joi, 25 aprilie 2013

Mega-afacere pentru firme abonate la primăria Târgu-Mureș și gașca PDL Mureș. 10 milioane de euro care se vor dovedi pentru întreținuții javrelor din PDL MureșMega-afacere pentru firme abonate la primăria Târgu-Mureș și gașca PDL Mureș. 10 milioane de euro care se vor dovedi pentru întreținuții javrelor din PDL Mureș

După cum se știe, bandiții din Primăria Târgu- Mureș și din PDL Mureș nu au nimic în cap în afară de afaceri pe firme PDL și ale camarilei porcilor PDL. Numărați afacerile canaliilor pe firmele înființate de Borșan, Bența, Țerbea, Poruțiu, Cătană, pe Valpet, Astor și alți abonați la banii prin semnătura lui Florea. Iar dacă românii votează mafia PDL, firmele sunt, desigur, tot românești, pe principiul să nu fure maghiarul mâine ce poate fura românul. După ce ați făcut praf milioane de euro pe firmele prietenarilor, pușcăriașilor și borfașilor sectanți din PDL Mureș acum mai vreți bani pentru dedicați. Pe ce pariem că nimeni nu merge la licitații și buboiul jegului etnic nu se va sparge?! Și vă amintiți-vă cum porcii lui Florea puneau de un miting pentru centură cu un borfaș de la PDL Mureș pe care îl vedeți zilnic de altfel, care scotea steagul PDL pe geamul taxiului, ca să știți ce interese au porcii respectivi!
 Cităm  de pe siteul pe care borfașii lui Florea atacă  pe bani publici, rasist, rromii (țiganii cu cuib stârpit) și pe care bandiții expulzați din SRI clamează vandalii care atacă orașul și doar  candidatul PDL îl salvează, adică siteul pe care porcii lui Florea îl promovează ilegal pe Maior, cu speranța că târgumureșenii vor fi prostiți de unealta lui Florea și a hoților portocalii, adică tîrgumureș.ro
INFORMARE PUBLICĂ privind proiectul “Creare stradă de legătură între strada Livezeni și Spitalul Județean de Urgență Mureș” Nr.21103/705 din 25.04.2013
Joi, 25 Aprilie 2013 15:19 | Imprimare | EmailMarime text:Nr.21103/705 din 25.04.2013

INFORMARE PUBLICĂ

privind proiectul “Creare stradă de legătură între strada Livezeni și Spitalul Județean de Urgență Mureș”

Proiectul ”Creare stradă de legătură între strada Livezeni și Spitalul Județean de Urgență Mureș” face parte din PLANUL INTEGRAT DE DEZVOLTARE URBANĂ (PIDU) dezvoltat de Municipiul Târgu Mureș, în calitate de Pol de Dezvoltare Urbană și va fi finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013 Axa prioritară 1: Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere, Domeniul de intervenţie 1.1: Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul: Poli de dezvoltare urbană.Scopul principal al proiectului este crearea unei străzi de legătură între strada Livezeni și Spitalul Județean de Urgență Mureș pentru a crea o alternativă față de centrul orașului pentru desfășurarea traficului greu, astfel încât să se asigure legătura între drumurile naţionale DN13 – DN15, respectiv pentru a facilita accesul la Spitalului Județean de Urgență Mureș.Obiectivul general al proiectului îl constituie creşterea calităţii vieţii în municipiul Târgu-Mureş prin reabilitarea străzilor existente din municipiu, prin reabilitarea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare menajeră de pe aceste străzi din municipiu, precum și îmbunătăţirea aspectului urban al municipiului Târgu Mureş prin trecerea în subteran a reţelelor electrice şi de transmitere de informaţie, iar prin construcţia canalizaţiei subterane de transfer de informaţii şi ulterior a închirierii acesteia operatorilor de servicii de telecomunicaţii (transmitere de voce, imagini date) se vor putea obţine venituri la bugetul local.

Prin proiect se urmăreşte stabilirea posibilităţilor şi mijloacelor de creştere a eficientei energetice în administrarea Sistemului de Iluminat Public stradal şi a unor parcuri de agrement de pe raza municipiului Târgu Mureş prin reabilitarea instalației de iluminat rutier, arhitectural şi pietonal astfel încât să se asigure un nivel corespunzător al iluminatului pe timp de noapte.

