joi, 10 octombrie 2013

Proștii de propagandiști pentru gunoiul portocaliu au început să scrie… bilingv



Proștii de propagandiști pentru gunoiul portocaliu au început să scrie… bilingv

Ne așteptam ca tembelul român agramat  care scrie pentru lăturile PDL Mureș, cu același pseudonim cunoscut în primărie, să fie mai inteligent decât tocul ușii. Găinarul PDL susținut  și-a făcut, doar, campania bilingv, atacându-l pe Frunda (căutați banii publici și licitația pe licitatiapublica.ro, să vedeți ce a făcut praf banditul de român), poliția locală a lipit autocolante doar  scrise în românește, așa cum a declarat poliția-poliție la momentul respectiv al anchetei, iar din primărie proștii s-au dat de gol tot pe licitatiapublica.ro, cu cele 3000 de autocolante A4 de la Media Factory Internațional, pentru care leprele au cheltuit 1900 de euro din banii proștilor de români și maghiari. Cretinii de români au dovedit până acum că se folosesc de limba maghiară doar când e  de înjurat un maghiar, după modelul brevetat cu succes de SRI local în mass-media târgumureșeană (inginerul Fodor, profesorul Gall și alte specimene imaginare). Să faci pe nebunul, tu, pedelist sau zdreanță de pe lângă pedelist, și să scrii și în limba maghiară, după ce ai înjura candidatul maghiar, după ce ai dovedit că ai alergie la această limbă, după ce ai blocat proiecte culturale maghiare, ai dat amenzi pentru etichete în limba maghiară în piața controlată de gășcarii și sereiștii PDL, după ce ai cerșit sprijinul secuilor și ai semnat pentru ca Țara secuilor să fie capitala culturală europeană dovedește că ești doar un nesimțit. Orice ar scrie agramatul care cunoaște, se pare din familie limba maghiară (un adevărat român verde?!) devine o glumă proastă. Și totuși (i) se mișcă!
P.S. USL, ia verifică dacă banditul a avut autorizații la afacerea parc municipal pe care pramatia l-a lăsat în paragină 12 ani, la fel ca și centrul, pentru a munci găinarii PDL Mureș acolo? Pariem că gășcarul a dat și afacerea asta dedicată firmelor gunoaielor din PDL?!

Cam aşa sună ordinal dat în diverse birouri de partid, către consilierii care au dorit să lase oraşul,  marţi în şedinţa Consiliului Local, fără buget. Asta însemna blocarea salariilor personalului însoţitor pentru persoanele cu dizabilităţi, a personalului de le evidenţa populaţiei, a serviciilor publice din Primărie, blocarea activităţii şcolilor, a grădiniţelor, a creşelor, a transportului local, a salubrităţii, a activităţilor de asistenţă socială – blocarea oraşului. Propunerea a venit din partea doamnei consilier Ionela Ciotlăuş, care se pare că are ca datorie prioritară blocarea oraşului, conform ordinelor primite de la PNL.  “ Atenţie ! În şedinţa Consiliului Local am discutat despre o rectificare pozitivă (!) de buget, ceea ce înseamnă că pe parcursul anului s-au strâns un pic mai mulţi bani decât s-a prevăzut iniţial şi suma în plus trebuia repartizată pe diverse capitole. Toate bune şi frumoase. Nu se tăia dintr-o parte să se dea în altă parte. Dar nici aşa nu a fost bine. S-au inventat fel şi fel de motive. Astfel s-a reuşit să se blocheze deocamdată bugetul pentru continuarea Planului Urbanistic General, document absolut necesar pentru un oraş modern având în vedere că tot ceea ce se construieşte nou în oraş se face pe baza datelor din acest act fundamental. Cred că suntem singurul oraş din România unde consilierii au votat blocarea Planului Urbanistic General. Apoi s-a trecut la blocarea lucrărilor de reabilitare de la Parcul Municipal şi de la Stadion şi parcurile din Rovinari şi Săvineşti. În 100 de zile Primăria a reabilitat Parcul Municipal care pe vremuri era murdar şi distrus. Acum că l-am făcut frumos şi trebuie oprit, nu cumva cetăţenii să se bucure de el. La fel, cei din Rovinari şi Săvineşti nu au voie să aibă parcuri pentru că nişte consilieri vor să îşi arate muşchii. E nedrept !. În loc să vedem cum să construim ceva, aceşti consilieri vor doar să blocheze oraşul” a declarat Claudiu Maior, nemulţumit de această atmosferă tensionată şi neproductivă din Consiliul Local. Într-un final, proiectul de rectificare bugetară a fost adoptat, cu 17 voturi pentru şi 4 abţineri, urmând ca sumele destinate investiţiilor să mai rămână o vreme în fondul de rezervă. Cât timp ? Cât vor muşchii consilierilor. De asta nu avem parcări, parcuri, Plan Urbanistic General, de asta nu continuă lucrările la Stadionul din Parcul Municipal. Pentru că s-a dat ordinul politic “Politruci, blocaţi oraşul !”

