luni, 7 aprilie 2014

Să ne…râdem de Astărăstoae: pleacă medicii din țară. La 8000 de lei anul universitar la universități de stat, ca UMF Târgu-Mureș, cine e cretin să lucreze în țară pe 300 de euro?!



Să ne…râdem de Astărăstoae: pleacă medicii din țară. La 8000 de lei anul universitar la universități de stat, ca UMF Târgu-Mureș, cine e cretin să lucreze în țară pe 300 de euro?!
Unul cu niscaiva probleme la ANI și nu numai, Astărăstoae, președintele colegiului medicilor, face pe insul care rezolvă problema plecării medicilor din țară: finanțarea de către stat! Nimic despre potlogarii de la UMF care dublează și triplează costul unui an universitar, nimic despre miile de locuri cu taxă de la universități, nimic despre anul universitar care a ajuns și la 8000 de lei. Înmulțiți cu 6 și veți avea un nimic de 48.000 de lei investiți în universitate! Cum să nu îi înțelegi pe cei care pleacă și care nu sunt neapărat dintre somitățile care au intrat pe bune și  la fără taxă?
P.S. Păcăliciul acesta nu a zis nimic despre gașca lui Copotoiu, de la UMF Târgu-Mureș, care a sărit peste noapte, de la 4000 de lei anul universitar la 8000 de lei, respectiv de la 8500 de lei la 5000 de euro, pentru străini. Un bugetar nenorocit își dublează și triplează prețurile după cum i se scoală și statul român îi permite asta, ceea ce s-a reflectat în sutele de mii de lei încasate ca rector, protector ș.a.m.d. La fel, insul nu spune nimic despre fabricile de diplome UMF, care au ajuns cu peste 50 la sută locuri cu taxă! Așadar, pleacă medicii din țară? Poate mai lăsați, dracului, prețurile și nu vă mai puneți salarii nesimțite. Atenție, rectorii UMF câștigă mai mult ca președintele României, găinarii ăștia fiind stat în stat!



România liberă dixit:

Preşedintele CMR a propus şi câteva soluţii pentru a păstra o parte din medicii români în ţară: creşterea finanţării sistemului de sănătate, renunţarea la a blama medicii, politici intersectoriale în sănătate, fonduri care să se îndrepte către medici, precum şi solicitarea unor compensaţii pentru cheltuielile educaţionale de la statele recrutoare de medici români.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.