vineri, 25 aprilie 2014

Negocierile pentru linia separată în limba maghiară au eșuat după ce UDMR Târgu-Mureș a trădat PSD și a votat pentru afacerile dedicate de la primărie sau/și în baza unui șantaj al leprei PDL pentru pedelistul întreținut și ilegal al lui Florea!



Negocierile pentru linia separată în limba maghiară au eșuat după ce UDMR Târgu-Mureș a trădat PSD și a votat pentru afacerile dedicate de la primărie sau/și în baza unui șantaj al leprei PDL pentru pedelistul întreținut și ilegal al lui Florea!
Fără emoție, un fapt normal, ca negocierile pentru linia separată în limba maghiară la UMF Târgu-Mureș să eșueze. După ce acum o săptămână UDMR a votat ca nesimțitul pentru păcăliciul Maior, ilegalul cu ANI și cu sentințe la tribunal, nedorit acum  5 ani exact de UDMR, era normal ca toată lumea să se șteargă la dosul sfânt cu protocolul păcătos cu UDMR. Plus că în eventualitatea înființării unei linii separate românii pierd bani puhoi, care vor trebui să fie împărțiți la linia maghiară, ceea ce  îi doare cu adevărat pe ăștia, din moment ce nu e vreo problemă cu învățământul care se face oricum în limba maternă și UMF încurajează etnicitatea făcând concursuri diferite, pe locuri diferite, la secțiile maghiară și română  !  Credeți că miliardarii români de la UMF ar accepta să le fie diminuate salariile și baza materială? Nu de bunăvoie! Să nu se întâmple ceva, totuși, ca la Radio Târgu-Mureș, cu linia maghiară.  Și aici îi mânca pe maghiari să aibă separat totul și dacă ne amintim bine secția română le-a cedat și frecvența oficială și sediul de pe 1 Decembrie 1918!

Citynews zicere:
Prorectorul şi prodecanul maghiari de la UMF Târgu Mureș vor să demisioneze în urma eșuării discuțiilor privind înființarea unei linii separate în limba maghiară.

Discuţiile privind înfiinţarea unei linii maghiare separate la UMF Târgu Mureş, purtate, joi, în prezenţa ministrului Mihnea Costoiu, au eşuat, astfel că prorectorul şi prodecanul maghiari ar urma să demisioneze vineri, iar profesorii maghiari aleşi în conducerea UMF să boicoteze şedinţele.

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, Leonard Azamfirei, a declarat, joi, că punctele de vedere ale conducerii UMF şi ale cadrelor didactice maghiare care solicită înfiinţarea imediată a unei linii de învăţământ separate "rămân divergente", conform Mediafax.

La rândul său, reprezentantul cadrelor didactice maghiare, profesorul Szabo Bela, a declarat că profesorii maghiari au decis punerea în aplicare a hotărârii Adunării lor Generale din 1 aprilie, care prevede demisia celor numiţi în funcţii de conducere - adică prorectorul şi prodecanul - şi boicotarea, de către cei aleşi în organele de conducere, a şedinţelor forurilor respective.

"De mâine (vineri - n.r.), prorectorul şi prodecanul îşi vor prezenta demisiile, iar cei din funcţiile alese vor boicota şedinţele Senatului UMF, ale Consiliilor Profesorale şi Consiliilor Departamentelor. Au trecut trei ani de la apariţia Legii educaţiei. Noi am apelat de fiecare dată la metode legale. Nu dorim să facem facultăţi separate, universităţi separate, ci să fie aceeaşi structură, cu departamente separate la linia maghiară", a spus Szabo Bela.

Concluziile vin în urma discuţiilor care au avut loc, joi, în prezenţa ministrului delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu. Cadrele didactice maghiare cer aplicarea punctului 7 din protocolul semnat în 2012, în prezenţa fostului ministru Ecaterina Andronescu, privind înfiinţarea liniei maghiare, conform Mediafax.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.