marți, 8 octombrie 2013

Până când maestrul Tolontan va scrie și de afacerile pedeliste cu patinoar de 200.000 de euro în aer liber și cu interesele leprelor din primăria Târgu-Mureș și PDL Mureș cu patinoarul acoperit



Până când maestrul Tolontan va scrie și de afacerile pedeliste cu patinoar de 200.000 de euro în aer liber și cu interesele leprelor din primăria Târgu-Mureș și PDL Mureș cu patinoarul acoperit
GSP.ro dixit:

ACEEAȘI MIZERIE: Actuala conducere a sportului românesc a mușamalizat un control al Curțiii de Conturi și, mai mult, s-a apucat să mute un patinoar aflat în ruină în momentul în care ziarul a dezgropat dosarul. ”Pentru că aici s-au făcut Bani pentru Partid”, susține o sursă a Gazetei Sporturilor.

O investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

foto-blog
În 5 orașe ale României, 5 patinoare stau în paragină. Au costat, împreună, 1 milion de euro din bugetul de criză al sportului. Nu e o afacere mare, dar e o afacere relevantă. ”A fost concepută și executată ca Bani pentru Partid”, susuține sursa ziarului.

Pline de buruieni, mizerabile, închise sau, pur și simplu, nefolosite de la început, patinoarele au devenit vestigiile unei afaceri începute în 2009 sub mandatul de la MTS al Sorinei Plăcintă. Sînt plasate la Focșani, Suceava, Reșița, Călărași și Iași. Al șaselea, cel de la Bistrița Bîrgăului, s-a cumpărat dar nu s-a asamblat!

Patinoarele din plastic au fost, încă de la început, o afacere perfect inutilă ca utilitate sportivă și publică, dar și-au atins perfect scopul profund. ”Au adus bani electorali pentru Partid!”, susţine o mărturie pe care o vom detalia imediat.

Ruinele patinoarelor nu sînt doar dovada unei risipe sau a unei potenţiale infracţiuni comise de bine cunoscuta firmă MBS Group a lui Gabriel Szilagyi. Consilier PD-L de Turda, Szilagyi a derulat investiţii publice de aproape o sută de milioane de euro în sport, construcţii și transporturi.

Resturile acestor plăci de plastic alb-murdar sînt, de fapt, explicaţia prezentului în care trăim cu toţii și ruine care vin din viitorul ce ne aşteaptă.

Barter de dosare
Mărturia pe care am obţinut-o și evenimentele din ultimele săptămîni indică ceva important și grav: complicităţi.

Complicităţi între puterea Ponta-Antonescu și fosta guvernare sprijinită de Traian Băsescu sub ochii îngăduitori ai unei justiţii care s-a obișnuit să lucreze selectiv sau chiar să-i fie folosită munca pentru ”barter de dosare” între politicieni.

Politicienii se succed la putere, dar nu trădează sistemul care face Bani pentru Partid. Indiferent de numele Partidului.

„Nu aveați de unde să știți că e o afacere de Partid”
În cazul patinoarelor, chiar dacă partidul dominant s-a schimbat, nou-veniţii la șefia sportului au acoperit afacerea în care s-a cheltuit 1 milion de euro pentru niște bucăți de plastic cu dimensiunile a jumătate de teren de baschet!

Gazeta a scris despre cazul patinoarelor în aprilie 2010. ”Pe atunci, nu aveaţi de unde să știţi că e o afacere de partid, așa că nu aveaţi nici o șansă să urniţi sistemul! Erau planificate 7 patinoare. O investiţie s-a anulat la Cîmpulung Moldovenesc pentru că a cîştigat cine nu trebuia. 6 patinoare au fost cumpărare şi 5 montate. Iar banii au mers unde trebuia”, spune sursa noastră.