Adrian Luca

„Tanácsosok!” Megparancsolom, zárjátok le a várost!
Körülbelül így hangzik a különféle pártirodákból kiadott parancs azon tanácsosok számára, akik kedden, a Helyi Tanács ülésén költségvetés nélkül akarták hagyni a várost. Ez a szociális gondozók fizetésének befagyasztását, az iskolák, óvodák, napközik, a helyi szállítás, a köztisztasági munkálatok, szociális tevékenységek akadályozását jelentette volna – a város működésének akadályozását. A javaslat Ionela Ciotlăuş tanácsos asszonytól érkezett, akinek, úgy tűnik, elsődleges feladata a város működésének akadályozása, a PNL által kapott parancsok alapján. ”Figyelem, a Helyi Tanács ülésén egy pozitív költségvetés-kiigazításról (!) beszéltünk, ami azt jelenti, hogy az év során egy kicsivel több pénz gyűlt össze, mint ahogy azt előzőleg betervezték, és a többletet különböző célokra kellett elosztani. Minden szép és jó volt. Nem vágtak le az egyik feléből, hogy egy másik helyre adjanak. De így sem volt jó. Egy csomó ürügyet találtak ki. Így sikerült „leblokkolni” egyelőre a költségvetést, a Városrendészeti Terv folytatása kapcsán, egy olyan dokumentum esetén, amely teljességgel szükséges egy korszerű város részére, tekintve, hogy minden, amit a városban építenek, ezen alapdokumentum adatai alapján készül. Úgy vélem, Románia egyetlen olyan városa vagyunk, ahol a tanácsosok megszavazták a Városrendészeti Terv leállítását. Ez egyes tanácsosok „politikája”: kiásni a múltat a jelen akadályozására. Később a Városi Park  és a stadion rehabilitációs munkálatainak „leblokkolása” következett, valamint a Rovinari és a Săvineşti park. 100 nap alatt a Polgármesteri Hivatal rehabilitálta a Városi Parkot, amely koszos volt, tönkrement. Megszépítettük, de ez le kell állítani, nehogy a polgárok örvendjenek neki. Hasonlóan, a Rovinari és Săvineşti negyedbelieknek sem szabad parkokkal rendelkezniük, mert néhány tanácsos meg akarja mutatni az erejét. Ez igazságtalan! Ahelyett, hogy azt néznénk, hogyan építhetünk valamit, a szóban forgó tanácsosok meg akarják bénítani a várost” – nyilatkozott Claudiu Maior, aki elégedetlen volt a Helyi Tanácson belüli feszült és neproduktív helyzet miatt. Végül, a költségvetés kiigazításának tervezetét elfogadták 17 szavazattal (pro) és 4 tartózkodással, hogy a beruházásokra szánt pénzek egy ideig még a tartalékalapban maradjanak. Mennyi ideig? Amennyit a tanácsosok csak akarnak. Ezért nincsenek parkolóink, parkjaink, Városrendészeti tervünk, ezért nem folytatótnak a munkálatok a Városi Park stadionjában. Mert kiadták a parancsot: „Tanácsosok, zárjátok le a várost!”

Adrian Luca
- See more at: http://www.tirgumureseanul.ro/detali-stire/lista/home/articol/politruci-va-ordon-blocati-orasul.html#sthash.mmdY3GgQ.dpuf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.