joi, 3 octombrie 2013

Tăntălăii de primari și de prefecți o iau și trebuie să o ia în freză pentru discriminare



 Tăntălăii de primari și de prefecți o iau și trebuie să o ia în freză pentru discriminare
Episodul Dorin Florea.
 Insul e mâncat în partea în care gândește și o slobozește: Să se facă o listă cu românii corecţi care lucrează în Anglia”, „dar când apare câte un gabor din acesta primitiv sau câte un descreirat care îi dă în cap la o italiancă, apare că tot poporul român e violator, e ţigan, e cerşetor s.a.m.d”, „ce a îngrijorat foarte tare a fost modul primitiv în care s-au comportat anumiţi cetăţeni ai noştri, majoritatea ţigani, care s-au dus cu obiceiurile ţigăneşti de aici în alte părţi. Și pe mine m-ar deranja să-mi apară o şatră în faţa casei. Trebuie să recunoaştem acest lucru: trebuie să-i disciplinăm acasă prin politici clare”, sunt declaraţiile pentru care Dorin Florea a fost amendat cu 4000 de lei!
Același Florea are pe poliția locală pe care o folosește și pe tâmpiții din biroul de presă replici rasiste la adresa rromilor(țigani cu cuib) și cu știri în care se menționează etnia celor verificați de poliția locală! Desigur, CNCD nu dă amendă porcilor cu discriminare etnică. Pentru gașca lui Florea rromii sunt buni când îi aduc la vot, ca să voteze pentru tolomac și pentru a le construi locuințe pritenarul de partid și de afaceri Bența!

Episodul: un alt aiurit  cu pretenții de marele alb
CNCD zicere: tăntălăul fiind Pașcan
Petentul, N.G., consideră că este discriminat prin mesajul postat pe internet de către reclamat, prefect al județului Mureș, la momentul formulării petiției, prin care acesta afirmă că unele proiecte pentru populația din nordul județului sunt tergiversate de revendicările moștenitorilor unor „grofi”. Reclamatul invocă excepția de tardivitate, susținând că petentul este în proces de 5 ani, arătând, în fapt, circumstanțele procesului de retrocedare. Colegiul director a constatat că reclamatul a postat pe internet un mesaj intitulat „Dragi mureșeni”, în care a arătat că investițiile ce au ca obiect dezvoltarea zonei de nord a județului Mureș sunt blocate de procese de revendicare a terenurilor „de către moştenitori şi pretinşi moştenitori ai foştilor grofi”. Petentul este moștenitor după baronul K., care a construit primăria din Brâncovenești, grădinițe, a înființat teatrul din Cluj și din Târgu-Mureș ș.a. Referitor la excepția de tardivitate, Colegiul director a constatat că obiectul petiției nu se referă la procesele care se află în derulare, ci la mesajul postat de reclamat, care exista și la momentul înregistrării petiției de către C.N.C.D. În consecință, Colegiul director respinge excepția de tardivitate invocată de reclamat. Colegiul director a constatat, prin hotărârea nr. 222/11.07.2012, că prevederile art. 15 al O.G. nr. 137/2000 sunt incidente, fapta reclamatului reprezentând un comportament manifestat în public, care vizează atingerea demnității, crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, îndreptată împotriva petentului. Astfel, afirmația reclamatului conform căreia investițiile ce au ca obiect dezvoltarea zonei de nord a județului Mureș sunt blocate de procese de revendicare a terenurilor „de către moştenitori şi pretinşi moştenitori ai foştilor grofi” reprezintă discriminare conform art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 al O.G. nr. 137/2000, republicată.
S-a decis aplicarea sancțiunii contravenționale a avertismentului față de reclamat, fiind emisă în același timp o recomandare în sensul evitării pe viitor a unor declarații cu caracter discriminatoriu.

