vineri, 19 aprilie 2013

Românii și papucii



Românii și papucii
Un magazin ne-a propus o recenzie la un produs al său pe care bloggerul și-l alegea și proba. Cum toată lumea, adică ăia 200 de înscriși, va scrie cât de mega, super, extra e produsul, m-am gândit că o abordare aparte ar fi mai interesantă pentru subiectul papuc.
Așadar, papucul la…români.
De când ne știm avem o obsesie în a ne băga picioarele. Stați, nu dați cu piatra, românul nu e atât de superficial încât își bagă picioarele în orice, el își bagă picioarele în pantaloni, ciorapi și…papuci. Câteodată românul își bagă picioarele în papuci și papucii în mașină și conduce câte o Dacie Papuc. Pentru femei, papucul e esențial în a-și păstra bărbatul sub conducerea lor deplină și mai avem și o expresie ciudată: ți s-au dat papucii, atunci când ești trimis la plimbare de fosta iubire. Câteodată e bine să ți se dea papucii, caz fericit atunci când participi la concursuri de genul celui organizat de magazinul Zorile. Papucul e definitoriu și în tehnică, avem papuci care fixează stâlpi de lemn, avem papuci din oțel pentru piloni, avem papuci pentru conductorii electrici, aveam papuci până și la funicular. Papucul a ajuns până și în botanică, mai ales necunoscut sub numele de cypripedium calceolus, pe numele vulgar: papucul-doamnei.
Obsesia  papucilor a pătruns și în literatură și deplinătatea ei e perfect ilustrată de Gala Galaction, în Papucii lui Mahmud. Ce Crimă și pedeapsă dostoievskiană, fă matale 1.000 de papuci, adică cam de 4 ori cât face cadou magazinul Zorile, să vezi cum te schimbă asta! Nu putea scăpa nici fotbalul de influența papucilor și e de ajuns să ne amintim de Papuc care apăra la Știința Craiova. Răi, cei din galeria lui Dinamo, după un meci cu oltenii terminat cu 0-8, cântau despre 10 cisme și-un papuc!
Twitter Review:
Și în fine, despre produsul primit, singura cronică pe care mi-a oferit-o cea care l-a solicitat și probat: Supercalifragilistic! Punct!
http://www.zorilestore.ro/papuci-femei-grendha-flof-ad-f-15572_21750

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.