duminică, 11 mai 2014

Eurovision, dilemele românești



Eurovision, dilemele românești
Ne plângem mereu după Eurovision, deși recunoaștem că e un concurs pe criterii etnice și de geografie dubioasă (dovadă și prezența Israelului !) și că nici noi nu suntem capabili să facem o piesă și un show care să se dovedească imbatabile.  Și apoi vin teoriile, ce ar fi fost dacă?
 Ce ar fi fost dacă era un minoritar sexual?
Doar ca idee,  am avut un transexual mai veritabil decât austriacul, pe Naomi. Nu a câștigat finala românească. Mergem cu Ovi și Paula, inși cu sexualitate declarată și asumată și câștigă finala europeană un… travestit, pentru că transexual e mai puțin.

   
Ce ar fi fost dacă mergea Vaida?
Am avut piesă care a plăcut publicului, cu Vaida, cea de la Mireasă pentru fiul meu. Votul juriului a schimbat totul, ca de obicei în ultimii ani. Poate se impunea o piesă mai lentă, mult mai melodioasă și cu mesaj mai corect transmis decât prin chimia zero dintre Ovi și Paula. Felicitări, Vaida, oricum!
Ce ar fi fost dacă exista alegerea publicului, chiar și atunci când piesa era în limba rromanes?
Am avut doi ani la rând alegerea juriului o trupă cu rromi (Electric Fence) și care cântau piese de inspirație etnică. Votul poporului a sucit câștigătorului, pentru că românului îi plac rromii doar când cântă manele și în limba română (apropo, ați auzit manele în limba rromanes?!)

Ce ar fi fost dacă nu exista Putin și Hitler?
Acum 125 de ani se năștea Hitler, poate ultimul mare austriac cunoscut. Poate nu întâmplător austriacul, care ar fi fost făcut bucăți de Hitler, a câștigat. Dacă nu exista Putin și imperialismul lui nu existau voturi puține pentru Rusia. Dacă nu era Putin, probabil, nu existau nici voturile date de-a dracului austriacului, pentru a îi arăta lui Putin că politica lui anti-minoritarii sexuali e greșită.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.