sâmbătă, 26 aprilie 2014

Someșan și Gliga, pe făraș după alegerile pentru europarlamentare?Someșan și Gliga, pe făraș după alegerile pentru europarlamentare?
Gliga - lutierul cu probleme de ANI după ce și-a angajat cu nesimțire nevasta (chiar, acesta riscă pentru câteva mii de euro?!) - ar putea fi pus pe binemeritatul făraș dacă nu obține la europarlamentare cât cere centrul. De zburat se aude prin târg că ar zbura și Someșan, de care pesediștii s-au săturat  după promovări repetate de neveste (vreo două, una și cu circul stârnit de bardul Păunescu), după ce fiu-su face afaceri cu primăria pedelistului Florea și după ce UDMR iau pesedeii târgumureșeni la miștocăreală votând cu orice  retardardat PDL vrut de Florea. În plus, cu Someșan la butoane PSD Târgu-Mureș nu mișcă în fața mafiei PDL Mureș, ba mai mult îi puteți găsi pe unii cu afaceri și interese exact cu primăria lui Florea.
Cum nu am auzit că pesediștii să aibă firme de transport poate îl întreabă careva la ce porc pedelist și întreținut al gunoiului mare din primărie s-a gândit când a trimis profesorii de religie să facă pelerinaje prin țară la realizările lui Brâncoveanu?!

Potrivit procurorilor, Vasile Gliga, în calitate de deputat, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă prin care soţia sa a fost angajată, în perioada ianuarie 2009 – martie 2011, în cadrul biroului său parlamentar, fiind remunerată din bugetul Camerei Deputaţilor.

Pesedistul Someșan e…nevoit să-și promoveze nevasta, după ce i-au dedicat săracii din PSD o excludere lui Brișcaru, cel care nu mai vroia pomeni din bani publici pe Siletina cu care Maior a intrat în primărie!
Exclus din PSD Mureș, Cornel Brișcaru pierde și funcția de consilier local. Fost secretar executiv al PSD Mureș și candidat al USL la Primaria Tîrgu-Mureș, Cornel Briscaru urmează să fie exclus și din rândul consilierilor locali, la ședința de astăzi. Conducerea organizației județene a depus ieri, la Primăria Tîrgu-Mureș, o cerere de vacantare a postului de consilier local al lui Cornel Brișcaru și înlocuirea lui cu următorul pe lista electorală a USL Mureș, Cristina Someșan. - See more at: http://www.tirgumureseanul.ro/detali-stire/lista/home/articol/cornel-briscaru-exclus-din-psd-mures.html#sthash.6JdGWsHX.dpuf
Crima lui Brișcaru? A cerut ca să se renunțe la asocierea cu Siletina, firma cu care Clodu Maior a intrat în primărie și pe care se pompează sute de mii de euro care nu pot fi urmăriți și înregistrați în scripte în mod real (pe motiv de transport elevi, studenți, Studcard, pensionari). Cum românii sunt uniți la potlogării, PSD Mureș nu putea decât să îl elimine pe cel care le încurca afacerile pe școli - și nu numai - cu bandiții PDL Mureș. Dacă e adevărat ce scrie propaganda portocalie, Someșan este în situația de a-și face nevasta consilieră și astfel duhoarea de dedicație plutește deasupra capului lui!
Someșan nu e la prima promovare de nevastă. Someșanca a primit directorate exact în perioada când Someșan era la butoane. Cazul nu a rămas neremarcat de Adrian Păunescu, pe atunci senator PSD, care i-a tras o interpelare în parlament pe tema promovării prin bărbat a Someșancăi! Bardul era supărat pe Someșan și pentru că la  un concert Totuși iubirea erau prea puțini elevi în sală. Atent la dojenile de partid, Someșan s-a simțit și la următorul concert Totuși iubirea elevii erau plantați, vizibil, cu pancarte pe care scria: Școala nr. 1, Școala nr. 2, ca să vadă bardul că mesajul a fost recepționat și că nu mai e cazul să i se atace nevasta lui Someșan! Curat, murdar!
Ce probleme avea Someșan mai acum câțiva ani cu organele?


Acuzatii de inselaciune si fals mentinute in cazul inspectorului general Somesan
PNA se curata de competenta in dosarul de coruptie din ISJ Mures
20 Iulie 2005
 E-MAIL      PRINT      RSS      SHARE       MĂRIME TEXT
de ADRIAN A. GIURGEA   
663 VIZUALIZARI | COMENTARII   0
O noua declinare de competenta a avut loc in dosarul in care inspectorul scolar general din judetul Mures, Stefan Somesan, a fost cercetat pentru fapte de coruptie. De aceasta data, cauza care a ajuns acum cateva luni la Serviciul Teritorial al PNA dupa ce Parchetul de pe langa Tribunal si-a declinat competenta in favoarea procurorilor Anticoruptie, a fost trimis la Parchetul de pe langa Judecatoria Targu-Mures. Aceasta, pentru ca Parchetul National Anticoruptie a considerat ca in dosarul instrumentat de politistii de la Serviciul de Investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie nu exista nici fapte de coruptie si nici fapte conexe acestora.
"Serviciul Teritorial Anticoruptie Targu-Mures a dispus neinceperea urmaririi penale in ceea ce il priveste pe inspectorul scolar Stefan Somesan referitor la savarsirea de catre acesta a unor fapte de coruptie sau conexe acestora", a declarat coordonatorul Biroului de Informare si Relatii Publice din cadrul PNA Bucuresti, Alina Tonigaru. Aceasta a mentionat ca procurorii au dispus in aceeasi ordonanta si trimiterea dosarului la Parchetul de pe langa Judecatorie. Potrivit sursei citate, cercetarile vor continua in privinta infractiunilor de inselaciune, fals si uz de fals sub semnatura privata.

Ping-pong cu un dosar de coruptie

Stefan Somesan, care a negat in timpul cercetarilor ca ar fi fost audiat de PNA sau ca ar fi avut vreo implicare in savarsirea faptelor ce ii fusesera retinute in sarcina de politisti, s-a declarat multumit de solutia procurorilor. "Am primit o hartie acum doua saptamani in care mi se spune ca s-a dat NUP", a declarat inspectorul scolar general. El a adaugat ca seful PNA Targu-Mures, procurorul Marin Sandu, l-ar fi indemnat sa dea presa in judecata pentru ca a facut public faptul ca este anchetat in acest dosar.
Cercetarea lui Somesan a demarat dupa ce firma care lucra la bazinul de inot de la Ungheni, SC "Comirinvest" SA, a anuntat ca renunta la contractul privind construirea bazei de agrement, acesta fiind preluat de o alta societate. Motivele invocate de conducerea firmei le-au constituit posibilitatea inchiderii societatii din cauza neintelegerilor aparute intre asociati.
Decizia "Comirinvest" de a opri executarea contractului in care in 2004 nu au mai fost bagati bani a dus la blocarea investitiilor de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii care a cerut sa ii fie prezentate toate documentele contabile.

Solutionarea dosarului, amanata de PNA

Dupa ce reprezentantii MEC au verificat dosarul fara a depista vreo neregula, in urma unor denunturi depuse de unul din asociatii de la "Comirinvest", pe fir au intrat si procurorii PNA. Fiind, insa, implicati in caz oameni ai PSD, printre care Stefan Somesan, fost vicepresedinte al filialei partidului si primarul orasului Ungheni, Ioan Covrig, solutionarea dosarului de catre Parchetul National Anticoruptie a fost amanata.
Asupra neregulilor respective au fost, insa, sesizati si politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ, care, dupa mai multe cercetari, au ajuns la concluzia ca rezolvarea spetei este de competenta PNA, aspect, confirmat de prim-procurorul adjunct de la Parchetul de pe langa Tribunal, Natalia Cerghizan. Aceasta a mentionat ca dosarul care il viza pe Somesan avea ca obiect infractiunile de luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii.
Investitia de la Ungheni, care este finantata de Ministerul Educatiei si Cercetarii prin Inspectoratul Scolar Judetean, a avut o valoare initiala de circa 30 de miliarde lei, ajungand, insa, in cele din urma la peste 100 de miliarde lei.