Insul care se crede în baia… mare
Consiliul pentru Combaterea Discriminarii a castigat procesul impotriva primarului din Baia Mare pentru zidul care desparte blocurile de romi de o strada

de Raluca Pantazi     HotNews.ro

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a castigat procesul impotriva primarului din Baia Mare, Catalin Chereches, dupa ce edilul a atacat in justitie decizia Consiliului de a-l amenda pentru ridicarea unui zid care desparte mai multe blocuri locuite de romi de strada principala. Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis mentinerea hotararii CNCD potrivit careia ridicarea zidului “constituie fapta de discriminare”. Decizia este definitiva si nu poate fi atacata cu recurs, au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii CNCD.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis recursul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) impotriva primarului din Baia Mare si a desfiintat sentinta civila a Curtii de Apel Cluj. In consecinta, magistratii au decis mentinerea Hotararii CNCD conform careia ridicarea zidului din Baia Mare care desparte mai multe blocuri locuite de romi de strada principala “constituie fapta de discriminare”.

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii a decis in urma cu doi ani ca primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, sa fie amendat cu 6.000 lei si a recomandat si demolarea zidului despartitor si “luarea unor masuri pentru imbunatatirea conditiilor de locuire a romilor din strada Horea”.

 Decizia CNCD a venit dupa ce primarul din Baia Mare a inceput lucrarile de constructie a unui zid de 1,80 metri care desparte doua blocuri locuite de romi de o sosea “intens circulata”. Primarul Catalin Chereches a sustinut ca vrea sa protejeze astfel comunitatea de accidentele grave care se petrec din cauza soselei de langa blocuri.
Reprezentantii Romani Criss, Asociatiei “Sanse Egale” si Amnesty International au dat atunci publicitatii o scrisoare deschisa prin care au sustinut ca ridicarea zidului are ca efect “ghetoizarea si umilirea romilor, prin supunerea la un tratament degradant”. Si ambasada SUA s-a declarat “ingrijorata” de evacuarile planuite de Primaria Baia Mare in cartierele de romi.

Decizia de acum a ICCJ vine in contextul in care ministrul francez de Interne, Manuel Valls, a declarat ca majoritatea celor 20.000 de romi din Franta, care traiesc in tabere improvizate in afara oraselor franceze, nu ar putea fi niciodata integrati in societate asa ca ar trebui “dusi inapoi la granita” pentru a fi trimisi in Romania si Bulgaria.

Citeste mai mult: Primărelul din Baia Mare rămâne cu amenda de 6000 de lei pentru atac la rromi. Dorin Florea luase numai 4000 de lei pentru mâncărimea tot la adresa rromilor, la care cam face alergie atunci când nu le construiește gășcarul Bența locuințe după campania lui electorală
Șmecher de Eforie. Sperăm că CNCD va lua măsuri pentru replica discriminatorie cum că rromii sunt ca niște maidanezi aciuați lângă măcelărie
In timp ce Romania este lovita de cea mai friguroasa toamna din istorie, 50 de copii din Eforie Sud, impreuna cu parintii, s-au trezit sub cerul liber.
Adaposturile in care stateau au fost demolate de primarie, pentru ca nu aveau autorizatie. Iar o parte din cei mici au fost trimisi intr-o cladire dezafectata, fara apa, curent sau grupuri sanitare.
Cinic, primarul spera ca vor pleca singuri, asa cum se intampla cu maidanezii aciuati pe langa o macelarie, care se inchide.
P.S. Dacă căutați replicile rasiste la adresa rromilor, veți găsi interesele unor porci. La Târgu-Mureș, bandiții din PDL Mureș și primărie aveau un of cu reabilitarea Ștrandului 1 Mai, acolo unde îndrăzniseră să își facă…cuib țiganii (ce glume pe bronzații din primărie, pentru cunoscători!), acolo unde trebuiau să facă praf milioanele de euro pe firmele abonate la afaceri eminamente românești pe primăria lui Florea, ale lui Bența, Poruțiu, Borșan, Cătană și alte specimene de gen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.