miercuri, 21 mai 2014

Procesiune cu moaștele lui Brâncoveanu, nici un pelerinaj al elevilor mureșeni, așa cum le propunea pesedistul Someșan?!



Procesiune cu moaștele lui Brâncoveanu, nici un pelerinaj al elevilor mureșeni, așa cum le propunea pesedistul  Someșan?!
Pesedistul Someșan visa pe la începutul anului vreo afacere pe banditul cunoscut de la PDL Târgu-Mureș, care să dea autobuzele pentru decontare pe primărie. Insul le propunea profesorilor de religie și elevilor nici mai mult, nici mai puțin, decât prezența la slujbe în biserică și pelerinaje la ctitoriile lui Brâncoveanu, prezentat greșit ca sfânt, deși insul a ctitorit în calitatea umană și până și biserica nu i-a recunoscut dreptul lui Brâncoveanu de a fi sfânt decât acum câțiva ani! Ce afacere avea de rezolvat pesedistul cu transportul? Era ceva în contul afacerilor lui fiu-su cu primăria lui Florea?! Se mai îndoiește careva că trandafirii nu se simt al dracului de bine împreună?!


La hramul istoric al Catedralei patriarhale vor avea loc mai multe manifestări înscrise în calendarul evenimentelor din 2014, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii) şi Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni, la împlinirea a 300 de ani de la moartea lor martirică (1714-2014), potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Patriarhiei Române.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/procesiune-cu-moastele-sfantului-constantin-brancoveanu-miercuri-la-hramul-catedralei-patriarhale_146439.html#ixzz32MBECJD6

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.