duminică, 13 aprilie 2014

Mazăre, doar un Dorin Florea mai mic. La fel de sprinten la minte



Mazăre, doar un Dorin Florea mai mic. La fel de sprinten la minte
Mai țineți minte cum Mazăre, un primar, bătea câmpii cu grație și ataca jurnaliști? Ei bine, la Târgu-Mureș sunt alte specimene care lovesc în presă, unul fiind Dorin Florea, care vedea și el tot felul de mașinațiuni și amenința că îl va rezolva el pe un jurnalist la Radio Târgu-Mureș! Dacă presa târgumureșeană ar fi fost liberă, necontrolată de intermediarul banditul PDL și neșantajabilă cu diplome, chirii, cu publicitatea pe cartelul inventat de lepra din primărie poate că exista un răspuns colectiv, din partea breslei, dar în condițiile astea mafia PDL Mureș a fost mai tare!
Citynews citire:
Conferintele presa ale primarului Dorin Florea s-au transformat in amenintari la adresa jurnalistilor mureseni. Ultimele exemple sunt jurnalistii de la Radio Targu Mures si Realitatea TV Targu Mures. Cei care l-au calca pe coada pe edil cu intrebari de genul "la cat se cifreaza investitia, cat a costat", au avut ce auzi de la primar.  In ultima conferinta de presa, edilul Targu Muresului l-a amenintat pe jurnalistul Valeriu Russu ca va vorbi cu conducerea institutiei sa fie schimbat "la departamentul de cultura", dupa ce acesta i-a cerut primarului sa vina si cu informatii mai concrete despre proiectul privind reabilitarea unor strazi din oras ce va fi inclus ca plan B in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana, care urmeaza sa atraga finantare de peste 14 milioane de euro.



"Primar: Aceste lucruri ma supara totdeauna pentru ca eschibitiile pe care vreti sa le faceti unii dintre voi scapati problema, interesandu-va doar cat costa...

A urmat apoi un subiect despre retrocedari, pe care primarul este foarte suparat. Acesta a inceput la un moment dat cum se fac retrocedarile

Primar: Cneazu "X" i-a scris pe buca unei..

Jurnalist: Avem nevoie de informatii mai precize domnule primar, cu tot respectul...

Primar: Ce vrei ma' sa iti raspund? Ticalosia asta poti sa o umpli cu cuvinte? Nu! Ce precis mai vrei de atat Russule? sa iti spun si cum se numea curva respectiva?

Jurnalist: Consideratiile dumneavoastra personale nu ma intereseaza.

Primar: Atunci nu mai veni. O sa vorbesc la Radio sa te tina la emisiunile care iti plac", a fost amenintarea pe care i-a lansat-o primarul jurnalistului, chiar in fata camerelor de luat vederi.



A urmat apoi jurnalistul Adrian Giurgea, care modereaza o emisiune la Realitatea TV Targu Mures. Intrebat de acesta despre stadiul unui proces pe care primaria il avea de pe vremea fostului primar, Dorin Florea s-a enervat si a inceput sa vorbeasca despre acest post de televiziune.



Primar: Fii corect cu exprimarea, nu ca ala, Vantu. Fi corect daca esti nu cum va indeamna ala

Jurnalist: Ei, Vantu, directorul de la Targu Mures v-a fost consilier

Primar: Sa speram ca aveti noroc de acum incolo.

Jurnalist: Am inteles ca dumneavoastra l-ati pus.

Primar: Nu stiu, eu nu am pus pe nimeni ca nu am pixu'. Daca ar fi dupa mine eu as desfiinta postul. Punct. Si v-as invata sa informati corect, nu isteria Romaniei.

Jurnalist: Astazi nu ati veniti cu nicio informatie corecta.

Primar: Bine, e punctul tau de vedere. V-ati discutat intre voi?

Unul dintre vicepreşedinţii PD-L l-a ameninţat pe un jurnalist care "l-a deranjat" pe ministrul Funeriu.
http://www.romanialibera.ro/actualitate/locale/mediasind-reclama-presiunile-politice-in-presa-198063
Sindicatul MediaSind de la Târgu-Mureş îi cere viceprimarului Claudiu Maior (PD-L) să ia poziţie faţă de atitudinile unui membru PD-L din oraş, dar şi să clarifice poziţia unui realizator de la Radio Târgu-Mureş, Ioan Chiorean, care se ocupă de câteva luni de gestionarea activităţilor media în Primăria Târgu-Mureş. În primul caz este vorba de vicepreşedintele PD-L Mureş, Vasile Filimon, care i-a spus unui jurnalist târgumureşan de la Radio Târgu-Mureş, la finalul conferinţei de presă de la sfârşitul săptămânii trecute, susţinută de Daniel Funeriu, „atitudinea ta a fost notată", iar cei din MediaSind întreabă dacă misiunea lui Filimon „dată de partid sau din proprie iniţiativă, este aceea de a ameninţa şi admonesta ziariştii". În cazul lui Ioan Chiorean, sindicatul MediaSind îi cere viceprimarului să clarifice poziţia acestuia, dacă este angajat al primăriei şi în ce calitate îşi permite să dea ordine jurnaliştilor în redacţii. „Domnule Claudiu Maior, vă atragem atenţia respectuos că imixtiunile politice sau administrative în activitatea jurnaliştilor ar trebui să înceteze", arată în finalul petiţiei depusă ieri la Primăria Târgu-Mureş Cora Muntean, preşedintele MediaSind Mureş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.