joi, 25 aprilie 2013

RCS-RDS ar putea rămâne fără cablurile ilegale. Bomboana pe colivă?!



RCS-RDS  ar putea rămâne fără cablurile ilegale. Bomboana pe colivă?!

RCS-RDS, deja în rahat cu datorii de peste 800 de milioane de euro, ar putea pierde și cablurile ilegale pe care le-a montat pe stâlpii Electrica. Avem o lege, ea trebuie aplicată, rămâne de văzut dacă banii dați în campania electorală pentru USL (20.000 de euro) nu vor închide ochii celor care trebuie să ia măsuri și celor de la Electrica Muntenia Nord, companie de…stat și probabil și cu un șef cu carnet de partid.

Sursa: gândul.info
RCS&RDS, în conflict cu Primăria Bucureşti. Cablurile operatorului ar putea fi tăiate. Unii clienţi, victime colaterale

Cablurile de transmisie a semnalului ale companiei RCS&RDS ar putea fi tăiate de autorităţi, în urma unor modificări a legislaţiei, relatează televiziunile de ştiri.

70% din infrastructura operatorului este amplasată ilegal, RCS&RDS neavând avizele necesare pentru sutele de kilometri de cabluri agăţate în prezent pe stâlpii companiilor de electricitate.

Potrivit Electrica Muntenia Nord, compania foloseşte ilegal drept suport aproximativ 100.000 de stâlpi.

Cum noua legislaţie prevede mutarea tuturor cablurilor aeriene în subteran, compania ar trebui să investească milioane de euro într-o astfel de operaţiune. Acest lucru este însă aproape imposibil pentru operatorul ale cărui datorii însumează peste 800 de milioane de euro.

În acest context, RCS&RDS ar avea nevoie de o refinanţare, însă până în prezent nicio instituţie bancară nu şi-a manifestat public disponibilitatea de a credita compania.

Pe de altă parte, Primăria Municipiului Bucureşti început deja să destructureze diversele reţele de cabluri amplasate ilegal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.