vineri, 26 aprilie 2013

Un aiurit propune o zi a primarului, când primarii sunt acuzați că fură sau sunt dovediți ca niște hoți ordinari



Un aiurit propune o zi a primarului, când primarii sunt acuzați că fură  sau sunt dovediți ca niște hoți ordinari


Suntem prea aproape de comunism ca unii să judece ca niște capitaliști. Un ins fără alte idei, trimis de fraieri în Parlament,  propune nu mai puțin decât o zi a…primarului. Adică a individului care nu are de obicei nici măcar anii de școală ai celui care votează, nu  are calificarea lui, e un șmecheraș  care are grijă ca instituția pe care o conduce să trimită banul public pe firmele de partid ale porcilor de subordonați din partid/primărie, cum e cazul la Cluj-Napoca, Târgu-Mureș sau aiurea. Probabil că unii simt nevoia de o pupătură strașnică în dos la adresa primarului, în fapt un amărât de angajat pe bani publici care nu are calificarea celor care îi sunt subordonați. Iar ca idee despre marile măgării cu care au fost prinși primarii în România, aduceți-vă aminte de pușcăriașii Solomon și Apostu, dar nu numai, la care se adaugă alți idioți prinși cu mită luată.
Poate ajung organele de cercetare și la Târgu-Mureș să-l întrebe de sănătate pe Florea, cu afacerile primăriei inventate pe pedeliștii Maior, Poruțiu, Borșan, pe abonații Bența, Cătană, Țerbea, Tracia Trade, Dafcochim, Senin prod, Asociația Protecting People și ce au mai găsit porcii lui Florea de întreținut. Bandiții PDL Mureș au inventat și sportul de partid(Maior, Borșan și Țerbea), reparațiile de partid, instalațiile de nocturnă de partid din banii publici pe familionul lui Maior, de 200.000 de euro, pentru că borfașul român e borfaș român, pișcoturile și parcările de partid, până și rahatul portocaliu de partid e pe votul prostovanilor de români.
Ultimul primar prins cu mâța în sac:
Nr. 377/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție efectuează acte de urmărire penală față inculpatul FRÂNCU EMILIAN VALENTIN, primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită.

Din ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmite de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
La începutul anului 2013, primăria Râmnicu Vâlcea a încredințat unei firme un contract de prestări de servicii în valoare de 200.000 euro, având ca obiect lucrări de amenajare a unor spații publice din municipiul Râmnicu Vâlcea.
În luna ianuarie 2013, inculpatul Frâncu Emilian Valentin i-a pretins unui denunțător, administratorul firmei căreia îi fusese încredințat contractul de prestări de servicii în valoare de 200.000 de euro, un procentaj de 10% din această sumă.
După finalizarea lucrărilor menționate în contractul de prestări de servicii și plata unei prime tranșe din banii datorați de primărie, la data de 22 aprilie 2013, inculpatul Frâncu Emilian Valentin, i-a pretins aceluiași denunțător să îi remită, printr-un intermediar, suma de 50.000 lei pentru ca, în schimb să semneze documentele care condiționau efectuarea plății celei de-a doua tranșe către firma denunțătorului, în contul prestării de servicii al căror beneficiar era primăria Râmnicu Vâlcea.
De asemenea, inculpatul i-a mai solicitat aceluiași denunțător să mai achite și suma de 40.000 lei, disimulată într-un contract de sponsorizare, după plata ultimei tranșe pentru prestarea serviciilor de către firma denunțătorului.

La data de 25 aprilie 2013, conform înțelegerii anterioare, denunțătorul i-a remis inculpatului Frâncu Emilian Valentin, prin intermediar, suma de 50.000 lei, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului Frâncu Emilian Valentin i s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 25 aprilie 2013, procurorii anticorupție au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.