miercuri, 14 mai 2014

Maria Andrieș scrie de meciurile din campionatul românesc, pentru care ați putea plăti chiar dacă nu doriți mizeria



Maria Andrieș scrie de meciurile din campionatul românesc, pentru care ați putea plăti chiar dacă nu doriți mizeria
În caz că ați uitat, RCS-RDS motiva refuzul de a transmite Discovery prin aceea că nemernicii de englezi cer bani mai mulți, de 3 ori mai mult decât pentru alte canale similare. Ei bine, jegul de fotbal românesc ar putea să vă scoată banii obligatoriu din buzunar! În caz că neterminații de la RCS-RDS v-ar impune un abonament scumpit pentru a se plăti drepturile Intel Sky, aveți dreptul legal și datoria să renunțați la păcălici. Pentru derbedeii de la RCD-RDS, remember declarațiile referitoare la Discovery și vă așteptăm să modificați prețurile pentru a băga  fotbalul care nu ne interesează, ca să avem motiv să ne deconectăm și să vă spurcăm după cum meritați! Cine vrea fotbal nu are decât să-și cumpere pachetul și cu asta basta, nu încercați vreo ilegalitate, să nu se spargă buboiul! Lăsați bandiții să își bată joc de milioane de fraieri care plătesc pentru canale de rahat, teritoriale și mizerii gen canale sârbești în…Târgu-Mureș?!


“Compania noastră nu poate fi de acord să continue difuzarea canalelor Discovery, cu plata unor tarife de 3 ori mai mari decât cele pentru alte canale similare, pentru toţi abonaţii săi, în condiţiile în care cota medie de audienţă a canalelor Discovery este de aproximativ 1%. Nu putem accepta principiul: 1% doresc şi 100% plătesc! Întrucât tarifele Discovery au fost întotdeauna în dolari SUA, deşi abonamentele noastre sunt plătite în lei, sumele solicitate de grupul Discovery, numai pentru România, au crescut continuu de-a lungul anilor, indiferent de criza economică sau de ratele de schimb valutar.
Gsp.ro dixit:
Intel Sky Broadcast mizează, de fapt, pe inerţia microbiştilor. Pe un public îndelung dresat, care se uită la campionatul românesc, pentru că aşa a apucat din moşi-strămoşi. E drept că inerţia asta a adus grosul abonaţilor la actualul deţinător al drepturilor TV, RCS-RDS. Dar încă n-a fost testată în contextul clasic pay-per-view. Acum un an, ieşirea televiziunilor din Pro din must-carry, de exemplu, n-a dus la scumpirea abonamentelor. Cabliştii au strîns cureaua, nu abonaţii lor, şi au decis să plătească, în total, în jur de 3 milioane de euro pe an pentru dreptul de retransmisie.

Acum Intel Sky Broadcast cere şi ea bani. Va negocia, probabil, separat cu firmele de cablu. “Un lucru pozitiv s-ar putea să se nască, pentru că, dacă iau parte toate televiziunile şi toţi cabliştii, atunci toţi cei care plătesc abonament TV pot urmări meciurile”, se entuziasma prematur un oficial al Ligii. Bine, bine, dar dacă nu iau parte toţi? Dacă nu ia parte nimeni?
Scenariul de coşmar pentru Intel Sky Broadcast ar fi ca toate firmele de cablu să facă pasul la ofsaid, ca la licitaţia de acum trei ani. Şi atunci? Nimic. Masele de abonaţi nu se vor răscula împotriva cabliştilor. Nu va fi ca şi cum ar fi ieşit din grilă documentarele cu feline mari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.