Un alt obiectiv al proiectului este contribuția la păstrarea și îmbunătățirea stării de sănătate a locuitorilor prin reabilitarea, modernizarea respectiv crearea unui spaţiu urban specific, care să asigure locuitorilor condiții pentru petrecerea timpului în aer liber, în condiții de dotare și siguranță adecvată, în mijlocul unei oaze de verdeață care vor aduce beneficii reale locuitorilor.Valoarea estimativă a proiectului este de 45,8 milioane de lei.Principalele elemente ale investiției sunt:

-         Modernizarea a 13 străzi din Municipiul Târgu Mureș între strada Livezeni și Spitalul Județean de Urgență Mureș

-         Modernizarea iluminatui public

-         Creare canalizație subterană pentru rețele de fibră optică

-         Înlocuire/extindere rețele edilitare

-         Modernizare parcuri/spații verziPrin intermediul acestui proiect vor fi modernizate 13 străzi din Municipiul Târgu Mureș pe tronsonul strada Livezeni și Spitalul Județean de Urgență Mureș, acestea fiind:

-         MODERNIZARE BULEVARDUL 1 DECEMBRIE 1918,-TRONSON STR. LALELELOR – STR ȘTEFAN CEL MARE - Suprafața ce urmează a fi ocupată de lucrare este de 18.740 mp.; lungimea totală a traseului proiectat este de 820 m. Acesta reprezintă suprafața ocupată de carosabil, trotuare, parcări etc.

-         MODERNIZARE STRADA BERNÁDY GYÖRGY - Suprafața ce urmează a fi ocupată de lucrare este de 4.125 mp.; lungimea totală a traseului proiectat este de 293 m. Acesta reprezintă suprafața ocupată de carosabil, trotuare, parcări etc.

-         MODERNIZARE STRADA BOLYAI FARKAS, TRONSON STR. ȘTEFAN CEL MARE – STR. M. KOGĂLNICEANU- Suprafața ce urmează a fi ocupată de lucrare este de 9.550 mp.; lungimea totală a traseului proiectat este de 419 m. Acesta reprezintă suprafața ocupată de carosabil, trotuare, parcări etc.

-         MODERNIZARE PIAȚA PETŐFI SÁNDOR - Suprafața ce urmează a fi ocupată de lucrare este de 3.160 mp.; lungimea totală a traseului proiectat este de 85 m. Acesta reprezintă suprafața ocupată de carosabil, trotuare, parcări etc.

-         MODERNIZARE STRADA CUTEZANȚEI - Suprafața ce urmează a fi ocupată de lucrare este de 30.080 mp.; lungimea totală a traseului proiectat este de 1.220 m. Acesta reprezintă suprafața ocupată de carosabil, trotuare, parcări etc.

-         MODERNIZARE STRADA GHEORGHE MARINESCU - Suprafața ce urmează a fi ocupată de lucrare este de 38.220 mp.; lungimea totală a traseului proiectat este de 1.865 m. Acesta reprezintă suprafața ocupată de carosabil, trotuare, parcări etc.

-         MODERNIZARE STRADA GLORIEI - Suprafața ce urmează a fi ocupată de lucrare este de 3.045 mp.; lungimea totală a traseului proiectat este de 246 m. Acesta reprezintă suprafața ocupată de carosabil, trotuare, parcări etc.

-         MODERNIZARE STRADA LALELELOR - Suprafața ce urmează a fi ocupată de lucrare este de 3.230 mp.; lungimea totală a traseului proiectat este de 500 m. Acesta reprezintă suprafața ocupată de carosabil, trotuare, parcări etc.

-         MODERNIZARE STRADA LIVEZENI – TRONSON STR. SF. IOAN – BDUL. 1 DECEMBRIE 1918 - Suprafața ce urmează a fi ocupată de lucrare este de 21.572 mp.; lungimea totală a traseului proiectat este de 1.100 m. Acesta reprezintă suprafața ocupată de carosabil, trotuare, parcări etc.

-         MODERNIZARE STRADA MIHAI VITEAZU - Suprafața ce urmează a fi ocupată de lucrare este de 12.375 mp.; lungimea totală a traseului proiectat este de 800 m. Acesta reprezintă suprafața ocupată de carosabil, trotuare, parcări etc.

-         MODERNIZARE STRADA ȘTEFAN CEL MARE- Suprafața ce urmează a fi ocupată de lucrare este de 4.650 mp.; lungimea totală a traseului proiectat este de 232 m. Acesta reprezintă suprafața ocupată de carosabil, trotuare, parcări etc.

-         MODERNIZARE STRADA M. KOGALNICEANU - Suprafaţa totală de teren ocupat definitiv va fi de 3.100 mp., intravilan. Lăţimea părţii carosabile existente este cuprinsă între 5,00 m. şi 5,70 m., iar a trotuarelor între 1,2 m. şi 3,0 m., pe ambele părţi.

