miercuri, 30 aprilie 2014

Parcări ilegale, acceptate de Poliţia Rutieră, în Oradea, la Târgu-Mureș. Mafia porcului de partid, mai tare ca legea!



Parcări ilegale, acceptate de Poliţia Rutieră, în Oradea, la Târgu-Mureș. Mafia porcului de partid, mai tare ca legea!

Pentru că interesele porcului etnic din primărie contează, cei din poliție fac sluj în fața banditului cu carnet de partid! Iată ce spun cei de la Digi 24.ro și dacă credeți că numai orădenii sunt proști, căutați afacerile cu parcarea la mai puțin de 25 de metri de trecerea de pietoni în Târgu-Mureș și interesele porcului pedelist din primărie pe Tracia Trade! Interese pe măsura indicatoarelor pe Kiss Unicum, pe care porcul din PDL Mureș și Primăria Târgu-Mureș le plantează la fiecare 10 metri și ilegal, pe deasupra!
Digi24.ro
19.03.2013 14:03
Poliţiştii spun că în Codul Rutier este prevăzut că maşinile nu au voie să oprească la mai puţin de 25 de metri distanţă de o trecere de pietoni. Această interdicţie este cuprinsă şi în avizul pe care ofiţerii l-au dat pentru amenajarea parcărilor din Oradea. În schimb, în mai multe locuri din oraş locurile de staţionare au fost amenajate la câţiva paşi de "zebre". Autorităţile se apără şi spun că singura solicitare din partea poliţiştilor ar fi fost ca parcările să se a

Strada Corneliu Coposu este una dintre cele mai circulate din Oradea. Pietonii au câteva treceri, dar spun că trebuie să fie mereu cu ochii în patru. Maşinile sunt parcate chiar lângă zebre, iar şoferii îi văd doar în momentul în care sunt aproape de mijlocul drumului.

Claudiu Mihuț - reporter Digi24 Oradea

"Astfel de situații regăsim în tot orașul ba chiar și în fața Primăriei din Oradea, unde la nici un metru de trecerea de pietoni exstă locuri de parcare. Acestea îi incomodează atât pe pietoni, care trebuie să parcurgă o distanță de doi metri pe carosabil până să se poată asigura dacă vine o mașină sau nu, dar și pe șoferi."

Cu alte cuvinte, şoferii ştiu că nu au voie să parcheze la mai puţin de 25 de metri de o trecere de pietoni, dar aruncă vina pe primărie, potrivit unui principiu simplu: dacă municipalitatea nu respectă codul rutier, de ce l-ar respecta ei. Uită însă că pot pune în pericol viaţa pietonilor. Aşa cum se întâmplă cu acest taximetrist, care, pe lângă faptul că este parcat la nici un metru de zebră, pe spațiul hașurat, dă cu spatele și intra pe sensul opus de circulație. Riscă astfel să lovească un pieton care traversa regulamentar.

Edilii spun că toate locurile de parcare au fost făcute cu aviz de la Poliţie.

Leontin Pătcaș - șeful Biroului Drumuri din Primăria Oradea

"Singura observație a fost să rămână un spațiu de cel puțin 3 metri să fie hașurat."

Nici vorbă, spun poliţiştii, care susţin că au dat avizul conform cu legea.

comisar-şef Claudiu Ciuclea - Poliţia Rutieră Bihor

"Codul Rutier prevede că oprirea este interzisă la mai puţin de 25 de metri faţă de trecerile de pietoni, faţă de colţul intersecţiilor, faţă de staţiile mijloacelor de transport în comun."

Leontin Pătcaș - șeful Biroului Drumuri din Primăria Oradea

"Dacă ar fi să respectăm interdicția ar însemna ca la fiecare intersecție sau trecere de pietoni cel puțin 20 de locuri de parcare să fie anulate."

Chiar dacă invocă legea, poliţiştii de la Circulaţie se feresc să ia măsuri. Neoficial, invocă faptul că în oraş e nevoie de parcări. Aşa că, deşi încalcă prevederile Codului Rutier, locurile de staţionare continuă să fie utilizate de şoferi şi să fie taxate de Primăriei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.