sâmbătă, 20 aprilie 2013

Cât umflă Chiorean din banii lui Maior? Adică a consilierului care ar trebui să ia în jur de 1.100 de lei pentru așa-zisa consiliere pentru prietenarul Florea. Lanțul… sălbăticiunilor, la Târgu-Mureș sau porcii lui Florea i-au făcut și ăstuia vreun post dedicat?



Cât umflă Chiorean din banii lui Maior? Adică a consilierului care ar trebui să ia în jur de 1.100 de lei pentru așa-zisa consiliere pentru prietenarul Florea. Lanțul… sălbăticiunilor, la Târgu-Mureș sau porcii lui Florea i-au făcut și ăstuia vreun post dedicat?
La Târgu-Mureș este posibil orice. Doar e orașul în care se votează etnic, ca să nu fure românul ce poate fura/fură românul și e orașul în care băiețașii cu ochi albaștri cunoscuți ca serești o comit în presă ca niște lingăi portocalii (știți mecanismul, semnătură de maghiar, se râde de urmașii lui Attila, se inventează scrisori de cetățeni gen Gall, Fodor și alții). Cuvântul de ordine: să fure maghiarull! Iar dacă mafia românească nu ajunge, se mai inventează ceva ca să se dea bani la întreținuți.
Conform presei care îl popularizează pe Maior prin contract cu Info Statisticsul lui Cătană care se și laudă că merge cu presa la notar, pentru că ăia nu merg la licitația cu duhoare de dedicație (Consiliul concurenței și DNA, miroase a cartel românesc?), Maior, ilegal ca viceprimar, e …consilier personal. Conform unei legi, acesta ar trebui să ia undeva pe la 1100 de lei lunar. Insul are însă un alt ins care îl consiliază, adică Ioan Chiorean, cel băgat mereu în față de gașca lui Florea atunci când e vorba de vocalize pe scenă sau de decontat ceva pe Galileo Advertising.  Se înțelege că insul, despre care am auzit că are postul blocat la Radio Târgu-Mureș pentru a se juca el de-a consilierul, e plătit direct de Maior. Din ăia 1100 de lei?! Ce glumă proastă!



Radio Târgu-Mureș dixit:
  PNL Mureş îi va da în judecată pe secretarul Primăriei Tîrgu-Mureş, Maria Cioban, şi pe consilierul local PDL Claudiu Maior

PNL Mureş îi va da în judecată pe secretarul Primăriei Tîrgu-Mureş, Maria Cioban, şi pe consilierul local PDL Claudiu Maior

Afirmaţia îi aparţine viceprimarului liberal Ionela Ciotlăuş.

Ea a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că secretarul primăriei, Maria Cioban, nu a sesizat Prefectura asupra unei incompatibilităţi de funcţii deţinute de Claudiu Maior.

Ionela Ciotlăuş spune că Maior este şi consilier local şi, în calitate de consilier al primarului Dorin Florea, are şi un contract de consultanţă şi management cu Primăria Tîrgu-Mureş, fiind astfel parte a executivului.

O altă sesizare, netrimisă Prefecturii Mureş şi care i se impută secretarei Maria Cioban, este cea prin care Claudiu Maior nu şi-a actualizat declaraţia de interese pe 2013.

Potrivit viceprimarului Ionela Ciotlăuş, această declaraţie ar reflecta o semnificativă creştere a veniturilor lui Claudiu Maior prin acel contract de consultanţă cu Primăria Tîrgu-Mureş.

