.

Totodată, Primăria Târgu Mureş propune majorarea taxei de păstrare a sicriului - în cele trei zile cât stă în capelă - de la 28 de lei la 50 de lei.

Potrivit sursei citate, printre propuneri mai figurează majorarea taxelor "pentru utilizarea apei la executarea de lucrări funerare" şi de ocupare parţială a domeniului public, pentru depozitarea materialelor de construcţie necesare plăcilor funerare.

"Consumăm nişte apă - pentru execuţie ramă mormânt, de la 12 lei la 20 de lei şi pentru execuţie criptă, de la 15 lei la 30 de lei. Pe bucată, de data aceasta nu e pe metri cubi, nu-i contorizează nimeni. Taxă ocupare parţială a domeniului public, pentru depozitarea materialelor de construcţie - deci dacă-mi aduc doi saci de ciment, că cineva vrea să toarne acolo placa respectivă funerară, de la şase lei la 60 de lei pe metru pătrat pe zi", a afirmat viceprimarul.

În plus, Ciotlăuş a adăugat că Primăria propune şi majorarea taxelor de intrare la complexul de agrement şi sport "Mureşul", de la 5 lei la 11 lei pentru adulţi şi de la 2 lei la 5,5 lei pentru copii.

În opinia Ionelei Ciotlăuş, gestionarea eficientă a banului public, fără majorările de taxe şi impozite, ar presupune renunţarea la o serie de "cheltuieli inutile", precum "chermeze publice de patru milioane de lei pe an, beculeţe ornamentale de două milioane de lei pe an şi finanţarea unor cluburi sportive private cu 15 milioane de lei pe an".
Viceprimarul a spus că liberalii nu vor vota, la şedinţa de joi a Consiliului Local, aceste propuneri de majorare a taxelor.

În Consiliul Locat Târgu Mureş, PNL deţine trei din cele 23 de locuri, PSD tot trei, în timp ce UDMR are zece reprezentanţi, iar Alianţa pentru Mureş (PDL) şapte.

La rândul său, primarul municipiului, Dorin Florea, a declarat că majorările de taxe sunt doar propuneri primite de la direcţiile de specialitate din Primărie, care vor fi analizate de Consiliul Local.

Directorul Serviciului Public de Utilităţi Municipale din cadrul Primăriei Târgu Mureş, Mircea Moldovan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că el a făcut propunerile menţionate de viceprimar, spunând că, în cazul în care vor fi aprobate, noua taxă de înmormântare şi majorările la celelalte tarife vor fi plătite de firmele cu activităţi în domeniul funerar.

În octombrie, Dorin Florea (PDL) spunea despre proiectul de ordonanţă de urgenţă care dădea posibilitatea majorării suplimentare a impozitelor şi taxelor locale pentru persoanele fizice cu mai mult de 20% că acesta reprezintă "o şmecherie" de care el nu se va folosi.

"Este o şmecherie. (...) Sunt nişte localităţi care, într-un mod haotic, entuziast-prostesc, şi-au extins cheltuielile, neţinând cont de faptul că pot ajunge în situaţia de faliment. Li se dă posibilitatea prin această OUG să le majoreze cu încă 20 la sută. Sigur că depinde de responsabilitatea fiecărui primar, pentru că pentru noi nu e o plăcere să mărim taxele populaţiei, având în vedere că problemele sociale sunt foarte mari şi nu acestea sunt principalele surse de venit. Toate aceste măsuri cu creşterea de 20 la sută, care împovărează o masă mare a populaţiei, îţi aduc o creştere de maxim trei-cinci la sută", afirma atunci Florea.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/taxa-pe-moarte-primaria-targu-mures-vrea-sa-introduca-taxa-de-inmormantare_1324828.html#ixzz2llOnQNFy
Follow us: @realitatea on Twitter

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu