miercuri, 23 octombrie 2013

Bonus din banii publici, de 7 ori salariul anual al președintelui. Pentru Contra, prin găinarii de partid, recte PDL!



Bonus din banii publici, de 7 ori salariul anual al președintelui. Pentru Contra, prin găinarii de partid, recte PDL!
Mafia de partid portocaliu care cuprinde afacerile dedicate pornind de la publicitate prin trepăduși care merg la notar cu presa bovină și angajatoare de sereiști și terminând cu termopane nu putea să nu afecteze și sportul și astfel lepădăturile PDL din Târgu-Mureș, Cluj-Napoca, Ploiești sau aiurea au inventat banul public în afacerile private! Dacă porcii din PDL Mureș fac cadouri la prietenarii Borșan, Țerbea, Maior și familionul, de ce nu ar face asta și bandiții din Ploiești?! Cine le rupe urechile hoților din banii publici, indiferent cine sunt și cum au fost aleși etnic, ca să nu ajungă, Doamne ferește, maghiarul la primărie și să fure ce fură sau ce poate fura zdreanța de român?!
P.S. Ploieșteni, sunteți mândri de găinarii voștri? Voi nici măcar nu aveți scuza votului etnic pentru furt, ca în Ardeal, sau la voi… republica acoperă și găinăriile în numele sportului? Sport din bani publici, rețeta PCR pusă în practică de bastarzii PDL!

Excelent, din nou articolul de pe gsp.ro, semnat Maria Andrieș!
Competenţa de a încălca legea

October 23rd, 2013 | Fotbal intern

Primăria din Ploieşti forţează prin toate mijloacele achitarea celor 3 milioane de euro promise Petrolului.

Simona Gogârlă a descris experienţa ei ca antrenoare la CSM Ploieşti drept “umilitoare”. În august, fosta handbalistă a plecat de la club, pentru că Municipalitatea nu a găsit bani pentru a-i oferi un contract pe o durată determinată. Despre ce sumă era vorba? În jur de 600 de euro lunar. În schimbul acestor bani, echipa de handbal feminin a oraşului şi-a păstrat locul în primul eşalon.
Primăria care găsea 13.000 de euro lunar pentru managerul Răchită, primăria care a găsit 10.000 de euro, primă de obiectiv, pentru masorul de la Petrolul s-a trezit brusc pe sec cînd a venit vorba de handbal feminin. Noul primar Bădescu anunţa în iulie lista cu finanţările pentru cluburile sportive. Cel mai mult primea Asociaţia Basket Club “Asesoft” - în jur de 1,7 milioane de RON. Pe locul doi se afla ACS “Tricolorul” (de peste 30 de ori mai puţini bani) şi asociaţia de judo (de peste o sută de ori mai puţini bani).

Baschetul, alături de fotbal, pare a fi răsfăţatul oraşului. Sala Olimpia a fost reparată cu 4 milioane de euro, bani de la Guvern. Apoi, primăria care n-a găsit 600 de euro pe lună pentru antrenoarea Simona Gogârlă a găsit 40.000 de euro pentru dotarea sălii în care nu se poate juca handbal. Că nu se văd porţile! Se poate juca doar baschet.  Baschet profesionist, privat, mai ales. 40.000 de euro dotări reprezintă un bacşiş, cînd te gîndeşti la beneficii. Primarul a avut prilejul să lipească prin oraş panouri cu “Am promis. Am făcut. Sala Sporturilor Olimpia”.

De clubul profesionist de fotbal, cedat gratis unor investitori privaţi, Primăria are grijă prin intermediul unui ONG.  Încă din iarnă, domnul Bădescu a promis bonusuri pentru cîştigarea Cupei (1 milion de euro) şi plasarea pe locurile 1-5 (2 milioane de euro). Promisiunea a devenit hotărîre de Consiliu Local. Obiectivele echipei o dată atinse, urma partea delicată: plata primelor. Banii urmau să fie viraţi în conturile ONG-ului Asociaţia Comunitară “Lupii Galbeni”.

Prima tranşă, de 1,2 milioane de euro, a fost asumată sub semnătură de city-managerul Anca Agapie. Pentru restul, Departamentul Economic din Primăria Ploieşti a refuzat să-şi dea acordul. Directoarea Nicoleta Crăciunoiu a motivat că finanţarea nu e legală. Banii publici pot ajunge în conturile ONG-urilor doar după organizarea unui concurs de proiecte. C-aşa-i legea. Orice-ar promite aleşilor locali, orice-ar vota în consiliu, aşa-i legea. Primarul Bădescu a dat-o afară pe directoarea pricinoasă, pentru “incompetenţă”.  Da, da, aşa se cheamă cînd un funcţionar public refuză să comită ilegalităţi: incompetenţă. E simplu să deducem în ce ar consta competenţa.
Fostul primar Volosevici plătea “bugetarii” de la Petrolul folosindu-se de un artificiu clasic: lichidare simbolică şi avans mare. Chiar şi aşa, Curtea de Conturi a descoperit cheltuieli nejustificate de 3 milioane de RON. Noul primar Bădescu are altă modalitate de a masca în acte finanţarea generoasă către Petrolul. “Ce concurs să organizez?”, se întreabă el retoric. Presa prahoveană îl descrie drept un mare fan al achiziţiilor directe. Ce concursuri să organizeze?

Pentru Cupă şi locul trei în campionat, antrenorul Cosmin Contra a încasat deja un bonus de 157.500 de euro, bani publici. De 7 de ori mai mult decît salariul preşedintelui ţării pe un an. Trebuie să fie nişte competenţe la mijloc. Sau, vorba lui Moromete, “asta devine după facultăţi”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.