marți, 8 aprilie 2014

Dorin Florea discriminează grav și ordinar rromii, întreținutul banditului PDL - Claudiu Maior - îi …iubește, când se afișează în campanie și pe banii publici pe intermediarii care se laudă că merg cu presa bovină la notar, pentru afacerea de tip cartelDorin Florea discriminează grav și ordinar rromii, întreținutul banditului PDL - Claudiu Maior - îi …iubește, când se afișează în campanie și pe banii publici pe intermediarii care se laudă că merg cu presa bovină la notar, pentru afacerea de tip cartel


Au ajuns bandiții lui Florea, ins prins de mai multe ori cu discriminare la adresa rromilor - pe care nu îi suportă din ADN sau tocmai datorită ADN-ului propriu - să îi facă imagine lui Maior, întreținutul lui Florea, pe sărbătorit… rromii! Florea îi înjură și îi discriminează, întreținutul porcilor Mureș îi felicită! Cândva și marele și cunoscutul porc pedelist îi iubea, atunci când dedicatul Bența le făcea, în campanie electorală a banditului, garsoniere, de 1,2 miliarde de lei bucata!

SC Contrascom Benţa SA câştigă şi în Valea Rece, tot cu locuinţe sociale. Denumirea contractului este: „Locuinţe sociale în Valea Rece, Târgu-Mureş, etapa a II-a”. Autoritatea contractantă este tot  Primăria Târgu-Mureş. Anunţul de atribuire numărul 82557/27.04.2010 stabileşte că pentru construirea a 4 clădiri de locuinţe sociale cu câte două tronsoane fiecare şi câte 6 apartamente/tronsoane (total 48 apartamente cu o cameră) P+E+M, cu instalaţii de apă-canal, electrice şi gaz aferente şi amenajări exterioare se va plăti  4.859.297 RON (49,5 miliarde de lei vechi). Criteriul de atribuire a fost, desigur, preţul cel mai mic, de la 5.700.000 lei, preţ anunţat ca fiind estimat. Contractul nu poate fi subcontractat şi conform siteului licitatiapublica.ro s-au primit 3 oferte.

Autoritatea contractanta actioneaza in numele altor autoritati contractante
Nu

Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI

II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea atribuita contractului de autoritatea contractanta
Locuinte sociale in Valea Rece, Tg.mures, etapa a II-a
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Lucrari
Executarea
Locul principal de executare: Tg.mures
Codul NUTS: RO125 – mures

II.1.3) Anuntul implica

II.1.4) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
construirea a 4 cladiri de locuinte sociale cu cate 2 tronsoane fiecare si cate 6 ap./tronsoane (total 48 ap.cu 1 camere),P+E+M, cu instalatii de apa-canal, electrice si gaz aferente, amenajari exterioare
II.1.5) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
45211000-9 – Lucrari de constructii de imobile colective si de case individuale (Rev.2)

II.1.6) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Nu
II.2) Valoarea totala finala a contractului (contractelor)
II.2.1) Valoarea totala finala a contractului sau a contractelor
4,859,297 RON

SECTIUNEA IV: PROCEDURA

IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Licitatie deschisa

IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Pretul cel mai scazut

IV.2.2) S-a organizat o licitatie electronica
Nu
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de autoritatea contractanta
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu

SECTIUNEA V : ATRIBUIREA CONTRACTULUI

Contract nr: 185 Denumirea: Locuinte sociale pentru romi Valea Rece, Tg.mures et.a-II-a
V.1) Data atribuirii contractului 4/12/2010
V.2) Numarul de oferte primite 3
V.3) Numele si adresa operatorului economic caruia i-a fost atribuit contractul
SC CONTRANSCOM BENTA SA
Adresa postala: str.muresului nr.1, jud. mures , Localitatea: Nazna , Cod postal: 547280 , Romania , Tel. 0265320548 , Fax: 0265320549

V.4) Informatii privind valoarea contractului
Valoarea totala finala a contractului
Valoarea: 4859297.00 Moneda: RON Fara TVA

V.5) Contractul ar putea fi subcontractat
Nu

SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE

VI.1) Contractul de fata este legat de un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Nu
VI.2) Alte informatii
VI.3) Cai de atac
VI.3.1) Organismul competent pentru caile de atac
Organismul competent pentru procedurile de mediere
Curtea de Apel Tirgu-mures
Adresa postala: str.Justitiei nr.1 , Localitatea: Tg.mures , Cod postal: 540069 , Romania , Tel. 0265-263694 , Email: catgmures@just.ro , Fax: 0265-269199

VI.3.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
VI.3.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
Serviciul Juridic si Contencios Administrativ
Adresa postala: P-ta Victoriei nr. 3 , Localitatea: Tirgu-mures , Cod postal: 540026 , Romania , Tel. 0265-268330 , Fax: 0265- 260.813

VI.4) Data expedierii prezentului anunt
27.04.2010 09:43
Citeste mai mult: Benţa face în sfârşit locuinţe sociale, la preţ puţin peste 100.000 de lei bucata, în Valea Rece

