marți, 22 aprilie 2014

Ce salarii compensatorii a dat TVR Mureș, de peste 14.000 de lei?! Pentru o persoană concediată oficial, două pe raportare?



Ce salarii compensatorii a dat TVR Mureș, de peste 14.000 de lei?! Pentru o persoană concediată oficial, două pe raportare?
TVR a făcut public raportul pe 2013 care indică și o ciudățenie în dreptul TVR Târgu-Mureș. Postul teritorial scos din buzunar la comanda UDMR Mureș se remarcă prin peste un milion de euro cheltuieli, la încasări banale, de 35.000 de lei. Ceea ce e mai ciudat e existența unei rubrici cu salarii compensatorii, de 14.000 de lei, adică vreo 3.500 de euro!
Cum TVR Târgu-Mureș a bifat 63 de angajați în 2012 și 61 de angajați în 2013 logic ar fi ca pentru cei doi foști angajați să se plătească aceste salarii. Cum s-a aflat în presă, o singură persoană, femeia de serviciu, ar fi fost disponibilizată (probabil și cea mai fără pile și neamuri, deși avea și punctaj superior unor așa-ziși profesioniști!) avem o problemă cu cel de-al doilea disponibilizat! Atenție, la TVR Târgu-Mureș nu se poate vorbi de concediere colectivă, în baza CCM unic pe ramură ar fi fost vorba doar de două salarii compensatorii, dar, se pare, că, deși angajații TVR Târgu-Mureș nu sunt plătiți la nivelul CCM unic pe ramura mass-media (750 de lei ori 2 studii superioare plus 25 la sută fidelitate și cu vechimea cuvenită), unii încasează mult mai multe salarii compensatorii, în baza vreunui act semnat de sindicat.
http://www.gandul.info/stiri/presedintele-tvr-claudiu-saftoiu-vom-lua-un-credit-de-10-milioane-de-euro-pentru-a-plati-salarii-compensatorii-angajatilor-disponibilizati-10096041
El a adăugat că 980 de angajaţi ai TVR vor fi concediaţi şi că ei vor primi, la plecare, între 3 şi 12 salarii compensatorii, aceasta fiind condiţia pusă de sindicatul angajaţilor din televiziunea publică. Întrebat dacă un astfel de credit nu va înrăutăţi situaţia financiară a TVR, care are deja o datorie de 143 de milioane de euro, Săftoiu a susţinut că "orice plan de redresare are un cost". "Cheltui, dar nu atât de mult pe cât economiseşti. Planul presupune reducerea cu 50% a chettuielilor totale, cu 30% a cheltuielilor de personal, nemaiangajarea altor producţii până la stingerea datoriilor. Noi prognozăm o reducere până aproape la zero până în 2016", a adăugat Claudiu Săftoiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.