joi, 18 aprilie 2013

În gură-ți Badea sau în gura lui Badea. Numele corect al emisiunii!



În gură-ți Badea sau în gura lui Badea. Numele corect al emisiunii!
În acestă emisiune urmăriți părerile lui Badea. Gura păcătosului adevăr grăiește. Insul care răspunde la numele Mircea  Badea recunoaște senin joi seara, în emisiunea lui de dat din gură și în gură,  fapta. Insul crede că astfel dă peste gură CNA-ului sătul de gargara șmecherului care nu a făcut armata (declarația tipului, nu inventăm noi, gura păcătosului, deh, adică e cam la nivel la prietenul lui, Turcescu și acela scutit de armată, pe motiv de școală, nasol, să fie Badea egalul lui Turcescu, condoleanțe, maestre!). CNA poate, însă, să-i dea peste gură, cerând antenelor conservatoare să se schimbe numele emisiunii. Dacă ăla nu prezintă citate corecte din ziare, ci părerile personale și vendetele la fel de personale ale individului Badea,  emisiunea ar trebui să se numească: În gura lui Badea sau În gură-ți Badea, cum spune un amic.
P.S. Individul are mereu scuze: dacă îi ceri deontologie zice că face pamflet, dacă îl întrebi dacă e jurnalist se apără: doamne ferește, nu eu! Asta nu l-a împiedicat să predea la școala de calificare-recalificare de 3 luni, contra 1500 de euro preț de fraier, așa-zisa Academie Intact (IMA)! Nu e ziarist, dar are o calificare de mega-star, el predă la copii ăia dispuși să dea 1500 de euro la inși care nu au calificarea de a fi profesori! Se aude, proști de la Ministerul Educației? Sau gașca de la antenele partidului conservator nu are nevoie de diplome care să ateste calificarea de profesori și cursurile de psihologie școlară care se cer altora care vor să fie…profesori?
Atenție, șmecherașii de la IMA au scos reclamele cu calificarea recunoscută de Ministerul muncii, poate după ce au conștientizat, probabil, că nu pot oferi în 3 luni ceea ce oferă o facultate în 4 ani! Pentru păcălicii care cotizează la (M)IMA, un mic secret: în România nu aveți nevoie de vreo calificare la patronași și la bandiți de la stat ca să fiți redactori, reporteri, jurnaliști, cameramani. Doar legea și nomenclatorul de meserii cer așa ceva! Consultați legea presei din 72 și vedeți că presa nu putea să o facă nici pe vremea comuniștilor decât cei cu studii superioare,  nu amante de octogenari, nu amanți  de văduve, nu semi-analfabeți, proști școliți rapid, nu ratate de la țară, prima generație pe tocuri, toți cu dragoste de carte ca și câinele de lanț și cu 12 clase făcute cu bunăvoința profesorilor. Că presa o fac astăzi mai mult cei din categoriile enumerate, foștii tovarăși care raportau pericolul capitalist și bunăstarea sovietelor, sereiștii infiltrați, rubedeniile care trebuie să urmărească să nu fure borfașii de patroni puși de berbeci să conducă societăți fără calificarea elementară e vina societății. Ce binefacere pentru presa românească  faptul că cititorii, abonații, telespectatorii habar nu au că ziariștilor le lipsește… cartea și că în presă se fac destule angajări după prestări în dormitor, interese de partid sau de servicii secrete sau de milă pentru rubedenii bolnave și cu tendințe sinucigașe. În provincie, mai ales, precum și la București!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.