    150.000 de euro a costat un patinoar de plastic.”Patinoarele au fost supraevaluate cu 50% față de prețul pieței”, avea să constate Curtea de Conturi, ”care a pornit controlul pentru că a scris presa”


Mărturia-surpriză
Gazeta a intrat în posesia unei confesiuni valoroase care descrie ce s-a întîmplat în cazul patinoarelor și în alte cazuri din sport. Și ce se întîmplă în general în afacerile cu Bani pentru Partid.

Pentru că fenomenul nu se petrece doar în sport, ci în toate domeniile din România.

Din aceste diferenţe, evidențiate la patinoare de Curtea de Conturi, dintre preţul plătit de stat și costul real, se naște finanţarea neagră a Partidelor. Pe care nici un politician nu o va trăda și unde justiţia este împiedicată să intre.

Frunze și paragină
Am reluat documentarea pe teren ca să vedem ce s-a întîmplat cu ”patinoarele cu gheaţă uscată”, așa cum au fost ele botezate în documentele oficiale.

La Suceava, frunzele acoperă patinoarul. ”Nu a fost folosit deloc”, spun oamenii.

La Călărași, patinoarul e nefuncţional. ”Din 42 de luni de la punerea în funcţiune, a fost deschis doar două luni adunate”.

La Iași, suprafaţa e abandonată, iar la Focșani, ca să acopere paragina, surpriză: MTS și-a trimis oamenii! Cînd? Chiar ieri, după ce a aflat că, de o vreme, ziarul reinvestighează cazul.

Sursa: „Verificați!”
Imediat după ce am început să punem întrebări despre patinoare, MTS a intrat în alertă. A apucat să expedieze ”oamenii din minister aici, la Focșani, ca să mute patinoarul undeva unde există patinaj. Probabil la Miercurea-Ciuc”, spune Petrea Vîlcu directorul executiv al Unirii din localitate.

Sursa ziarului ne provoacă. ”Verificaţi dacă, în afara voastră și, apoi, a Curţii de Conturi, cineva s-a mai ocupat de această afacere!”.

Are dreptate
Verificăm. Sursa are dreptate. Deși concluziile Curţii de Conturi au fost incriminatoare, nimeni n-a mișcat. ”Licitaţii organizate discreţionar”, ”bani trimiși în teritoriu înainte de finalizarea lucrărilor”, scrie Curtea de Conturi în raportul său. Normal! Veneau campaniile electorale și era nevoie rapidă de bani la firmele de partid, pentru ca să fie împinși mai departe!

Cu toate acestea, nici conducerea MTS, nici DNA și nici altcineva n-a mers pe caz. N-au existat plîngeri penale dinspre minister sau acţiuni din proprie iniţiativă ale Parchetului.

De ce? ”Pentru că dacă vă uitaţi la cazurile care au ajuns în justiţie sau s-au transformat în condamnări, Năstase, Remeș, Avram, Fenechiu, Babiuc, ce au în comun aceste dosare? Banii de buzunar! Cînd apar Banii de Partid, nimeni nu se bagă”, sună explicația sursei.

Următorul caz: patinoarul olimpic de la Brașov
Sursa nu e deloc blîndă cu noi. Spune că pe lîngă anumite anchete am trecut prea repede. Cum a fost acest caz, al celor 5 patinoare cu gheaţă artificială. Sau altul.

”A urmat patinoarul Brașov. Tot pentru Partid”, spune omul. Tresărim. N-am știut asta.

”Da, Brașovul a fost la fel! A murit și aia. Nu vă reproșez nimic. Aţi făcut tot ce a ţinut de voi, jos pălăria! Așa trec și mor toate anchetele afacerilor făcute în numele Partidului. Iar acestea nu sunt singurele”.

Zice că nu ne reproșează, dar în ton simţim un soi de delegare a neputinţei.

E evident că anumite cazuri au dispărut din atenţia publică. În cazul Brașovului, investiţie de 12 milioane de euro derulată tot de MBS Group, dezvăluirile noastre din 2010 n-au dus nicăieri. ” Bani de Partid”, insistă omul.

Sursa: „Amintiți-vă!”
”Amintiţi-vă ce s-a întîmplat în timpul unora dintre anchetele voastre. De exemplu, cea cu patinoarul de la Brașov!”, insistă el. Persoana are extrem de multe informaţii. Informaţii despre felul în care am fost vizaţi și despre mai multe cazuri îngropate. Acum devoalăm doar ce s-a petrecut în dosarele patinoarelor.

”Cînd e ameninţat Partidul, se pune în mișcare mașina manipulării opiniei publice, a justiţiei, care e vulnerabilă, a celui care va rupe tăcerea. Se va încerca discreditarea pe toate planurile, inclusiv a familiei lui. Aţi simţit şi voi acest mod de operare”.

Are dreptate din nou!
Ne amintim. Uite un singur exemplu, care ne-a surprins prin noutatea lui! La un moment dat, în plină relatare despre patinoarul de la Brașov, un film propagandistic care venise direct din laboratoarele consultanţilor de imagine ai Partidului, era difuzat repetat, ca o publicitate extinsă, pe B1TV. Avea rolul de contrainvestigaţie la cea a Gazetei, ai cărei jurnaliști erau numiţi ”ziariști care au ca scop denigrarea puterii”.

Site-urile media au sesizat operaţiunea de spălare a celor investigați și de incriminare a reporterilor printr-o metodă în premieră în România: spotul video.

“În seara asta vă vom arăta marea dezinformare şi minciună”. Aşa a introdus Radu Moraru filmulețul despre patinoarul de la Braşov, arată paginademedia.ro pe 10 iunie 2010.

Sorry, Radu!

 Moraru continua: “Se face ceva bine în România, trebuie neapărat desfiinţat şi acel patinoar, dar şi cei care l-au făcut, adică primarul. Haideţi să vedeţi acest material şi cred că nu e nimic de comentat!”.

Apoi urma filmul propagandistic de 5 minute. Sorry, Radu, acestea au fost faptele! Poate n-ai știut și te-au folosit, dar așa au stat lucrurile.

Un caz îngropat
Nimeni n-a lămurit pînă azi cine a făcut și cine a plătit filmul și difuzarea lui pe B1TV. Nici nu e atît de important. A fost un fragment dintr- o operaţiune de mușamalizare mult mai vastă. Pentru că nimeni din justiție n-a anchetat serios patinoarul de la Brașov.

Exact așa cum descrie sursa. Cazul patinoarului din Brașov a murit cu fiecare zi cu care s-a îndepărtat din atenţia publică și a intrat în burta unei justiţii ”care avea roșu să trateze cazul”. Reţineţi această expresie. ”Justiţia avea roșu la caz”. Ne vom mai întîlni cu ea.

Acum ceva vreme, DNA Brașov a anunţat că a decis neînceperea urmăririi penale pentru cei responsabili de investiţia publică făcută la patinoarul de la Brașov.

Partid, extremă urgență!
Între timp, ziarul obţinuse declaraţii noi despre ce s-a petrecut acolo. ”Ca să presteze la preţuri foarte mici, constructorilor din Brașov li se spusese clar, de către cei care puseseră mîna pe lucrare, că totul se face pentru Partid”, ne-a spus unul dintre furnizorii de lucrări de la patinoarul de sub Tîmpa. Fuseseră obligați să disconteze tot deși aflaseră că se decontau mulți bani. Pentru ca diferența să meargă acolo unde trebuie.

Așa sună parola supremă a compromisurilor și tăcerii: ”E pentru Partid!”. E ceea ce aud subcontractorii cînd li se cere să accepte prețuri mici sau să întoarcă bani.

Cînd a venit la șefia DNA, Laura Codruţa Kovesi a început să schimbe unii procurori pentru ”tergiversarea anchetelor”. Recent, serviciul teritorial anticorupţie de la Brașov a fost unul dintre cele vizate.

Transfer la PNL
În cazul celor 5 patinoare de plastic, lucrurile au murit și mai repede, fără ca Partidele să facă mari eforturi.

După alegeri, Sorina Plăcintă, cea care a girat construirea lor, a trecut de la pedeliști la liberali. A schimbat Partidul.

Întrebat de un jurnalist dacă aceasta nu e genul de soluţie imorală, Crin Antonescu a răspuns: ”Una mică”.





Din Suceava la București!
După ce hocheiștii și patinatorii au protestat, în luna septembrie, din cauza închiderii patinoarului “Flamaropol”, conducerea MTS i-a anunțat pe aceștia că va oferi o soluție alternativă. Patinoarul de plastic din Suceava să fie mutat în București, cît timp “Flamaropol” este închis! “Era o enormitate, nu e bun nici pentru agrement, așa că am refuzat”, spun protestatarii. O altă soluție ar fi fost mutarea patinoarului din Poiana Brașov, folosit în timpul FOTE.

    Declarația unui hocheist «Nu se poate patina pe așa ceva. E o păcăleală! Nu doar că suprafața se crapă dacă nu e întreținută cu acel gel, însă nu poți aluneca! Am avut mari dificultăți în a-mi păstra echilibrul»

Plin doar la inaugurare!
Deși a fost construit de firma concurentă a MBS Group, Intersport, avînd o suprafață dublă, plus gheretă și patine incluse în preț, patinoarul de plastic din Reșița nu a fost nici el o investiție de succes. “A fost plin doar la inaugurare. Nu s-a bucurat de prea mulți vizitatori”, se arăta într-un articol din ziarul Adevărul publicat în 2011.
Interesele bandiților din PDL și primărie aici:

În urmă cu o lună, Primăria municipiului Târgu Mureș transmitea o adresă ministrului Tineretului și Sportului Nicolae Bănicioiu, făcând cunoscut proiectul privind realizarea unei colaborări între primarie și echipa de hochei CSA Steaua Rangers, mizându-se pe dezvoltarea hocheiului pe plan local și includerea sa în circuitul hocheistic național si internațional, a declarat într-o conferință de presă senatorul Marius Pașcan.Pentru ca acest proiect să devină viabil, administrația publică locală are nevoie de garanția unui patinoar propriu, funcțional. Având în vedere că investiția privind patinoarul acoperit și sala multifuncțională de la Târgu-Mureș stagnează de câțiva ani, Primăria Târgu-Mureș chestionează Ministerul Tineretului si Sportului asupra posibilității și disponibilității inițierii demersurilor necesare pentru promovarea unei Hotărâri de Guvern privind trecerea în proprietatea/administrarea  municipiului Târgu-Mureș a acestui patinoar. ”Trecerea patinoarului în proprietatea/administrarea municipiului Târgu-Mureș nu ar fi doar o condiție necesară realizării asocierii cu echipa Clubului Sportiv al Armatei, ci și o soluție viabilă, pe termen lung, care va degreva Ministerul Tineretului si Sportului de costurile privind utilarea si, ulterior, funcționarea patinoarului și care va oferi municipiului Târgu-Mureș garanția funcționării unui patinoar pentru sportul de masă, precum și dezvoltarea echipei proprii a orașului, ca rezultat al colaborării amintite.Întrucât Ministerul Tineretului și Sportului nu a răspuns oficial până acum acestui demers, ținând cont de principiile enunțate public de vicepremierul Liviu Dragnea privind reorganizarea administrativă, sporirea atribuțiilor și competențelor locale prin regionalizare, descentralizarea precum și transferul către unitățile administrativ teritoriale a obiectivelor și a patrimoniului local, aflate în momentul de față în administrarea ministerelor, invit la o solidarizare politicienii, parlamentarii mureșeni pentru reușita acestui proiect, fără nicio miză politicianistă. Ar reprezenta un câștig pentru sport, pentru prestigiul municipiului reședință de județ și pentru județul Mureș.”, a spus senatorul PDL Marius Pașcan.


Trupa lui Florea mai vrea afaceri pe Remo, de 15.000 de euro. Firma a pupat în colaborare 200.000 de euro pentru primul patinoar!
Gașca din Primăria Târgu-Mureș a mai pus la cale o afacere de an electoral și de criză. Dacă ai dat 200.000 de euro, după modelul jigodiilor PDL care fac pe bani publici patinoare pe domeniul publici, pentru amenajarea unui patinoar pe două firme, dintre care una sibiana Remo, nu ai jenă să mai inventezi ...închiriere pistă de patinaj și alei! Banii publici sunt buni la abonații PDL și nu vorbim aici de firmele înființate și/sau conduse de Maior, Poruțiu, Borșan, Bența,  Cătană și alții care primesc mereu afaceri de la tovarășul lor pe banii publici.

Autoritate contractanta: Primaria Municipiului Tirgu-Mures

Cod de identificare fiscala: 4322823
Adresa: Piata Victoriei nr.3, Targu Mures
Telefon: +40 0265268330
Fax: +04 0365801856


Ofertant: REMO S.R.L.

Cod de identificare fiscala: RO 5192551
Adresa: str. Hegel, nr. 15A, Sibiu
Telefon: 0269231257
Fax: 0269231257


Detaliu produs / serviciu / lucrare

Denumire: inchiriere pista de patinaj si alei

CPV: 45212140-9 -
Instalatie de recreere (Rev.2)

Unitate de masura: metru patrat

Data publicare: 12.11.2012 10:59

Descriere:
pista destinata copiilor,150mp,cu serpentine de EPDMde inalta calitate,colectori de polietilena DN160mm PE10,alti conectori,legaturi de furtun flexibil(tur-retur)intre grupul de frig si pista,70ml de mantinela de polietilena cu H=80cm.Alei de gheata 250mp cu serpentine de EPDM,legaturi furtun flexibil(tur-retur),colectori polietilena.Drycooler(racitor uscat;pompe recirculare lichid de racire cu capacitate de 115mc/ora;cadere de presiune265KPA;vas de expansiune glicol,alte accesorii.


Detaliu achizitie

Denumire: [DA3489525]
inchiriere pista de patinaj si alei

Cantitate: 1.00
(metru patrat)

Data initiere: 14.11.2012 13:57

Data limita etapa: 19.11.2012 17:00
( Ofertare )

Pret maximal: 67,488 RON
(14,894.73 EUR)

Descriere:
pista destinata copiilor si alei 400mp, care se compune din pista destinata copiilor 5ori 30m =150mp,cu serpentine de EPDMde inalta calitate,colectori de polietilena DN160mm PE10,alti conectori,legaturi de furtun flexibil(tur-retur)intre grupul de frig si pista,70ml de mantinela de polietilena cu H=80cm.Alei de gheata 250mp cu serpentine de EPDM,legaturi furtun flexibil(tur-retur),colectori de polietilena.Drycooler(racitor uscat;pompe recirculare lichid de racire cu capacitate de 115mc/ora;cadere de presiune265KPA; vas de expansiune glicol,alte accesorii

Prima mega-afacere inventată de șmecherașii din Primăria Târgu-Mureș pe Remo și Proelcons, după modelul știut, o firmă din afara Mureșului care e cu tehnica și firma care e din Mureș și care unoaște... fauna.

anunt de atribuire – Achizitionare patinoar artificial
          Domenii

    Echipament frigorific industrial (CPV: 42513290)
    Lucrari de constructii de patinoare (CPV: 45212211)
    Patine de gheata (CPV: 37411220)

          Detalii
Organizator:          Primaria Municipiului Tirgu-Mures
Localizare:   Romania (Mures)
Sursa:          S.E.A.P.
Termen limita:       02-12-2009
Data aparitiei:        23-12-2009

          Legaturi intre licitatii
* Vezi anunt de participare – Achizitionare patinoar artificial
Anunt de atribuire numarul 74370/22.12.2009

Informatii anunt de participare asociat
Numar anunt: 87379 / 29.09.2009
Denumire contract: Achizitionare patinoar artificial

Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA

I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:

primaria Municipiului Tirgu-mures
Adresa postala: Piata Victoriei nr.3 , Localitatea: targu mures , Cod postal: 540026 , Romania , Punct(e) de contact: Lazar Oana , Tel. 0265-268330 , Email: licitatie@tirgumures.ro , Fax: 0365-801856 , Adresa internet (URL): www.tirgumures.ro , Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro

I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)

Autoritate regionala sau locala
Activitate (activitati)
- Servicii generale ale administratiilor publice
Autoritatea contractanta actioneaza in numele altor autoritati contractante
Nu

Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI

II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea atribuita contractului de autoritatea contractanta
Achizitionare patinoar artificial
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor

Furnizare
Cumparare
Locul principal de livrare: Municipiul Tirgu-mures
Codul NUTS: RO125 – mures
II.1.3) Anuntul implica

II.1.4) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Furnizarea, montarea si asigurarea asistentei tehnice si instruirea personalului pentru exploatarea patinoarului.
II.1.5) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)

42513290-4 – Echipament frigorific industrial (Rev.2)
37411220-0 – Patine de gheata (Rev.2)
45212211-8 – Lucrari de constructii de patinoare (Rev.2)
II.1.6) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Nu
II.2) Valoarea totala finala a contractului (contractelor)
II.2.1) Valoarea totala finala a contractului sau a contractelor

800,000 RON

SECTIUNEA IV: PROCEDURA

IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Licitatie deschisa

IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire

Pretul cel mai scazut
IV.2.2) S-a organizat o licitatie electronica
Nu
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de autoritatea contractanta
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Da

Anunt de participare
Numarul anuntului in JO: 2009/S188-270735 din 30.09.2009

SECTIUNEA V : ATRIBUIREA CONTRACTULUI

Contract nr: 328 Denumirea: Contract de furnizare a unui patinoar artificial
V.1) Data atribuirii contractului 12/2/2009
V.2) Numarul de oferte primite 2
V.3) Numele si adresa operatorului economic caruia i-a fost atribuit contractul

S.C. REMO S.R.L. lider al asocierii dintre SC REMO SRL si SC PROELCONS SRL
Adresa postala: str.Hegel, nr.15/A , Localitatea: Sibiu , Cod postal: 550281 , Romania , Tel. 0269-231257
V.4) Informatii privind valoarea contractului
Estimarea initiala a valorii contractului
Valoarea: 806722.00 Moneda: RON Fara TVA
Valoarea totala finala a contractului
Valoarea: 800000.00 Moneda: RON Fara TVA

V.5) Contractul ar putea fi subcontractat
Nu

SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE

VI.1) Contractul de fata este legat de un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Nu
VI.2) Alte informatii
Documentatia de atribuire este atasata anuntului de participare.
VI.3) Cai de atac
VI.3.1) Organismul competent pentru caile de atac

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: str. Stavropoleos nr. 6, sect. 3 , Localitatea: Bucuresti , Cod postal: 030084 , Romania , Tel. 021-3104641 , Email: office@cnsc.ro , Fax: 021- 3104642
Organismul competent pentru procedurile de mediere

Curtea de Apel Tirgu-mures
Adresa postala: str.Justitiei nr.1 , Localitatea: Tirgu-mures , Cod postal: 540069 , Romania , Tel. 0265-263694 , Email: catgmures@just.ro , Fax: 0265-269199
VI.3.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
VI.3.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac

Serviciul Juridic si Contencios Administrativ
Adresa postala: P-ta Victoriei nr. 3 , Localitatea: Tirgu-mures , Cod postal: 540026 , Romania , Tel. 0265-268330 , Fax: 0265- 260.813
VI.4) Data expedierii prezentului anunt

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.