sâmbătă, 19 octombrie 2013

După ce șeful SRI vorbește de așa-zișii eco-anarhiștii, finul Ponta descoperă grup extremist și violent! Cine minte de îngheață apele și cine bate câmpii cu grație din familie?!



După ce șeful SRI vorbește de așa-zișii eco-anarhiștii, finul Ponta descoperă grup extremist și violent! Cine minte de îngheață apele și cine bate câmpii cu grație din familie?!
SRI joacă un rol mai mare decât cred unii în politica noastră și nu ne referim doar la bandiții SRI care scriu cu pseudonim articole contra UDMR în presa mureșeană și nu numai și la foștii sereiști și securiști care fac campanie electorală pentru bandiții PDL din Ardeal. Pentru a intra pe sub pielea trepădușilor de partid băieții cu ochi albaștri spun tot felul de povești nemuritoare. Interesant cum la un an distanță de la vandalii imaginați de un sereist dat afară din SRI Maramureș, cu mesaj în campania electorală a porcului PDL Mureș, șeful SRI găsește și el ceva intangibil, pe numele lui… eco-anarhistul! La două luni distanță, finul de sereist Ponta vorbește de grupuri extremiste și violente! Ce mai urmează să se mai inventeze, legea marțială împotriva celor care scriu și se manifestă contra lepădăturilor de români?!
Victor Ponta: Am vazut ca e un grup extremist care incearca sa creeze o provocare si violenta la Campeni. Vom lua masuri
de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 19 octombrie 2013, 14:13 Actualitate | Esenţial

Premierul Victor Ponta a afirmat sambata ca autoritatile vor lua masuri pentru a nu lasa manifestarile "extremiste si violente" de la Campeni sa se extinda, adaugand ca acolo "un grup extremist" incearca sa creeze "violenta si provocare", transmite Agerpres.

"Eu cred ca fiecare are dreptul sa-si apere punctul de vedere. Am vazut ca e un grup extremist care incearca sa creeze o provocare si violenta la Cimpeni, in apropierea celor de la Rosia Montana. Vom avea grija ca sa nu lasam manifestarile extremiste si violente sa se intinda si vom lua masuri imediat", a declarat Ponta dupa congresul TSD, intrebat cum comenteaza faptul ca minerii de la Rosia Montana au anuntat ca vor cobori din nou in subteran, in semn de protest.
P.S. Pentru rumânii dornici de conexiuni, nenea acela, Maior, de la SRI e taman nașul de cununie al specimenului Ponta!

Cei 33 de mineri din Rosia Montana care s-au blocat in septembrie, timp de mai multe zile, in galeria Catalina Monulesti vor reintra sambata in subteran, pentru cateva ore. Tot sambata, la Campeni, oras situat la cativa kilometri distanta, este anuntata o mare adunare populara de protest impotriva proiectului minier.

Potrivit unui comunicat postat vineri pe site-ul Sindicatului "Viitorul Mineritului", cei 33 de mineri reintra in subteran pentru locuri de munca si impotriva violentei. "Gestul lor vine in sprijinul locurilor de munca si arata ca sustinatorii mineritului manifesta pasnic, spre deosebire de ONG-urile anti-minerit care au recurs la violenta", se sublinia in comunicatul semnat de liderul sindicatului, Cristian Albu.

Sindicalistii RMGC condamna "actiunile anti-sociale si anti-romanesti ale ONG-urilor protestatare impotriva locurilor de munca in minerit" si cer "acestor ONG-uri sa inceteze cu provocarile si violenta".

"Vrem sa tragem un semnal de alarma asupra acestor ONG-uri care ne invrajbesc pe unii impotriva altora la noi acasa. De exemplu, ce cauta ONG-urile acestea sa fabrice proteste la Campeni?", se arata in comunicatul Sindicatului "Viitorul Mineritului".

Sambata, in orasul Campeni, considerat capitala "Tarii Motilor", va avea loc o adunare populara de protest organizata de Asociatia Pro Muntii Apuseni sub genericul "Uniti salvam Rosia Montana! Uniti salvam Muntii Apuseni!".

