joi, 24 aprilie 2014

TVR Târgu-Mureș. 60 de inși fac venitul care e cheltuit aproape doar pe salarii compensatorii pentru femei de serviciu!



TVR Târgu-Mureș. 60 de inși fac venitul care e cheltuit aproape doar pe salarii compensatorii pentru femei de serviciu!

TVR a făcut public raportul pe 2013 care indică și o ciudățenie în dreptul TVR Târgu-Mureș. Postul teritorial scos din buzunar la comanda UDMR Mureș și după protocolul cu PSD se remarcă prin peste un milion de euro cheltuieli, la încasări banale, de 35.217 de lei! Ceea ce e mai ciudat e existența unei rubrici cu salarii compensatorii, de 14.000 de lei, adică vreo 3.500 de euro! Acum vine partea drăguță. Meseriașii ăștia de la TVR Târgu-Mureș, care au dat afară femeia de serviciu (sic), au avut venituri de 35.217 după munca a 60 de inși plus zeci de colaboratori, dar ca să dea afară două persoane au făcut praf 14.000 de lei, adică mai bine de 30 la sută din veniturile anului! TVR Târgu-Mureș , locul care a înghițit peste un milion de euro, ca la stat!


Sursa:Zi de zi.ro
Un singur angajat al Studioului Teritorial Târgu-Mureș al TVR se află pe lista celor 672 de persoane care vor fi concediați colectiv în cadrul procesului de restructurare și eficientizare al instituției. Acesta nu e nici reporter, cameraman sau tehnician și nici nu deține vreo funcție la nivel de conducere ci e taman femeia de serviciu a studioului.

Lista neagră, pe biroul lui Claudiu Săftoiu

Documentul a fost întocmit luni, 28 ianuarie, și este semnat de Mihai Ovidiu Enea, director al Departamentului Resurse Umane, și Mircea Neacșa, șef Serviciu Personal. „Urmare a procesului de selecție din Societatea Română de Televiziune derulat în perioada noiembrie – decembrie 2012, precum și a aplicării criteriilor sociale în conformitate cu minuta nr. 16136 din data de 23 ianuarie 2013 și Hotărârea Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune nr. 1 din 23 ianuarie 2013, vă înaintăm lista finală a salariaților care vor primi preaviz în cadrul procesului de concediere colectivă”, se arată în documentul adresat lui Claudiu Săftoiu, președinte-director general al Societății Române de Televiziune.

Femeia de serviciu, țap ispășitor?

În mod paradoxal, cu toate că potrivit unor estimări audiența studioului din Târgu-Mureș se situează în jurul unui procent, pe lista celor 672 de persoane care vor trebui să își caute alt loc de muncă se află un singur angajat al studioului din apropierea Sălii Sporturilor. Ghinionista se numește Daniela Chiorean, femeia de serviciu a instituției, găsită se pare responsabilă pentru managementul nu tocmai reușit din ultimii ani al Studioului Teritorial al TVR Târgu-Mureș.

Mopul, mai tare ca microfonul

De asemenea, nota obținută de Daniela Chiorean în cadrul procedurilor de evaluare a fost de 80,17 puncte, cu care a reușit să depășească nu mai puțin de 14 angajați ai studioului din Târgu-Mureș, unii dintre ei chiar reporteri și cameramani: Varga Csaba Ferenc (77,83), Mikulaj Gyulai Laszlo (77,16), Claudiu Ioan Oros (77,00), Silviu Ștefan Nicolici (76,50), Emanoil Chirteș (75,84), Szekely Zita (74,17), Nagy Ștefan Iosif (74,13), Csaszar Zoltan (74,00), Lorinc Lajos (73,83), Borbath Barna (72,47), Sepsi Ordog Mihaela (72,34), George Rupa (72,00), Hochbaeur Csaba (71,84) și Valentin Gabriel Spingos (71,34).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.