Claudiu Maior: La mulţi ani, comunităţii ţigăneşti târgumureşene!
Marţi, 08 Aprilie 2014 12:49 | Imprimare | EmailMarime text:

      Ziua de 8 aprilie a fost adoptată drept Ziua Internaţională a Romilor în anul 1971, cu ocazia Primului Congres Internaţional al romilor de pretutindeni care a avut loc la Londra. A devenit o tradiţie ca ţiganii să fie sărbătoriţi într-un cadru festiv la Tîrgu-Mureş, iar anul acesta acţiunea s-a desfăşurat la Fundaţia Curcubeu. Astfel, marţi, 8 aprilie 2014, consilierul Claudiu Maior a transmis comunităţii un mesaj de La mulţi ani!, din partea Primăriei Tîrgu-Mureş. Copiii au fost însă cei care s-au bucurat cel mai tare de vizita reprezentanţilor autorităţii locale, şi asta deoarece, nu mai puţin de 350 de elevi din Valea Rece au primit câte un pachet cu rechizite. ”Urez comunităţii ţigăneşti un călduros La mulţi ani! Ca autoritate locală, suntem alături de ei şi îi sprijinim ca pe oricare târgumureşean, iar astăzi, cu atât mai mult vreau să simtă că dorim să fie integraţi în societate şi îi sprijinim să înveţe carte.”, a declarat consilierul Claudiu Maior. Totodată, Claudiu Maior s-a arătat mulţumit de faptul că în ultimii ani ţiganii nu mai crează probleme la Tîrgu-Mureş.Biroul de presă al municipiului


România liberă dixit:


Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a constat că declaraţiile făcute de primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, la adresa romilor sunt discriminatorii şi încalcă dreptul la demnitate a persoanelor aparţinând acestei comunităţi, informează digi24.ro.

Edilul-şef trebuie astfel să plătească o amendă contravenţională de 4.000 de lei.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea (PDL) a încălcat dreptul la demnitate a persoanelor aparţinând comunităţii rome atunci când a făcut o serie de declaraţii discriminatorii la adresa lor, a decis Colegiul director al CNCD, în şedinţa de ieri.

Decizia CNCD vine după de edilul-şef din Târgu Mureş a fost reclamat şi i s-a deschis un dosar, la care s-a conexat ulterior autosesizarea Colegiului director.

„Să se facă o listă cu românii corecţi care lucrează în Anglia”, „dar când apare câte un gabor din acesta primitiv sau câte un descreirat care îi dă în cap la o italiancă, apare că tot poporul român e violator, e ţigan, e cerşetor s.a.m.d”, „ce a îngrijorat foarte tare a fost modul primitiv în care s-au comportat anumiţi cetăţeni ai noştri, majoritatea ţigani, care s-au dus cu obiceiurile ţigăneşti de aici în alte părţi. Şi pe mine m-ar deranja să-mi apară o şatră în faţa casei. Trebuie să recunoaştem acest lucru: trebuie să-i disciplinăm acasă prin politici clare”, sunt declaraţiile pentru care Dorin Florea a fost amendat.

SANCŢIUNI MAJORATE. Discriminarea unei persoane poate fi amendată cu până la 30.000 de lei

„Colegiul a constatat că declaraţiile mai sus menţionate constituie fapte de discriminare potrivit art.2, alin.1 şi art. 15 din O.G. nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată şi a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în valoare de 4000 lei”, arată comunicatul CNCD.

Ce prevede legea

La sfârşitul lunii martie, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care include noi prevederi referitoare la prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare. Odată cu intrarea în vigoare a actului normativ, cuantumul amenzilor contravenţionale pentru diferitele forme de discrimare a fost mărit.

Proiectul de act normativ a fost elaborat la presiunile instituţiilor europene, care constataseră că termenul de transpunere în legislaţia naţională a normelor de la nivelul UE urma să expire în curând. Mai mult, Comisia Europeană intrase într-o primă fază a unui demers pre-contencios la adresa României, care risca astfel plata unor penalităţi pentru întârzierea cu care opera modificările legislative.

Conform prevederilor ordonanţei, „prin discriminare se înţelege orice deosebire, excludere, restricţie sau preferinţă, pe baza de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap, boală cronică necontagioasă, infectare HIV, apartenenţa la o categorie defavorizată, precum şi orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrângerea, înlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării, în condiţii de egalitate, a drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social şi cultural sau în orice alte domenii ale vieţii publice”.

Încălcarea acestor prevederi constuie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 30.000 lei, dacă discriminarea vizează o persoană fizică, respectiv cu amendă de la 2.000 lei la 100.000 lei, dacă discriminarea vizează un grup de persoane sau o comunitate.

Sumele prevăzute sunt chiar şi de peste 12 ori mai mari faţă de cele menţionate în vechiu act normativ, în care amenda era de la 400 lei la 4.000 lei, dacă discriminarea vizează o persoana fizică, respectiv de la 600 lei la 8.000 lei, dacă discriminarea vizează un grup de

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu