marți, 20 mai 2014

Mândri că sunt români, nu de respectarea modelului tricolorului! Proștii lui Ponta își dau cu românismul în cap!



Mândri că sunt români, nu de respectarea modelului tricolorului! Proștii lui Ponta își dau cu românismul în cap!
Niște păcălici de la PSD au avut zilele acestea ședințe peste ședințe cu membri PSD Mureș, în vederea promovării specimenelor candidate la europarlamentare. Printre altele, membrii au primit tricoul cu textul lui Ponta de pe Facebookul de acum vreo 2 ani: Mândri că suntem români și o bască cu cozoroc cu ceva ce seamănă a simbolul național, drapel în roșu, galben și albastru! Nu e greșeală, la pesediști drapelul începe cu roșu, nu cu albastru, ca la cei care nu sunt mândri că sunt români! Ceea ce ne duce, ca să învețe și papagalii papagalului de la București, la momentul în care tricolorul era cu adevărat roșu-galben și albastru, momentul post- revoluționar 1848, dar nici aici nu au nimerit-o păcălicii de la PSD, pentru că atunci culorile erau puse pe orizontală, roșu-galben-albastru! Să ne mirăm că dobitocii care sunt mândri să sunt români habar nu au de ordinea culorilor în steagul național?!

http://cersipamantromanesc.wordpress.com/2010/01/14/istoria-drapelului-romaniei-2/
Înlãturat odatã cu interventia strãinã din toamna anului 1848, tricolorul va fi reintrodus ca drapel national la 1 septembrie 1863, de cãtre Alexandru Ioan Cuza.
El avea însã culorile dispuse orizontal , redate rosu, galben, albastru, si se va mentine în aceastã alcãtuire pânã în anul 1867, când punându-se din nou problema însemnului nostru national, comisia însãrcinatã cu stabilirea drapelului tãrii si-a însusit propunerea lui N. Golescu, fostul pasoptist, “ca culorile sã fie asezate cum era la 1848, adicã vertical , în ordinea albastru, galben, rosu, care s-a pãstrat pânã azi . referindu-se la originea si semnificatia drapelului de stat, Mihail Kogãlniceanu preciza în sedinta parlamentului din 26 martie 1867 cã: “Drapelul tricolor, cum era astãzi, nu este drapelul Unirii Principatelor. El este un ce mai înalt. El este însusi drapelul neamului nostru, din toate tãrile locuite de români.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.