Ștefan Someșan

Senat

Judetul in care candideaza: Mureș, Colegiul 1: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/mures.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: USL-PSD

12 contracte de instituții publice din județul Mureș cu ALFA PLAST SRL, firmă controlată de Mircea Bogdan Someșan, fiul candidatului Ștefan Someșan.

2008 – ALFA PLAST SRL – Autoritate contractanta: Primaria Municipiului Tirgu-Mures – Obiectul contractului: Achizitionare materiale de igienizare pentru Serviciul Public de Utilitati Municipale – Procedura: Cerere de oferta – Valoare contract: 31.990 RON

2008 – ALFA PLAST SRL – Autoritate contractanta: Primaria Municipiului Tirgu-Mures – Obiectul contractului: Achizitia de materiale de igienizare pentru institutiile de învatamânt – Procedura: Cerere de oferta – Valoare contract: 168.045 RON

2009 – ALFA PLAST SRL – Autoritate contractanta: REGIA AUTONOMA AEROPORT TRANSILVANIA TARGU MURES – Obiectul contractului: executie de lucrari de extindere si reorganizare fluxuri aerogara – Procedura: Cerere de oferta – Valoare contract: 186.856 RON

2009 – ALFA PLAST SRL – Autoritate contractanta: REGIA AUTONOMA AEROPORT TRANSILVANIA TARGU MURES – Obiectul contractului: Lucrari de înlocuire tâmplarie din lemn cu tâmplarie din aluminiu si geam termopan la constructii – Procedura: Cerere de oferta – Valoare contract: 99.971 RON

2009 – ALFA PLAST SRL – Autoritate contractanta: Primaria Municipiului Tirgu-Mures – Obiectul contractului: Achizitie hidrobiciclete pentru Complexul de Agrement si Sport Muresul – Procedura: Cerere de oferta – Valoare contract: 165.500 RON

2009 – ALFA PLAST SRL – Autoritate contractanta: REGIA AUTONOMA AEROPORT TRANSILVANIA TARGU MURES – Obiectul contractului: Tâmplarie aluminiu si geam termopan aerogara – Procedura: Cerere de oferta – Valoare contract: 199.987 RON

2009 – ALFA PLAST SRL – Autoritate contractanta: Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures – Obiectul contractului: Reabilitare Cladirea nr.1-Executie si montaj mobilier – Procedura: Cerere de oferta – Valoare contract: 691.729,68 RON

2010 – ALFA PLAST SRL – Autoritate contractanta: Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures – Obiectul contractului: Executie si montaj mobilier “SPATII DE CAZARE SI MICROCANTINA DE INCINTA” – Procedura: Cerere de oferta – Valoare contract: 470.761,16 RON

2010 – ALFA PLAST SRL – Autoritate contractanta: Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures – Obiectul contractului: Spatii de cazare si microcantina de incinta la UMF Tg.Mures-Dotari specifice – Procedura: Cerere de oferta – Valoare contract: 198.884,80 RON

2010 – ALFA PLAST SRL – Autoritate contractanta: Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures – Obiectul contractului: Executie si montaj mobilier-Spatii de cazare si microcantina de incinta-lucrari neprevazute – Procedura: Negociere fara anunt de participare – Valoare contract: 168.763,42 RON

2010 – ALFA PLAST SRL – Autoritate contractanta: Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures – Obiectul contractului: Reabilitare cladirea nr.1-Executie si montaj mobilier-lucrari suplimentare – Procedura: Negociere fara anunt de participare – Valoare contract: 137.038,18 RON

2011 – ALFA PLAST SRL – Autoritate contractanta: Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures – Obiectul contractului: Reabilitare camine nr.1,2,3 si 5 – Procedura: Cerere de oferta – Valoare contract: 153.983 RON

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu