miercuri, 16 aprilie 2014

Bandiții din Primăria Târgu-Mureș au betonat spațiul verde. Așa se fac banii publici pe leprele abonate la gunoiul de partid și la mafioții PDL Mureș care fac orice în oraș pe baza votului etnic: să nu cumva să iasă maghiarul și să fure ce fură borfașul de român și ce mai poate fura pentru anul electoral și de obligații la București



Bandiții din Primăria Târgu-Mureș au betonat spațiul verde. Așa se fac banii publici pe leprele abonate la gunoiul de partid și la mafioții PDL Mureș care fac orice în oraș pe baza votului etnic: să nu cumva să iasă maghiarul și să fure ce fură borfașul de român și ce mai poate fura pentru anul electoral și de obligații la București
 P.S. Pentru cunsocători, retardatul lui Florea a cerșit semnături pentru parcare pe firma la care banditul face lobby și cum gunoaiele care joacă fotbal cu retardat trebuie să primească autorizații de la primărie s-a semnat pentru borfaș!
Preluare de la amicul touretul, despre cum bandiții din Primăria Târgu-Mureș toarnă betoane pe spațiul verde pentru ca porcii abonați la Florea să încaseze fără număr. Desigur, în afară de ceva organizații de mediu și alea ale maghiarilor, nimeni nu se sesizează pentru că banditul din primărie are și presa bovinp cu limbi în fund la Cătană și la notarul cu care se laudă ăsta că merge presa pentru a stabili cotele de neparticipare la licitația care îl dă pe intermediarul porcului pedelist câștigător.
P.S 2. Copii au și trântit o dedicație pe asfalt pentru amatorii de sex cu porcii PDL Mureș. Sau au interpretat mot-a-mot celebrul titlu al lui Bălcescu: Românii supt Mihai (Florea și retardatul) Voievod Viteazul!

