joi, 17 aprilie 2014

Mașina de cărat șeful CJ Mureș cară și fiul șefului CJ Mureș! Sfânta nesimțire a slugii omului de partid

Mașina de cărat șeful CJ Mureș cară și fiul șefului CJ Mureș!  Sfânta nesimțire  a slugii omului de partid
Poate că marele Ciprian Dobre, care are oamenii de la PNL luați la miștocăreală de Florea și mafia PDL Mureș și dați afară de bandiți (Ichim, Ciotlăuș), explică cum mașina de serviciu a Consiliului Județean Mureș cară apă minerală la domiciliul său, cum șoferul CJM îi conduce Jeeepul personal (unde, doar dracul știe, că e în lipsa șefului) și cum mașina de serviciu e și pentru plimbat fiul șefului CJM.
Pentru cei care îl pontează pe șofer, rețineți cursa pentru fiul șefului aflat în vacanță: 
17.04, ora 9.59, livrare din fața blocului, împreună cu tati! Alo, șoferaș, putem comanda și noi o pizza pe motorina statului și să te trimitem să plătești o factură sau doar șefii PNL cu salariul de 100.000 de lei net, așa cum completeză la rubrica venit anual încasat, au voie?!
Doar ca idee despre ce a scris Realitatea despre beneficiarul transportului la și de la domiciliu cu mașina instituției și pe banii fraierilor (vreo 650.000, cât intră în județ)

P.S. Ora 13.40, mașina CJM a revenit pentru a doua tură de cărat Dobre și copilul! Anagajați ai CJM, citiți legea avertizorului public care vă apără atunci când turnați măgării de genul celei de mai sus și vă dă și statut de funcționar sub acoperire! Sau și pentru voi există transport gratuit de apă minerală, familie, lapte, costume de haine, dus mașina la reparații sau unde are nevoie, din partea șoferașului instituției?!

Haideţi să cunoaştem astăzi un tânăr baronaş din Ardeal. Îl cheamă Ciprian Dobre, este liberal şi preşedintele Consiliului Judeţean Mureş. Cipri Dobre este la primul său mandat de şef al judeţului şi încă mai are de muncit până să ajungă mare baron. Are însă exemple bune de urmat: cum ar fi Gyorgy Frunda, liderul UDMR de la Mureş. Cel uns cu toate alifiile politice şi putred de bogat. De fapt, Frunda a fost pentru câţiva ani un fel de mentor politic al tânărului liberal.
Citeşte totul despre:
Azomureş, Ciprian Dobre, CJ Mureş, dosar de politician, Mures, PNL, preşedinte consiliu judeţean, Silviu Manastire, UDMR
DOSAR DE POLITICIAN: Ciprian Dobre, tânărul baronaş, preşedintele al Consiliului Judeţean Mureş
Dobre a reuşit însă să câştige anul trecut alegerile pentru şefia judeţului în detrimentul UDMR. A fost o mare surpriză pentru că
partidele româneşti n-au mai câştigat funcţia de preşedinte de consiliului judeţean de peste 10 ani. Pentru prima dată în istoria politică de la Mureş, administraţia este condusă de români, primarul de la Târgu Mureş a fost de peste 12 ani Dorin Florea, iar acum noua stea politică în urcare este tocmai Dobre..

Istoria neromanţată a carierei liberalului Dobre vorbeşte despre un om plecat de jos şi ajuns astăzi mic baron local. În anii 90, Cipri Dobre muncea ca mecanic la fabrica de îngrăşăminte chimice AZOMUREŞ. A urmat facultatea de drept şi, în câţiva ani, a ajuns un avocat recunoscut în oraş. La începutul anilor 2000 a intrat în PNL iar în 2005 devine prefectul judeţului Mureş. Dobre era unul dintre juniorii liberali, promovaţi de premierul de atunci Călin Popescu Tăriceanu. Dobre făcea parte din tabăra politică a lui Bogdan Olteanu, mâna dreapta a lui Tăriceanu şi preşedinte atunci al Camerei Deputaţilor. În anii în care a condus judeţul Mureş ca şi prefect, Dobre a acumulat notorietate şi avere. Deciziile sale ca prefect au fost însă întotdeauna controlate de grofii maghiari de la UDMR, în frunte cu Gyorgy Frunda.