Acestia solicita respingerea de catre Parlament a proiectului de lege privind masurile aferente exploatarii minereurilor auro-argintifere din perimetrul Rosia Montana, interzicerea prin lege a utilizarii cianurii in activitatile miniere din Romania, includerea Rosiei Montane pe lista tentativa a Romaniei pentru UNESCO, asumarea de catre Guvern a expertizei si a punctelor de vedere referitoare la proiectul minier exprimate de Academia Romana, Asociatia Ad Astra, Institutul Geologic Roman, Ordinul Arhitectilor din Romania, Casa Regala, Biserica Ortodoxa Romana, Biserica Unita cu Roma, Greco-Catolica, precum si a celorlalte biserici crestine din Romania si a expertilor independenti.

De asemenea, cei care se opun proiectului de la Rosia Montana solicita refacerea si dezvoltarea infrastructurii rutiere din arealul Muntilor Apuseni si acordarea unor facilitati fiscale si de alta natura pentru dezvoltarea activitatilor economice in domeniile turism, prelucrarea lemnului si refacerea fondului forestier, cresterea animalelor si prelucrarea produselor de origine animala si alte activitati.

In Campeni, cea mai importanta localitate din Apuseni din judetul Alba, au avut loc saptamanal in ultima perioada actiuni de protest impotriva acestui proiect, la care au participat de fiecare data sute de persoane, care se tem ca materializarea acestuia ar alunga turistii si ar afecta alte domenii din economie.

In septembrie, 33 de angajati ai RMGC s-au blocat timp de mai multe zile in subteran, acestia iesind la suprafata dupa o discutie cu premierul Victor Ponta.
Sri motivează pentru Active Watch ce naiba e eco-anarhismul!
"Sintagma 'structuri extremiste, eco-anarhiste' din declaratia citata desemneaza, la nivelul comunitatii serviciilor de informatii din spatiul euro-atlantic, in mod sintetic, structuri care au ca metode de actiune comiterea de acte violente in urmarirea unor obiective, permanente ori conjuncturale, legate de protectia mediului. Declaratiile directorului SRI pe acest subiect trebuie analizate prin raportare la contextul larg la care se refera;

Interesul institutiei noastre fata de astfel de structuri nu este legat de obiectul revendicarilor, fie acestea referitoare la protectia mediului sau de alta natura, ci de modalitatile violente de actiune avute in vedere.

Intra astfel in responsabilitatea SRI prevenirea materializarii unor acte violente care pot rezulta in urma "contaminarii" unor manifestari pasnice cu elemente de natura extremista sau anarhista. Din aceasta perspectiva, in conformitate cu misiunile ce i-au fost incredintate, pentru SRI constituie o prioritate cunoasterea preventiva a situatiilor cu potential de degenerare in acte violente (ce pot aduce atingere sigurantei cetateanului si securitatii nationale).

Eventuale astfel de date obtinute de SRI sunt puse cu celeritate la dispozitia institutiilor statului abilitate sa adopte masuri in consecinta;"
Atacul imaginar al sereiștilor ratați în campania pramariei PDL Mureș, pe bani publici, cu 3000 de autocolante pe magazin FCM, cum anunță licitatiapublica.ro:
”Primăria Municipiului Târgu-Mureş deţine informaţii certe potrivit cărora reprezentanţi ai unor formaţiuni politice, în cârdăşie cu grupuri de interlopi, vor vandaliza, în nopţile premergătoare alegerilor din 10 iunie, imobilele şi autoturismele din oraş, prin lipirea de afişe denigratoare, atentând la ordinea şi liniştea publică precum şi la siguranţa şi integritatea bunurilor cetăţenilor municipiului.
Pentru preîntâmpinarea unor astfel de acţiuni menite a crea derută, confuzie şi nelinişte în rândul locuitorilor precum şi pentru protejarea bunurilor acestora, Primăria solicită sprijinul autorităţilor competente, în sensul depistării acestor acţiuni, identificării şi sancţionării făptuitorilor conform legislaţiei în vigoare.
Primarul municipiului Târgu-Mureş, dr. Dorin Florea, se adresează, în egală măsură, cetăţenilor oraşului, rugându-i să sesizeze orice act de vandalism, apelând – prin Dispeceratul Integrat de Urgenţă – tel. 112 (apel gratuit) instituţiile statului abilitate a lua măsuri pentru protejarea bunurilor cetăţenilor, respectiv să se adreseze echipajelor de ordine publică aflate în misiune de patrulare în cartiere.
Primarul municipiului are încredere în puterea de discernământ a târgumureşenilor, fără deosebire de naţionalitate, precum şi în corecta apreciere a eforturilor primăriei pentru asigurarea integrităţii bunurilor cetăţenilor şi ale oraşului”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.