 http://touretul.wordpress.com/
Mureș, un oraș mare și frumos, plin de pișcoturi, borduri și parcări, totul prin bunăvoința primarului întru’ veșnicie, Dorin Florea, & La Famiglia, cu El Consigliere Claudiu Maior, pe persoană fizică, și băieții de la Citadin, Senin și, cum altfel, Energoplus, cu tot cu Borșan și Nucu Man. Ce mai, O FRUMUSEȚE, din care Topârceanu cu siguranță ar fi încropit de-o poezie. Sau, lasă-l, frate, mort pe Topârceanu, că e perimat. Să vină Salam, că pune ăsta imediat de-o manea, să te ungă tot la lingurică.
DSC00111
”Vai, da’ ce frumos!”
Tema de lucru, PARCARE DE 500 MP PE SPAȚIU VERDE, FĂRĂ CALE DE ACCES, pe Dâmbu Pietros. Sau, mă rog, ar exista o cale de acces, dar nu pentru mașini, Grigore! Mai exact, o alee pietonală între două blocuri pe care băeții de la Citadin au și devastat-o, manevrând un compactor asfaltic de 1000 de tone, care făcea blocurile să se cutremure de câte ori pârțâia mai ofuscat. Adică, înțelegi, nu s-au mai încurcat cu parcările zis ecologice, cu pișcoturi între ochiurile cărora crește iarba și, deci, vezi bine că spațiul ”rămâne verde”. Nu, frate! Aici au trântit o limbă de beton de 500 mp, peste ceea ce a fost vreme de juma’ de secol și mai bine SPAȚIU VERDE în Tîrgu-Mureș. Pentru că ghirolanul vrea parcare și Senin și Citadin, bani de la buget.
Nu știe ce vorbește
”Acolo, înc'o parcare”
”Acolo, înc’o parcare”
Nu-i vorbă, că ceva bani au făcut și cu spațiul verde, când acum doi ani Citadin a pus de niște alei pietonale cu pișcoturi, să nu se înămolească Grigore, iar Senin a făcut două băncuțe și un fel de suporturi de plante agățâtoare, ca să arate totul mai mișto. Acum, toate alea s-au dus, pentru că, vezi bine, nu poți să trăiești din bugetul de acum doi ani.
La Primărie l-am agățat pe primarul Florea pe coridor, să ne spună dacă edilii au  acceptul asociațiilor de proprietari și al Protecției Mediului, să acopere tot orașul cu betoane. Păi, ”asociațiile de proprietari au cerut” și ”ce Protecția Mediului”? ”Proiect SA face planul de construcție și ei trebuie să ia toate aprobările”, declară Dorin Florea.
Domnii de la Proiect SA habar n-avea despre ce e vorba, mirându-se de faptul că proiectantul trebuie să se ocupe de aprobări, când autorizația de construcție o eliberează Primăria Tîrgu-Mureș în urma obținerii tuturor documentelor cerute de lege.
Un turnător la Garda de Mediu
Așa că ne-am dus la Garda de Mediu, unde am dat peste Branea Lucian, inspector șef numit de două luni în funcție, cu ani vechi de experiență în TURNĂTORIE, pe undeva pe la Reghin. Dumnealui a recunoscut că habar n-are de nimic, nici de parcări, nici de Mediu.
Însă în conformitate cu Oug 195/2005, art 71 Schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi si/sau prevazute ca atare in documentatiile de urbanism, reducerea suprafetelor acestora ori stramutarea lor este interzisa, indiferent de regimul juridic al acestora”. Iar aliniatul 2 spune că ”Actele administrative sau juridice emise ori incheiate cu nerespectarea prevederilor alin. (1) sunt lovite de nulitate absoluta”.
Vorba olteanului care a văzut girafa: ”AȘA CEVA NU EXISTĂ”
”Primăria nu are evidențiate spațiile verzi în oraș, și asta pentru că refuză întocmirea Cadastrului Spațiilor Verzi, motiv pentru care acum doi ani a fost amendată cu 100.000 de lei de Ministerul Mediului. PUG-ul vechi nu precizează destinația domeniului public, iar PUG-ul nou e încă în faza de elaborare”, spune Dănuț Ștefănescu, directorul Agenției de Protecția Mediului Mureș.
Deci, de două ori prejudicierea banului public de către primarul Dorin Florea. Odată pentru parcările de la Senin, care trântește patru bețe și o rogojină, ca să le numească acoperite și să le vândă Primăriei cu 800 de lei bucata, și încă odată pentru amenzile plătite de Primărie pentru că se află în ilegalitate. Dar ce spun eu: de trei ori prejudiciu, că au mai cheltuit bani cu bețele de la Senin și pișcoturile de la Citadin, ca să amenajeze spațiul verde, pe care acum l-au devastat ca să cheltuiască alți bani pentru parcări.
Din punct de vedere juridic însă, Florea și cu Maior sunt acoperiți. Unde scrie, dom’le, că e spațiu verde? Hai sictir!
 
DSC00042
”Cu copchilu’ p’arătură”
De peste două ori mai puțin spațiu verde decât prevede legea
Și ca ilegalitatea în care se află primăria Tîrgu-Mureș să fie completă, Oug 195 prevede că până la data de 31 decembrie 2013, orice localitate urbană din România trebuie să asigure 26 mp/locuitor de spațiu verde. Termenul a expirat, și cât are Tîrgu-Mureș-ul? 10 mp, declară Dănuț Ștefănescu, aceasta fiind o statistică din urmă cu mulți ani, vreme în care Dorin Florea a trântit o puzderie de parcări.
Cât despre asociațiile de proprietari care au cerut parcarea, asta e O ALTĂ MINCIUNĂ. Sunt într-adevăr câțiva ”oameni de bine” care au depus cerere pentru acordare nominală de loc de parcare, dar nicio asociație de proprietari nu și-a dat acordul pentru monstruozitatea pe care o construiesc ei, ca să mai mulgă odată bugetul public. Acestea sunt însă finețuri de care nu se încurcă Maior și Florea. Pentru că e criză frate, și avem credite, și ”preteni”, și un standard de viață de întreținut.
Oamenii nu pot fi mințiți de retardatul lui Florea și de borfașul suprem, cu afaceri pe firmele leprelor PDL mureș!
Sursa, blogul lui Sebastian Pui:

Sesizare primită de la cetaţenii din străzile Măgurei şi Hunedoara

În atenţia
Consilierilor locali ai municipiului Tg. Mureş
Suntem un grup de cetăţeni ai municipiului Tg. Mureş, iar prin acest demers vă aducem la cunoştinţă abuzurile la care este supusă natura, spaţiul verde al oraşului şi, implicit, locuitorii acestuia, tocmai de către capii instituţiei care trebuie să fie un garant al bunei convieţuiri şi al păstrării calităţii vieţii într-un oraş civilizat din secolul XXI.
Este vorba despre construirea de parcări lângă blocurile de locuinţe din mai multe cartiere, activitate prin care se distruge zona verde şi se taie arborii haotic, fără a se cere, dacă nu acordul (oricum, obligatoriu!), măcar părerea locatarilor şi fără nici un fel de autorizaţii de mediu şi proiecte clare care să fi fost întocmite în acest sens.
Oare Primăria Tg. Mureş nu are aceleaşi obligaţii în a respecta legea care reglementează protecţia mediului, la fel ca oricare cetăţean al acestei ţări? Sunt conducătorii acestei instituţii mai presus de lege?
Vrem să vă aducem la cunoştinţă că reprezentanţii Primăriei Tg. Mureş ignoră prevederile OUG 195/2005 privind protecţiei mediului, în care se menţionează faptul că orice schimbare a destinaţiei unui spaţiu verde necesită un aviz de mediu, dar şi pe cele aleLegii 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, în care se menţionează că pentru schimbarea destinaţiei spaţiilor verzi este obligatorie întocmirea unei documentaţii de urbanism, care se aprobă conform Legii 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcţie.
Mai mult, Primăria Tg. Mureş nici măcar nu a catadicsit să întocmească Registrul spaţiilor verzi, aşa cum prevede Legea 24/2007, ceea ce uşurează şi mai mult atacurile cu iz de jaf asupra zonei verzi a municipiului Tg. Mureş.
Dacă ar exista un astfel de registru, aşa cum a dispus Garda de Mediu în urma unui control efectuat în anul 2013, probabil că avântul acestor ,,iubitori ai naturii şi ai frumosului”, cum se autodeclară Maior Claudiu şi Florea Dorin cu ocazia vizitelor pe care ni le fac când şi când (când şi când au interes!) prin cartierele târgumureşene, ar mai pierde din elan, iar firmele lor de casă nu şi-ar mai permite să distrugă într-un ritm atât de alert şi haotic în acelaşi timp zonele verzi din oraş.
Toate aceste construcţii de parcări sunt realizate de firma Energoplus, care, după cum vorbeşte gura târgului, este chiar firma celui care orchestrează toate aceste defrişări, nimeni altul decât Claudiu Maior, colegul dvs. din consiliu care, ori de câte ori are ocazia şi în funcţie de propriile sale interese şi ale celui care-l păstoreşte, mimează un interes deosebit pentru oraş, pentru cetăţenii săi şi nevoile acestora. În realitate, interesul său este de a da de lucru, cu orice preţ, firmelor abonate la contracte cu Primăria Tg. Mureş.
Un exemplu elocvent de distrugere a zonelor verzi este cartierul Mureşeni, pe str. Hunedoara, unde s-au tăiat ilegal arbori, pentru a se construi parcări acoperite, fără autorizaţie de tăiere, fără aviz de mediu şi fără autorizaţie de construire. În aceeaşi situaţie se află şi locatarii de pe str. Măgurei, din cartierul Dâmbul Pietros, unde toată zona verde din spatele blocurilor a fost distrusă pentru a se construi parcări acoperite.
Sunt situaţii absolut verificabile printr-o simplă deplasare în teren a consilierilor locali!
Subliniem încă o dată faptul că lucrările respective nu au nici avizul de mediu din partea Agenţiei de Protecţia Mediului şi nici autorizaţie de construire.
Ne adresăm dvs. ca for care poate să ia anumite decizii ce ţin de oraş şi ne exprimăm speranţa că situaţia va fi rezolvată în spiritul şi litera legii, în favoarea cetăţenilor, prin stoparea distrugerii zonelor verzi din Tg. Mureş şi, astfel, oferirea unei şanse la viaţă în viitor. 
                                                                                    
Cu stimă,

    locatarii de pe străzile Hunedoara şi Măgurei 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.