În anii guvernării Tăriceanu la Mureş s-au derulat două mari tipuri de afaceri: restituirea de imobile în oraşul Târgu Mureş şi restituirea de păduri în judeţ. Toate aceste restituiri se făceau prin intermediul prefecturii Mureş şi sub semnătura lui Cipri Dobre. Presa locală a relatat că, începând din 2005, au fost depuse mii de cereri de retrocedare din partea unor cetăţeni maghiari, moştenitori ai marilor familii de grofi. Statul român a pierdut aproape în totalitate procesele cu aceştia şi le-a returnat la Mureş sute de imobile şi mii de hectare de pădure.

Jurnaliştii au relatat că anumite documente de proprietate obţinute de la Arhivele Naţionale din Tîrgu Mureş şi Bucureşti, deosebit de importante pentru finalitatea multor procese intentate statului român, nu au fost depuse intenţionat în instanţa. Actualul preşedinte al CJ Mureş, pe atunci prefect, conducea Comisia Judeţeană de Fond Funciar şi aproba documentele pentru retrocedări. Anii au trecut, iar Cipri Dobre a devenit deputat PNL de Mureş. A făcut opoziţie la televizor şi a continuat să aibă relaţii politice apropiate de UDMR. Astăzi, Dobre este şeful CJ Mureş, iar vicepreşedintele instituţiei este doamna Lokodi Emoke, de la UDMR, fosta preşedinta a consiliului. UDMR a rămas astfel în cărţi pentru controlul judeţului, cu permisiunea lui Dobre. Lokodi are ca atribuţii tocmai investiţiile în drumuri şi infrastructură din judeţ, acolo unde sunt cei mai mulţi bani de cheltuit.

Cipri Dobre are toate şansele să devină un baron local în deplinătatea forţelor, pentru că şi-a construit o infrastructură de putere din care fac parte oameni de afaceri şi diferiţi executanţi politici cărora le-a dat funcţii. Din echipa micului baron Cipri Dobre fac parte: omul de afaceri Molnar Erwin - numit şef al direcţiei de APE Mureş, Nadia Raţă - inspectorul şcolar şef al judeţului, Marius Cerchizan - fost şofer al lui Dobre şi actual şef al Registrului Auto Român Mureş... Lista continuă cu directoarea de cabinet a lui Dobre la Consiliul Judeţean - doamna Mara Toganel, omul de afaceri Horaţiu Călugăr - patronul companiei Cisgaz, Ovidiu Butuc - directorul spitalului de urgenţă Mureş. Dintre toţi, Cipri Dobre s-a bazat întotdeauna în campaniile electorale pe omul de afaceri Virgil Mailat, fostul patron al fabricii de bere din Mureş. Omul său de încredere este însă Molnar Erwin, cel care a făcut afaceri profitabile cu statul câtă vreme Dobre a fost prefect.  Molnar Erwin controla compania de construcţii Telesat Service, implicată în lucrări de renovare la spitale, şcoli şi grădiniţe. Aşa cum spuneam, Molnar a fost promovat de Dobre în importanta funcţie de şef al Regiei Apelor Mureş, companie de stat care are bugete impresionante de lucrări pentru amenajarea râurilor.

În final, un sfat dezinteresat pentru tânărul mic baron. Domnule Dobre, în curând, dacă nu sunteţi atent, puterea o să va orbească, n-o să va poată ajuta nici preşedintele Tribunalului Mureş şi nici băieţii cu ochi albaştri care vă jură fidelitate. Puterea adevărată a unui politician stă în caracterul lui şi în promisiunile pe care şi le respectă. Apropos de promisiuni: încă aveţi datorii din campania electorală faţă de oamenii care au muncit pentru dumneavoastră. Sunt bani puţini pentru un caracter aşa de mare ca al dumneavoastră…

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/dosar-de-politician-ciprian-dobre-tanarul-baronas-presedintele-al-consiliului-judetean-mures_1300228.html#ixzz2z7oEI3jT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.