vineri, 11 octombrie 2013

Dacă tot am scris de președintele CJM Mureș cu livrare de familion la și de la domiciliu, cu mașina de serviciu, să vedeți că unii îl dau pe ăsta...baron multilateral dezvoltat!

Dacă tot am scris de președintele CJM Mureș cu livrare de familion la și de la domiciliu, cu mașina de serviciu, să vedeți că unii îl dau pe ăsta...baron multilateral dezvoltat!


http://www.puterea.ro/dezvaluiri/liberalul-ciprian-minodor-dobre-baron-multilateral-dezvoltat-de-mures-78304.html
Liberalul Ciprian Minodor Dobre, baron multilateral dezvoltat de Mureş
Rene Pârşan | 2013-09-12 21:01
Liberalul Ciprian Minodor Dobre, baron multilateral dezvoltat de Mureş

Ciprian Minodor Dobre, preşedintele liberal al Consiliului Judeţean Mureş, este tipul tânărului avocat şi om politic de succes. Biografia sa, deşi în momentul de faţă se întinde doar pe parcursul a numai 42 de ani, poate fi studiu de caz pentru bobocii arivişti care se avântă în viaţa politică sau de afaceri.

De la mecanic de întreţinere la Azomureş la proprietar a trei case de avocatură, de la caporal la prefect, deputat şi jupân de judeţ, şi toate acestea în nici un sfert de secol. În doar câţiva ani de practică, împreună cu soţia sa, avocatul Iuliana Felicia Dobre, adună proprietate după proprietate, case, terenuri, apartamente. Îi place pe sticlă ca nimănui altcuiva, Dobre nerefuzând niciodată o apariţie la televizor. Prietenia sa cu ungurii i-ar fi adus câştigarea alegerilor din 2012, însă mai important este faptul că la momentul potrivit era preşedintele PNL Mureş şi, în consecinţă, a fost desemnat candidat unic al USL.

Aşa cum îi stă bine unui june preşedinte, Dobre epatează la capitolul avere. Astfel, Minodor şi Iuliana (soţia sa) au agonisit de-a lungul anilor vreo patru terenuri intravilane în Târgu-Mureş care, adunate, dau vreo 2.400 mp. La acestea se mai adaugă două apartemente, unul de 90 şi unul de 100 mp şi o casă de 100 mp. Un BMW din anul 2005, an care conicide cu numirea sa ca prefect, se asorteză perfect cu demnităţile acumulate. Dobre pare vârât în datorii până la gât, el împrumutând vreo 267.000 de euro de la BRD. Şi toţi aceşti bani vor trebui să fie restituiţi din leafa de vreo 35.000 de lei pe an, pe care o ridică, acum, de la Consiliul Judeţean Mureş. Sursa bunăstării familiei Dobre o reprezintă activităţile independente, liberale, aşa cum îi stă bine unui onest membru muncitor al PNL, mai precis cabinetele de avocatură, care în anul 2012 au produs un net de 180.000 de lei. Tot în acest an de maximă austeritate, soţia lui Dobre a mai cules din chirii vreo 30.000 de lei. Cadouri şi bani pentru alte servicii, aduse altora decât patriei, n-a văzut. Îl credem pe cuvânt.

Ascensiune fulger

Politicianul şi avocatul de succes Ciprian Minodor Dobre s-a născut la Tg.-Mureş pe data de 27 aprilie 1971. Revoluţia l-a prins în armată, absolvent de liceu. Deşi a fost nevoit să dea cu sapa la Azomureş, ca mecanic de întreţinere, ambiţiosul Minodor reuşeste să termine, la seral, cursurile institutului „de mare prestigiu” Universitatea Ecologică „Dimitrie Cantemir“, specialitatea Ştiinţe Juridice. Cum diploma de la Cantemir nu spune mare lucru, tânărul Dobre mai obţine o licenţă la „Babeş-Bolyai“ Cluj. De aici încolo,  totul a fost uşor.

În 2000, îşi ia rolul în serios, şi este ales preşedinte al Tineretului Naţional Liberal pe municipiul Tg.-Mureş.  În octombrie 2001, a fost ales preşedinte PNL Tg.-Mureş, funcţie pe care o îndeplineşte şi astăzi. Totuşi, în ciuda succesului de necontestat, pe partea privată, în 2005, Minodor se orientează către stat, acceptând postul de prefect. În 2008 pierde o bătălie mică, dar câştigă războiul. Mai precis, în primăvară este învins la scor în alegerile pentru CJ Mureş, dar în toamnă reuşeşte să intre în Parlamernt ca deputat şi rămâne acolo până în 2008. După cum am mai amintit, în 2012 îi spulberă în sfârşit pe prietenii unguri în bătălia pentru  preşedinţia Consiliului Judeţean.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.