-         Modernizare STRADA TARGULUI - Suprafaţa totală de teren ocupat va fi de 3.100 mp. Lungimea traseului în plan este de 290 m. Lăţimea părţii carosabile este cuprinsă între 4,20 m. şi 7,35 m. Se propune modernizarea străzii, a dezvoltării spaţiilor de parcare şi refacerea trotuarelor. Prin lucrările propuse se vor îmbunătăţi condiţiile de circulaţie în zonă, va creşte capacitatea spaţiilor de parcare, cu influenţe pozitive şi sub aspectul condiţiilor de mediu.Prin executarea lucrărilor propuse se vor obține mai multe avantaje: mărirea siguranței și a vitezei de circulație vehiculelor, scăderea costurilor de întreținere, evacuarea apelor pluviale.Necesitatea modernizării străzilor ce constituie obiectul prezentei documentații se poate justifica prin:

    îmbunătățirea legăturii între zonele ce se află pe traseul străzii, în prezent fluența traficului fiind afectată;
    eliminarea disconfortului produs de degradarea străzii, cu numeroase denivelări și gropi;
    rezolvarea circulației rutiere și pietonale în condiții de siguranță și confort optim;
    îmbunătățirea capacității portante a carosabilului cu efecte benefice asupra desfășurării traficului pentru diminuarea cheltuielilor de întreținere viitoare;
    ameliorarea condițiilor igienico-sanitare ale locuitorilor și îmbunătățirea desfășurării activităților productive;
    nevoia de a descongestiona carosabilul de vehicule staționare.

Prin modernizarea sistemului rutier pe tronsonul prezentat se urmărește îmbunătățirea condițiilor de viață și de muncă a localnicilor municipiului prin asigurarea unui trafic normal în condiții de siguranță și confort.

Având în vedere cele menționate mai sus se impune modernizarea tronsonului dintre strada Livezeni și Spitalul Județean de Urgență Mureș.În al doilea rând prin intermediul proiectului se va realiza modernizarea iluminatului public pe tronsonul prezentat.

Pentru executarea lucrărilor energetice se vor ocupa temporar 13.780 mp. de teren din domeniul public, pe marginea trotuarelor. În urma acestor lucrări se va ocupa definitiv 351 mp. de teren din domeniul public, reprezentând suprafaţa a 351 stâlpi noi plantaţi.

În cadrul lucrărilor propuse se va proceda la demontarea stâlpilor şi a corpurilor de iluminat existente, învechite şi degradate, şi montarea de stâlpi metalici noi echipaţi cu corpuri de iluminat performante, fiabile şi eficiente, echipate cu surse de lumină de eficacitate luminoasă mărită ce vor asigura nivelul de iluminare adecvat scopului şi destinaţiei, un confort vizual îmbunătăţit şi costuri mai reduse de energie electrică. Alimentarea surselor luminoase se va realiza cu cabluri de energie noi pozate subteran.

Prin lucrările propuse în prezentul studiu se evită poluarea luminoasă, consecinţa unui iluminat public defectuos, utilizarea ineficientă, inutilă sau total inestetică a luminiiDe asemenea proiectul își propune crearea unei canalizaţii subterane pentru reţele de fibră optică.

Pentru executarea lucrărilor energetice se vor ocupa temporar 8.130 mp. de teren din domeniul public, pe marginea trotuarelor.

În urma acestor lucrări se va ocupa definitiv 240 mp. de teren din domeniul public reprezentând suprafaţa a 481 cămine de branşament, respectiv 264 mp. de teren din domeniul public reprezentând suprafaţa a 169 de cămine de tragere.

Odată cu modernizare reţelelor şi executarea unor lucrări de reabilitare în zonă, este oportună şi investiţia pentru construcţia unei canalizaţii pentru reţelele de transfer de informaţie (fibră optică, cabluri de curenţi slabi) în vederea asigurării posibilităţii de reamplasare în subteran a reţelelor aeriene existente. 

În cadrul lucrărilor propuse se va proceda la trecerea în subteran a reţelelor electrice existente concomitent cu construcţia unei canalizaţii de transfer de informaţie care va putea fi închiriată operatorilor de servicii de telecomunicaţii (transmitere de voce, imagini date), fiind previzionată o creştere exponenţială a numărului de utilizatori şi de conexiuni internet.

Prin această investiție se îmbunătăţeşte aspectul urban al municipiului Târgu Mureş prin trecerea în subteran a reţelelor electrice şi de transmitere de informaţie iar prin construcţia canalizaţiei subterane de transfer de informaţii şi ulterior a închirierii acesteia operatorilor de servicii de telecomunicaţii (transmitere de voce, imagini, date) se vor putea obţine venituri la bugetul local.Prilejuit de modernizarea străzilor Municipiul Târgu Mureș propune înlocuirea/extinderea rețelelor edilitare aflat pe tronsonul care se supune modernizării.

Astfel se propune:

    Reabilitarea reţelei de alimentare cu apă pe 10 străzi
    Reabilitarea reţelei de canalizare menajera pe 3 străzi
    Reabilitarea reţelei de canalizare pluviala si extinderea acestuia pe 4 străziStrăzile care fac obiectul proiectului şi pe care se propune reabilitarea lor sunt :

- Str. Livezeni tronson Bd.1 Dec 1918-str.Sf.Ioan - lungime      1.100 m., diam. 400 mm, tip lucrare - Canal Menajer, lungime 1.100 m., diam. 400 m., Tip lucrare - Canal Pluvial

- Str. Cutezanţei tronson str. Livezeni - str. Înfrăţirii - lungime 1.220 m., diam. 150 m., Tip lucrare - Apă Rece

- Str. Gloriei – lungime 260 m., diam. 100 m., Tip lucrare - Apă Rece, lungime 260 m., diam. 300 m., tip lucrare Canal Menajer, lungime 260 m., diam. 400 m., tip lucrare Canal Pluvial

- Str. Lalelelor – lungime 600 m., tip lucrare Canal Pluvial

- Str. Stefan cel Mare – lungime 230 m., diam. 100 m., tip lucrare - Apă Rece

- Str. Bolyai Farkas tronson str. Ştefan cel Mare - M. Kogălniceanu – lungime 415 m., diam. 200 m., tip lucrare Apă Rece

- Str. Kogălniceanu – lungime 290 m., diam. 200 m., tip lucrare Apă Rece

- Str. Târgului - lungime 265 m., diam. 80 m., tip lucrare Apă Rece

- Str. Piaţa Petőfi Sándor – lungime 60 m., diam. 200 m., tip lucrare Apă Rece

- Str. Bernády György  - lungime 290 m., diam. 200 m., tip lucrare Apă Rece

- Str. Mihai Viteazul tronson B-dul Cetăţii – str. Gh. Marinescu – lungime 810 m., diam. 100 m., tip lucrare Apă Rece

- Str. Gh. Marinescu – lungime 1865 m., diam. 150 m., tip lucrare Apă Rece, lungime 1.865 m., diam. 500 m., tip lucrare Canal Menajer, lungime 1.865 m., diam. 1.400 m., tip lucrare Canal PluvialStarea tehnică a acestor reţele nu corespunde cerinţelor de calitate în construcţii. Conductele de apă rece pe aceste străzi sunt realizate din conducte de oţel, cu o vechime de peste 40 de ani. Din această cauză apar defecţiuni.

Conductele de canalizare menajeră sunt realizate din conducte de beton, la care din cauza rugozității crescute, din cauza vechimii conductelor apar colmatări dese.Nu în ultimul rând prin acest proiect se propune de asemenea modernizarea unor parcuri/spații verzi aflate pe tronsonul propus modernizării, respectiv modernizarea Parcului Mihai Eminescu.

Utilizarea terenului în cadrul parcului se prezintă în felul următor: alei pietonale 1.815 mp. (59%), spațiu verde 1.260 mp. (41%), în total 3.075 mp.

Oportunitatea investiţiei este justificată de necesitatea punerii în valoare a spaţiului urban studiat. Parcul Mihai Eminescu prezintă un grad avansat de degradare fizică şi uzură morală, atât la nivelul elementelor arhitecturale componente, al fondului arborescent, cât şi la nivelul percepţiei locale. Acest spaţiu şi-a pierdut de mult timp funcţiile simbolice, sociale si estetice pentru care a fost proiectat şi realizat.Prin revitalizarea acestui parc se are în vedere reintroducerea în circuitul local, a unei zone de relaxare, recreere şi promenadă cu destinaţie multiplă. Realizarea acestui proiect va aduce un beneficiu de imagine şi atractivitate municipiului Târgu Mureş, cât şi o îmbunătăţire a calităţii mediului şi menţinere a echilibrului ecologic din zonă.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să contactați Direcția Tehnică din cadrul Municipiului Târgu Mureș, Tel: 0265-268330, int.149, fax: 0365-410523, e-mail: tehnic@tirgumures.ro">tehnic@tirgumures.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu