vineri, 30 mai 2014

900.000 de lei dedicați de găinarii din Primăria Târgu-Mureș pentru Peninsula! Halal deficit de imagine!



900.000 de lei dedicați de găinarii din Primăria Târgu-Mureș pentru Peninsula! Halal deficit de imagine!
Consilierul lui Borbely care are festivalul zice că e deficit de imagine și că nu sunt bani. Adevărul este că pedelistul Boc le-a dat mai puțin de o treime din banii dirijați de Florea, care părea să își spele obligațiile pentru votul jegos și etnic pentru Maior al UDMR votând pentru festivalul susținut de UDMR Mureș! Când porcul de partid și primărie îți dedică peste 200.000 de euro, adică bani puhoi pe care nu i-ai primit vreodată de la loaza de român, tu, maghiar, ai putea să găsești altceva decât…deficitul de imagine! Dacă nici în an electoral și de votat lepra lui Florea nu poți lua banii, când poți? Precedentele festivaluri au dovedit lipsa de interes a lichelelor din primărie care au festivalurile lor, pe banii prostimii, pe sponsori cadorisiți de porcul de primărie și pe lichele din PDL Mureș, pe vreun Iglesias pentru care e posibil să se fi spălat bani negri, care simt nevoia să sponsorizeze instituția șefului, iar maghiarii buni pentru porcii etnici de primărie sunt cei care prestează la gunoiul de televiziune de partid, pentru a mai umfla banul public o lepră de intermediar, un translator sau un impresar.
Motivele sunt lipsa fondurilor suficiente pentru organizarea în condiţii optime a unui festival de nivel internaţional, aşa cum organizatorii din acest an îşi propuseseră pentru 2014, deficitul de imagine moştenit de anul trecut precum şi nesincronizarea cu programul artiştilor şi al trupelor invitate.
http://www.peninsula.ro/

http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-16426864-szepessy-szabolcs-fost-consilier-lui-borbely-laszlo-trimis-judecata-dna-pentru-trafic-influenta.htm
Laszlo Borbely a primit neinceperea urmaririi penale pentru doua infractiuni de trafic de influenta si pentru fals in declaratii, decizie impusa de refuzul Parlamentului de a ii ridica imunitatea fostului ministru la cererea procurorilor anticoruptie. In acelasi dosar, a fost trimis in judecata Szepessy Szabolcs, consilier persoanel al lui Borbely in perioada in care acesta era ministru al Mediului,  Ioan Ciocan, administrator la S.C. Lescaci Com SRL Negresti Oas, si Anton- Petru Molnar, administrator de fapt la S.C. Azimut Com SRL Acatari, se arata intr-un comunicat al DNA. 

Potrvit DNA, "avand in vedere ca, la data de 11.09.2012, plenul Camerei Deputatilor a respins cererea procurorilor DNA de incuviintare a urmaririi penale (incuviintare necesara din cauza ca, la acea data, numitul Borbely Laszlo detinea calitatea de ministru si pe cea de deputat) in cauza s-a dispus neinceperea urmaririi penale fata de numitul Borbely Laszlo pentru doua infractiuni de trafic de influenta si pentru fals in declaratii."

Ioan Ciocan, actionar unic al Lescaci Com si ginerele fostului deputat PSD Gheorghe Ciocan, si Anton-Petru Molnar au fost trimisi in judecata de DNA pentru cumparare de influenta. Szepessy Szabolcs, consilier personal al ministrului Mediului si Padurilor la data comiterii faptelor, a fost trimis in judecata pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta si complicitate la infractiunea de cumparare de influenta.

In acelasi dosar a fost cercetata penal pentru marturie mincinoasa Melinda Borbely, sotia fostului ministru al Mediului Laszlo Borbely, insa aceasta a fost scoasa de sub invinuire.



Principalele fapte retinute de procurori in rechizitoriu:

* In cursul anului 2011, Ioan Ciocan Ioan i-a remis lui Laszlo Borbely, la acea vreme ministru al Mediului si Padurilor, prin intermediul consilierului sau personal Szepessy Szabolcs, foloase necuvenite, constand in renovarea si utilarea apartamentului ministrului, in valoare de 80.952 lei, pentru ca acesta sa-si exercite influenta asupra unor functionari din cadrul Administratiei Nationale "Apele Romane" (institutie aflata in coordonarea Ministerului Mediului si Padurilor), pentru a-i determina sa favorizeze S.C. Lescaci Com SRL Negresti Oas la diferite licitatii organizate de A.N. "Apele Romane", prin Administratiile Bazinale din teritoriu.

* S.C. Lescaci Com SRL Negresti Oas, a incheiat in perioada 2010 - 2011, cu unitati din subordinea Administratiei Nationale "Apele Romane" 19 contracte de executie de lucrari si numeroase acte aditionale la aceste contracte, toate avand ca obiect regularizari, amenajari, indiguiri sau recalibrari ale cursurilor unor ape aflate in administrarea acestora. Valoarea totala a contractelor s-a ridicat la suma de 295.037.846 lei (inclusiv TVA).

* Unitatile
din subordinea Administratiei Nationale "Apele Romane"  vizate  sunt: Administratia Bazinala de Apa "Somes Tisa", Administratia Bazinala de Apa "Banat", Administratia Bazinala de Apa "Olt", Administratia Bazinala de Apa Buzau "Ialomita", Administratia Bazinala de Apa "Siret", Administratia Bazinala de Apa "Prut - Barlad" si Administratia Bazinala de Apa "Dobrogea - Litoral".* In aceeasi perioada, Anton-Petru Molnar - administrator de fapt la S.C. Azimut Com SRL Acatari -, i-a remis ministrului Borbely, foloase necuvenite constand in reamenajarea si extinderea unui imobil, proprietate extratabulara a acestuia, in valoare de 112.199 lei, pentru ca acesta sa-si exercite influenta asupra unor functionari din cadrul A.N. "Apele Romane" (institutie aflata in coordonarea Ministerului Mediului si Padurilor), pentru a-i determina sa favorizeze S.C. Azimut Com SRL Acatari, la diferite licitatii organizate de catre A.N. "Apele Romane" prin Administratiile Bazinale din teritoriu.

* In cursul anilor 2010 - 2011, S.C. Azimut SRL Acatari a incheiat cu Administratia Nationala "Apele Romane" (Administratia Bazinala de Apa "Mures") trei contracte de specialitate avand ca obiect lucrari hidrotehnice si doua contracte de lucrari in subantrepriza cu S.C. Lescaci Com SRL Negresti Oas
.

DNA precizeaza ca dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Satu Mare.

Hotnews.ro arata in 2011 ca Szepessy Szabolcs este fiul lui Szepessy Laszlo, care este consilierul lui Marko Bela iar in trecut a fost seful sau de cabinet la UDMR. Szepessy Laszlo, Marko Bela si ministrul Mediului Laszlo Borbely au fost co-actionari in anii 2000 intr-o companie cu domeniul de activitate ¬hoteluri si alte facilitati de cazare¬. Contactat la acea vreme de HotNews.ro, Szepessy Laszlo a confirmat ca este consilier al vicepremierului Marko Bela dar a refuzat sa comenteze cazul in care este implicat fiul sau.

Fratele fostului consilier ministerial Szepessy Szabolcs, Elod Szepessy a fost si el consilier la ministerul comunicatiilor in 2008 cand ministerul era condus de udemeristul Karoly Borbely.  Elod Szepessy este si administratorul companiei care detine licenta postului de televiziune Erdely TV.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.