sâmbătă, 6 aprilie 2013

Handbalistele de la Oltchim, subiect de matematică, Pe când afacerea cu bani bucureștenilor la Vâlcea, subiect la economie?




Handbalistele de la Oltchim, subiect de matematică, Pe când afacerea cu bani bucureștenilor la Vâlcea, subiect la economie?

Redăm un articol interesant, cu speranța că poate măcar la examenele de economie elevii vor fi învățați manevra Oprescu: bani de la primăria București pentru o echipă din Vâlcea. Cum ajunge administrația unei unități - administrativ-teritoriale, până la urmă - să se joace de-a guvernul României și să aloce banii strânși de bucureșteni pentru vâlcence poate ne spune DNA și Curtea de conturi! Cei de la Gsp au făcut niscaiva anchete cu bandiții PDL care au șparlit banii publici pe motiv de sport, poate îi interesează și afacerile făcute de pesediști în numele sportului și nu vorbim doar de aiurita arena națională care costă cât două stadioane la nemți. Să fie o găinărie cu banii pentru Oltchim? Și poate Curtea de conturi află și de la troglodiții lui Florea cum e cu cumpărarea de instalație de nocturnă pentru clubul familionului lui Maior, de 200.000 de euro din banii proștilor de târgumureșeni, în timp de șmecherașul ăla ieșea în fața presei controlate de alți porci prin mersul la notar, ca să se asigure că nu va merge presa la licitație, doar intermediarul de partid (Consiliul concurenței, îți pute de cartel românesc a la afacerea porcilor de români cu taximetria în Târgu-Mureș?!), spunând că are 600.000 de euro pentru altă instituție de nocturnă din…sponsorizări. Păi bine, porcilor, dacă primiți pomană 600.000 de euro de ce furați 200.000 de euro din banii noștri? Și cine sunt sponsorii? Ăia pentru care avortonii din PDL Mureș inventează licitații de milioane de euro?! Alo, poliția?!


Handbalistele au ajuns "sperietoare" la şcolile din judeţ: elevii trebuie să calculeze la Evaluarea Naţională distanţa pe care o aleargă Neagu sau Curea!
Performanţele Oltchimului sînt demne de inclus în manuale. Însă elevele lui Jakob Vestergaard nu s-ar fi aşteptat niciodată să fie subiect de examen! Mai mult, cerinţa nu s-a regăsit într-o probă de admitere la o facultate cu profil sportiv. Ci la simularea pentru Evaluarea Naţională din judeţul Vîlcea, fosta "capacitate", la matematică!

Teorema lui Puşcaşu
Elevii s-au lovit de exerciţiu pe 20 martie, problema fiind inclusă în partea a treia a examenului, cea mai dificilă. Pentru 15 puncte din totalul de 100, elevii erau puşi să calculeze perimetrul unui teren de handbal, diagonala acestuia şi să demonstreze că Iulia Puşcaşu a alergat mai mult decît colega ei, Cristina Neagu! Rezolvarea implica folosirea unor formule uzuale, precum aria dreptunghiului, Teorema lui Pitagora ori perimetrul unui patrulater. Practic, dacă nu rezolva această problemă, nota oricărui elev putea fi maxim 8,5!

Rezultate modeste
La ultima probă de matematică din cadrul Evaluării Naţionale, susţinută în iulie 2012, rezultatele în judeţul Vîlcea au fost dezastruoase. Din cei 3448 de elevi înscrişi, nu mai puţin de 1864, mai mult de jumătate, au luat mai puţin de 5! Dintre aceştia, 91 au luat nota 1,00! Ca o comparaţie, limba română a făcut "doar" 594 de victime. 4.000 de elevi din judeţul Vîlcea au participat la simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat din martie 2013 "Nu ştiam că am ajuns subiect de examen. Sper ca problemele să fie uşoare, să nu ne urască elevii" (Iulia Curea, extremă stînga Oltchim)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.