Până la această oră nici secretarul primăriei, Maria Cioban, şi nici Claudiu Maior nu au putut fi contactaţi pentru a-şi exprima punctul de vedere.

http://mures.citynews.ro/eveniment/claudiu-maior-acuzat-de-uzurpare-de-calitati-oficiale-1239156
Claudiu Maior, acuzat de uzurpare de calităţi oficiale
Consilierul local PD-L, Claudiu Maior, care este cunoscut ca şi consilier al primarului municipiului Târgu Mureş, este acuzat de viceprimarul municipiului Târgu Mureş, Ionela Ciotlăuş de stare de incompatibilitate cu funcţiile deţinute, fiind acuzat de uzurpare de calităţi oficiale. Ciotlăuş a arătat că Maior nu este consilierul primarului, el având încheiat un contract de consultanţă cu Executivul Primăriei în valoare de 60.000 de lei. În replică, Maior a subliniat că va depune plângere penală împotriva viceprimarului Ciotlăuş şi că acel contract este încheiat pentru 30.000 de lei.
claudiu maior acuzat de uzurpare de calitati oficiale

"Din iunie 2012 este consilier local si concomitent este catalogat drept consilier al primarului. S-a dovedit că nu este consilier ar primarului, am obţinut un contract de consultantă de 60.000 lei incheiat intre Primarie si Marior care presteaza servicii ale intreg aparatului executiv, nu poate face acest lucru in conditiile in care deţine funcţia de consilier local dupa care el pune in practica in cadrul executivului. Am cerut suspendarea sedintei pentru a clarifica situatia, sa isi dea demisia pentru ca si-a arogat niste functii, e vorba de uzurpare de calităţi oficiale", a declarat Ciotlăuş.

Consilierul Claudiu Maior a menţionat că acel contract de consultanţă valorează 30.000 de lei şi că va depune plângere împotriva viceprimarului.
"Multumesc consilierilor UDMR care au demonstrat ca vor sa mearga mai depare. Propun doamnei ciotlaus sa mearga la schimb de mame, schimb de orase. Nu voi avea altceva de facut decât să intentez procese penale. Exista un act aditional incheiat in decembrie, unde este redus la jumatate din pret. Aceasta femeie minte in continuu. Astept ca organele statului sa isi faca datoria", a declarat Maior.

De asemenea, Ciotlăuş a cerut demisia consilierului, însă Maior a lăsat să se înţeleagă că nu îi va face pe plac Ionelei Ciotlăuş.


Legea nr. 215//2001, administratiei publice locale. Republicata
Ce minuni prevede asta la articolele 66 și 67

Art. 66. - (1) Primarii comunelor pot angaja, in limita numarului maxim de posturi aprobate, un consilier personal. Primarii oraselor, municipiilor si ai municipiilor resedinta de judet pot infiinta, in limita numarului maxim de posturi aprobate, cabinetul primarului, compartiment distinct format din:

a) maximum 3 persoane la orase si municipii;

b) maximum 5 persoane la municipii resedinta de judet.

(2) Personalul prevazut la alin. (1) este numit si eliberat din functie de catre primar.

(3) Personalul prevazut la alin. (1) isi desfasoara activitatea in baza unui contract individual de munca pe durata determinata, incheiat in conditiile legii, pe durata mandatului primarului.

(4) Atributiile personalului prevazut la alin. (1) se stabilesc prin dispozitie a primarului.

Art. 67. - (1) Primarul general al municipiului Bucuresti, asimilat demnitarului, poate infiinta in limita numarului maxim de posturi aprobate, cabinetul primarului general, compartiment distinct, care cuprinde urmatoarele functii de executie de specialitate: directorul de cabinet, 3 asistenti de cabinet, 8 consilieri personali, 2 secretari personali si 2 curieri personali.

(2) Salarizarea personalului din cadrul cabinetului primarului general al municipiului Bucuresti se va face potrivit cap. II lit. B din anexa nr. 1 la Ordonanta Guvernului nr. 3/2006 privind cresterile salariale ce se vor acorda in anul 2006 personalului bugetar salarizat potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza pentru personalul contractual din sectorul bugetar si personalului salarizat potrivit anexelor nr. II si III la Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza in sectorul bugetar si a indemnizatiilor pentru persoane care ocupa functii de demnitate publica, aprobata cu modificari prin Legea nr. 323/2006.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.