vineri, 11 aprilie 2014

Mediasind scrie de al 5-lea proces câștigat de Oana Bota cu ziarul Cuvântul liber din Târgu-Mureș și atrage atenția asupra încălcării dreptului la muncă!



Mediasind scrie de al 5-lea proces câștigat de Oana Bota cu ziarul Cuvântul liber din Târgu-Mureș și atrage atenția asupra încălcării dreptului la muncă!

Jurnalista Oana Letiţia Bota, membră a Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, a câştigat un nou proces împotriva angajatorului său, SC Cuvântul Liber SRL din Târgu Mureş. După ce Curtea de Apel a obligat conducerea publicaţiei Cuvântul Liber să respecte Contractul Colectiv de Muncă din Mass-Media (vezi aici amănunte), administraţia societăţii s-a răzbunat şi  i-a anulat  jurnalistei dreptul de semnătură şi de publicare în ziarul respectiv.

 Considerând că i s-a luat dreptul la muncă, jurnalista a atacat în instantă administraţia ziarului Cuvântul Liber şi a obţinut câştig de cauză prin Sentinţa Civilă nr. 2546/2013, devenită definitivă şi irevocabilă în data de 4 aprilie 2014. Astfel, instanţa de judecată a anulat Decizia nr. 12/22.08.2013 (vezi aici) prin care i se ridica jurnalistei dreptul la semnătură şi de publicare, considerând că „pârâta a aplicat reclamantei o sancţiune care nu se regăseşte în rândul celor prevăzute de art. 248 alin. 1 din Codul Muncii”. Acesta este al cincilea proces pe care redactorul l-a câştigat împotriva conducerii publicaţiei.

 Pe această cale,  Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind face un apel către toţi jurnaliştii să-şi cunoască drepturile, (vezi aici drepturi jurnalişti)  să sesiseze Inspecţia Muncii, ANAF etc. şi să acţioneze în instanţă pe orice angajator în cazul în care constată că acesta  se comportă în mod abuziv cu proprii salariaţi.

Departament Comunicare FRJ MediaSind                 Bucureşti, 11 aprilie 20
P.S. Pentru prostimea din presa târgumureșeană, șantajată, șantajabilă, pentru idioții care nu își cunosc drepturile, chiar și pentru sereiștii sub acoperire din presa târgumureșeană, învățați legislația și dați și voi peste bot angajatorului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.